Boek uw reis 'Rondreis Kleurrijk Kenia'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Rondreis Kleurrijk Kenia

KARIBU KWETU KENYA –  Swahili voor: Hartelijk welkom in Kenia !

Kenia heeft door de grote hoogteverschillen een zeer afwisselend landschap, bossen, eindeloze vlakten, met sneeuw bedekte bergen, zoetwatermeren, woestijn, glooiende savannes en de ruige riftvallei. Ervaar tijdens deze rondreis de veelzijdigheid van het mooie Kenia, de weidsheid van de Masai Mara met het vele wild en de unieke flora en fauna. Uiteraard heeft u in de Masai Mara, ongeacht de periode en ongeacht de positie van de migration, altijd kans op het zien van de “Big Five”.

Een reis met de juiste balans tussen natuur, wildlife, cultuur en actief bezig zijn alsmede een wel heel bijzondere treinrit met de Madaraka Express naar Mombassa. Het prettige klimaat, witte palmstranden en de zeer vriendelijke, hulpvaardige en gastvrije bevolking zorgen voor een onvergetelijke reis.

 

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenvlucht Amsterdam – Nairobi

Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol voor uw vlucht naar Nairobi.

Dag 2
Lake Nakuru National Park

Aankomst in de vroege ochtend op de luchthaven van Nairobi waar de gidsen en 4x4 landcruisers op ons staan te wachten voor de transfer naar het Lake Nakuru National Park. Onderweg geniet u van de prachtige natuur en maakt u nader kennis met het Afrikaanse landschap. Tijdens een ‘stop’ op het View Point heeft u een schitterend panorama uitzicht op de Great Rift Valley ook wel de Grote Afrikaanse Slenk genoemd. Na aankomst in onze lodge gebruiken we de lunch. Aan het einde van de middag maken we vervolgens onze eerste gamedrive (de gidsen en wagens blijven bij ons tot aan het vertrek met de trein). Dit heeft een groot voordeel zodat we vrij zijn in het plannen van game drives in de Nationale parken. Het schilderachtige Lake Nakuru NP is één van Kenia’s meest populaire bestemmingen. Het park is onder andere bekend vanwege de roze flamingo’s. Naast de flamingo’s treft u er ook veel pelikanen en andere vogelsoorten aan. Het wildleven is hier goed te spotten en het park bevat bijzondere diersoorten waaronder 4 van de zogenoemde “Big 5”. Aan de voet van de Great Rift Valley, omgeven door bossen en hoog groeiend gras, ligt het prachtige park centraal rondom het ondiepe soda houdende meer. U kunt hier genieten van een breed scala aan ecologische diversiteit en een gevarieerd landschap. Dit relatief kleine park heeft geen olifanten, maar de overige diersoorten komen hier in ruime mate voor en dat maakt het park interessant voor de liefhebbers. Er zijn onder andere impala’s, buffels, waterbokken en rotschildgiraffen te zien. Wellicht spot u de zeldzame Colobus-monkey (franje-aap) of de witte en zwarte neushoorn, die hier een speciale bescherming krijgen. Buiten zebra’s en antilopen staat speuren naar de ‘Big Cats’, leeuwen en luipaarden ongetwijfeld bovenaan uw lijst. Lunch, diner, overnachting en ontbijt Nakuru Sopa Lodge.

Dag 3
Lake Naivasha

Na een vroeg ontbijt vertrekken we voor een ochtend gamedrive en komen vervolgens rond het middaguur aan in onze lodge in Naivasha alwaar we de lunch gebruiken. In de namiddag, wanneer de zon iets gezakt is, maken we een boottocht op het enorme meer, Lake Naivasha, gelegen in Nakuru County ten noordwesten van Nairobi. Lake Naivasha ontleent haar naam aan de door de Masai genoemde Nai’posha, dat letterlijk “ruw water” betekent. Dit vanwege de plotselinge stormen die hier onverwachts plaats kunnen vinden. Het zoetwatermeer heeft een doorsnede van bijna 13 km, maar is relatief ondiep met een maximale diepte van ca. 5 meter. Het meer nodigt menig wildleven uit waaronder giraffen en buffels alsmede een hoge concentratie aan nijlpaarden die zeker niet te missen zijn tijdens de boottocht. Het meer en de bijbehorende natuurlijke omgeving met vruchtbare bodem en de nodige watervoorziening maakt dit één van Kenia’s voornaamste landbouwgronden. Er worden hier met name rozen gekweekt, welke o.a. naar Nederland worden verscheept. Lunch, diner, overnachting en ontbijt Flamingo Hill Tented Camp, 2 nachten

Dag 4
Hells Gate National Park

Na een rustig en ontspannen ontbijt brengen we vandaag een bezoek aan het bijzondere Hells Gate National Park. Het park is onderdeel van de Great Rift Valley en bestaat uit een spectaculair landschap met torenhoge kliffen, waterrijke kloven en spuwende geothermische rookpluimen. Hier kan men over de vlaktes van dit mooie natuurgebied met fascinerende vergezichten wandelen en er eventueel met de fiets op uit (optioneel). U begeeft zich tussen de zebra’s, antilopen en ander (ongevaarlijk) wild. De weg is goed en de wandeling is ontspannen en goed te doen (ook voor de wat oudere deelnemers). Voor de sportieveling is het tevens mogelijk om aan het einde van de vallei de kloof te bezoeken, maar zonder een bezoek aan de kloof is Hells Gate al prachtig! Na de lunch krijgt u de rest van de middag de tijd om heerlijk te relaxen op het terras of wellicht met een boekje bij het zwembad te liggen. Lunch, diner, overnachting en ontbijt Flamingo Hill Tented Camp.

