Boek uw reis '14-daagse rondreis ‘West-Canada’'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

14-daagse rondreis ‘West-Canada’

Regenwouden – wijngaarden – Rocky Mountains

Als men aan Canada denkt, denkt men aan oneindige vlakten, majestueuze bergen, glasheldere meren en wilde dieren. En terecht. Bijna tien miljoen vierkante kilometer groot is dit land, waarvan maar elf procent bewoond is. Daar tussenin uitgestrekte graanvelden, eindeloze bossen, prairies in alle mogelijke tinten en, als indrukwekkende bekroning, de Rocky Mountains.

Canada is een droom die u beleefd moet hebben. Tijdens deze rondreis bezoekt u het Wilde Westen van het land, aanschouwt u de Rocky Mountains, Nationale Parken, de prachtige steden Vancouver en Victoria, gaat u op walvissafari en nog veel meer. Kortom, laat u betoveren door dit onbedorven land! Welkom in Canada.

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol. Vlucht van Amsterdam naar Vancouver, waar u in de loop van de middag aankomt. Transfer naar het hotel, waar u twee nachten verblijft. Diner en overnachting (Hotel Lonsdale Quay of gelijkwaardig).

Dag 2
Vancouver (BC)

Na het ontbijt maakt u kennis met Vancouver, de parel van de Stille Oceaan, gelegen tussen zee en bergen. Een groene levendige gezellige stad met tal van bezienswaardigheden. Tijdens een rondrit ziet u onder andere Queen Elisabeth Garden, Granville Island, Chinatown en Stanley Park. De middag heeft u ter vrije besteding. U zou een bezoek kunnen brengen aan de Capilano Suspension Bridge, de langste hangbrug ter wereld of met een gondellift omhoog naar de top van de Grouse Mountains, vanwaar u een prachtig uitzicht over de stad heeft. Diner en overnachting.

Dag 3
Vancouver – Kelowna (BC), ca. 390 km

Vandaag vertrekken we in oostelijke richting naar de Okanagan vallei. Bij Kelowna, bereiken we het Okaganan-meer, op de oostelijke oever. De stad staat bekend als de warmste plaats in Canada, hoewel het er in de winter ook bijzonder koud kan zijn. Hier strekt zich een groot gebied uit waar fruit en wijndruiven worden geteeld. Diverse wijnboeren hebben zich langs het meer gevestigd en met name de “sparkling wine” wint vele prijzen op de wereldmarkt. U krijgt een rondleiding bij één van die lokale wijnboeren welke uiteraard gevolgd wordt door een proeverij. Diner en overnachting (Ramada Hotel Kelowna of gelijkwaardig).

Dag 4
Kelowna – Banff (Alberta), ca. 480 km

Vandaag rijden we door het Revelstoke National Park naar het Glacier National Park. Hier heeft u een adembenemend uitzicht op de gletsjer. Aansluitend gaat het naar het Yoho National Park. Yoho betekent in de taal van de Cree Indianen “ontzag”. Na enige tijd in het park doorgebracht te hebben gaat de rit naar het Banff National Park waar u twee nachten verblijft in Banff. Diner en overnachting (Rundlestone Lodge of gelijkwaardig).

Dag 5
Banff National Park

Deze ochtend vertrekken we na het ontbijt voor een uitgebreide rondrit door het bekendste National Park van de Rockies, tevens het eerste van Canada. U zult getuige zijn van spectaculaire uitzichten en een prachtige natuur waaronder Johnston Canyon, Moraine Lake en de Valley of the Ten Peaks. Hoogepunt vormt een bezoek aan Lake Louise, het meer dat met zijn turquoise water kenmerkend is voor de schoonheid van de Rocky Mountains. Diner en overnachting.

Dag 6
Banff – Jasper (Alberta), ca. 290 km

We verlaten Banff en gaan op weg naar Jasper via de schilderachtige Icefield Parkway. Deze weg is omringd met spectaculaire meren, gletsjers en watervallen. Er is een grote kans kans dat u wilde dieren zoals berggeiten, herten, elanden, zwarte of grizzly beer kunt spotten. De eerste stop zal worden gemaakt bij Peyto- en Bow Lake. Na het passeren van Saskatchewan River Crossing bereiken we in de loop van de middag de Columbia Icefields. Hier gaat u een avontuurlijke tocht per snowcoach maken naar de Athabasca gletsjer. De ervaren chauffeur/gids geeft u een schat aan boeiende informatie over gletsjers, ijsvelden en hun impact op het milieu. Daarna heeft u de gelegenheid om enige tijd door te brengen op de Athabasca gletsjer en te genieten van de bergachtige en glaciale vergezichten. De eeuwenoude ijsvlakte welke aan het smelten is en dus eigenlijk een must om te bezoeken zolang het nog kan! Tegen de avond komen we aan in Jasper. Diner en overnachting (Sunwapta Falls Rockey Mountain Lodge of gelijkwaardig).

Dag 7
Jasper – Kamloops, ca. 440 km

Onvoorstelbaar mooi en indrukwekkend is de Maligne Canyon, een spectaculaire kloof van Jasper naar Maligne Lake. Steile Limestone muren met een kloof van 50 meter waar de Maligne rivier zich doorheen wringt. Over de kloof zijn 6 bruggen zodat u alles goed kunt bewonderen. We maken een stadsrondrit door Jasper en vervolgens rijden we via de Yellowhead highway naar Kamloops. Onderweg maken we een stop om Mount Robson te aanschouwen (het hoogste punt in de Canadese Rockies). Diner en overnachting (Ramada Hotel Kamloops of gelijkwaardig).