Dag 5
Masai Mara National Reserve

Na het ontbijt staat een afwisselende en boeiende rit naar Kenia’s bekendste reservaat, de onovertroffen Masai Mara, het land van de Big Five op het programma. Het Masai Mara National Reserve is één van ’s werelds bekendste wildlife parken en met recht een must voor iedere liefhebber van natuur en wilde dieren! Dit grote wildpark vormt samen met de Serengeti, gelegen in Tanzania, één groot ecosysteem. De Masai Mara staat bekend om haar uitstekende kansen op het spotten van veel wild maar ook om zijn grote kuddes grazende dieren in bepaalde delen van het jaar. Naast de vele grazende dieren leven ook roofdieren in grote getalen in het park. De drie grote katachtigen (leeuw, cheeta en luipaard) worden met enige regelmaat gespot alsmede de hondachtigen (hyena’s en wilde honden). Al wild speurend rijdt u langzaam richting uw verblijfslocatie. De rit is al een avontuur op zich, echt Afrikaans gehobbel en stof, maar eenmaal aangekomen waant u zich in een waar paradijs. Na de lunch gaan we in de namiddag op gamedrive. Lunch, diner, overnachting en ontbijt Sopa Mara Lodge, 2 nachten.

Dag 6
Masai Mara National Reserve

Een volle dag wild speuren staat op het programma! Gamedrives en maaltijden kunnen in overleg met de lokale gids/chauffeur worden ingevuld. Men kan na een vroeg ontbijt met picknick boxen op pad gaan en de hele dag gaan speuren naar het vele wild, of men gaat vroeg op pad en keert voor het ontbijt en de lunch terug in het kamp. Tegen 16.00 uur volgt daarna een middaggamedrive. De wildspeurtochten gaan door de heuvels en de uitgestrekte savannes tot aan de diepe, met water gevulde kloven. Het water is de reden waarom het wild hier zo graag verblijft en waar we de beste kansen hebben om de ‘Big Five’ te zien (buffel-leeuw-neushoorn-luipaard-olifant). Aan het einde van de dag, wanneer de zon langzaam ondergaat is het tijd om terug te keren naar het kamp en na te genieten van deze dag vol avonturen. Lunch, diner, overnachting en ontbijt Sopa Mara Lodge.

Dag 7
Madaraka Express - Mombassa - Diani Beach

Na het ontbijt nemen we afscheid van de Masai Mara en volgt de transfer naar het lokale treinstation (zo dicht mogelijk bij de gate) voor een wel heel bijzondere treinrit met de Madaraka Express naar Mombassa (circa 6/7 uur). De rit gaat o.a. langs de Chyulu Hills en door het Tsavo NP. Aan het einde van de middag/begin van de avond arriveren we in Mombasa. Daar aangekomen worden we opgewacht voor onze transfer richting de witte palmenstranden van Diani Beach. Diani Beach is één van de meest populaire strandbestemmingen van Kenia, ca. 30 km. verwijderd van Mombasa. Hier gaat u genieten van de parelwitte stranden, helblauwe zee en een zalig klimaat. Een heerlijke afsluiter na de indrukwekkende safaridagen. Jacaranda Beach Resort (of gelijkwaardig), 3 nachten op basis van halfpension. Diner en overnachting.

Dag 8
Diani Beach

Heerlijk (na)genieten, bij het zwembad, van de zee en het witte palmenstrand, van de onvergetelijke ervaring en opgedane indrukken. Ontbijt, diner en overnachting

Dag 9
Diani Beach

Relaxen. Ontbijt, diner en overnachting

Dag 10
Terugvlucht Amsterdam

Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding tot aan de transfer naar de luchthaven van Mombasa aan het einde van de dag voor uw terugvlucht naar Amsterdam, via Nairobi (KQ/KLM).

Dag 11
Aankomst Amsterdam

Aankomst Amsterdam en transfer naar uw opstapplaats.

Wat is inbegrepen

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
 • Intercontinentale vlucht Amsterdam – Nairobi v.v. ( KLM/KQ)
 • Binnenlandse vlucht Mombasa – Nairobi (KQ)
 • Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 23 kg bagage vrij
 • Alle transfers, ritten, excursies, entreegelden voor parken en gamedrives conform programma
 • Safarireis : 6 personen/chauffeur-ranger in 4 x 4 terreinwagen (safarivoertuig)
 • Treinrit Madaraka Express naar Mombasa (gereserveerde plaatsen)
 • Safari: 5 nachten op basis van een tweepersoonskamer met faciliteiten, volpension in genoemde lodges/tented camp of gelijkwaardig
 • Strandverblijf: 3 nachten op basis van een tweepersoonskamer met faciliteiten, halfpension in het Jacaranda Beach Resort of gelijkwaardig
 • Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende de hele reis

Niet inbegrepen

 • Boeking- en administratiekosten € 20,- per boeking
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon

Optioneel – wijs op reis met Mondial Tours

 • Reis- en annuleringsverzekering

Contact of vragen?

€ 3075 ,-

Boek deze reis
Reisdata
 • 23/05/2022 - 02/06/2022

Opstapplaatsen
 • Beilen
 • Assen
 • Groningen
 • Drachten
 • Leeuwarden
 • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: NDC Mediagroep De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.