Dag 8
Kamloops – Whistler (BC), ca. 300 km

Vandaag is onze eindbestemming Whistler, het grootste vierseizoenen resort in Brits Columbia en heeft één van de grootste skigebieden in Noord-Amerika. In 2010 vond hier een gedeelte van de Olympische Winterspelen plaats. Whistler heeft zijn naam te danken aan de marmot. De harige beestjes wonen in de bergen en maken een fluitend geluid. Onderweg maken we o.a. een korte stop in de stad Lillooet waarvan de geschiedenis is verankerd in de Gold Rush van 1860. Diner en overnachting (2 nachten Hotel Crystal Lodge of gelijkwaardig).

Dag 9
Whistler (BC)

Na een rustig ontbijt heeft u de hele dag ter vrije beschikking om zich perfect te vermaken in de buitenlucht. U zou er voor kunnen kiezen een tocht met de Peak 2 Peak gondola te maken. Het is de eerste gondel lift tussen twee naast elkaar gelegen bergen met vrij hangende gondels( Blackcomb Mountain en Whistler Mountain).Geniet van een prachtig uitzicht op bloemige alpenweides, helderblauwe meertjes, groene valleien en besneeuwde bergpieken. Een geweldige ervaring zeker als je de gondel pakt met een glazen bodem! Vanuit Whistler zijn mooie wandelingen te maken, de bergen in, op en af. Het autovrije centrum met zijn vele winkels en terrasjes maken het tot een optimaal genieten. Diner en overnachting.

Dag 10
Whistler – Parksville (Vancouver Island), ca. 195 km

Vandaag gaan we aan boord van de BC veerboot voor de overtocht van Horseshoe Bay naar Nanaimo. Vervolgens rijden we naar ons hotel in de omgeving van Parksville, gelegen aan de beschutte oostkust van Vancouver Island. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Diner en overnachting (Tigh Na Mara Seaside Spa Resort of gelijkwaardig).

Dag 11
Parksville – Victoria, ca 150 km

Alvorens naar Victoria te rijden maken we een stop in het MacMillan Park om een wandeling te maken door Cathedral Grove. Een van de meest toegankelijke plaatsen van reusachtige Douglas dennenbomen, sommige meer dan 800 jaar oud, op Vancouver Island. In Victoria maken we een stadsrondrit langs de bezienswaardigheden zoals het historische Empress Hotel, de binnenhaven bezaaid met pleziervaartuigen, de imposante parlementsgebouwen, Beacon Hill Park en mile 0 van de Trans Canada Highway. We sluiten de dag af met een bezoek aan Butchart Gardens. Meer dan een eeuw geleden begon Jennie Butchart met de aanleg van wat nu één van de belangrijkste bloementuinen van de wereld is. Diner en overnachting (2 nachten Huntingdon Manor Hotel of gelijkwaardig).

Dag 12
Victoria

In de ochtend heeft u de mogelijkheid om op walvissafari te gaan. De beste tijd om walvissen te spotten is van maart t/m oktober. Vancouver Island, aan de Canadese westkust, ligt aan de trekroute van de walvis en is om die reden de beste uitvalbasis om walvissen, orca’s en bultruggen te zien. U gaat met een speciale boot de zee op voor een ca 3 uur durende tocht door de wateren van de gebroken groep eilanden. Geniet van het zicht op de idyllische stranden en rotsuitstulpingen. Ervaren gidsen zullen voor u op zoek gaan naar de ‘reuzen’ maar ze weten u ook veel te vertellen over de geschiedenis van het gebied, de in het water levende vogels en wilde dieren zoals zeehonden, zeeleeuwen en adelaars. In de middag kunt u gaan winkelen in Eaton Center of een bezoek brengen aan het Royal Bristish Columbia Museum. Diner en overnachting.

Dag 13
Victoria – Vancouver – Luchthaven, ca 115 km

Na genoten te hebben van een rustig ontbijt verlaten we Victoria en nemen de veerboot om de Straat van Georgia over te steken van Swartz Bay naar Tsawwassen ( ca 1,5 uu). Vervolgens rijden we naar de luchthaven alwaar u afscheid neemt van de lokale reisleiding. Terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 14
Amsterdam

In de loop van de ochtend zijn we terug in Nederland. Transfer naar uw opstapplaats.

Excursies

Walvissafari

€ 75,-

Wat is inbegrepen

 • Intercontinentale vlucht Amsterdam – Vancouver v.v.
 • Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 20 kg bagage vrij
 • Alle transfers, excursies en busritten in een comfortabele bus, volgens programma
 • 12 overnachtingen in een tweepersoonskamer met bad/toilet in goede middenklasse hotels.
 • 12 x ontbijt
 • 12 x diner
 • Wijnproeverij en rondleiding
 • Entree Banff National Park en Jasper National Park
 • Overtocht Horseshoe Bay – Departure Bay en Swartz Bay – Tsawwassen
 • Koffergeld, 1 stuks p.p. per hotel
 • Columbia Icefield Snowcoach
 • Canadees/Nederlandssprekende reisleiding/gidsen
 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis

 

Contact of vragen?

€ 3598 ,-

Boek deze reis
Vertrekdata
 • 29/09/2019

Opstapplaatsen
 • Beilen
 • Assen
 • Groningen
 • Drachten
 • Leeuwarden
 • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: NDC Mediagroep De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.