Boek uw reis 'Herfstsprookje Zwitserland'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Herfstsprookje Zwitserland

“IN HET SPOOR VAN DE GLACIER EXPRESS”

Bewonder de herfstpracht van de Zwitserse Alpen. Een heel bijzondere belevenis per bus en trein! Geniet van de schitterende uitzichten, magische gletsjers en maak kennis met hun schoonheid in het najaar. We maken een unieke treinrit “ in het spoor van de Glacier Express”. Langs rustige weiden, kabbelende bergbeekjes en een fantastisch bergpanorama gaat u van het mooie bergdorpje Andermatt naar het kloosterdorp Disentis. Via talrijke haarspeldbochten kronkelt de trein omhoog naar de Oberalppass op een hoogte van meer dan 2000 meter, met een onvergetelijk uitzicht op de omliggende drieduizenders. Een bezoek aan een meer dan 200 jaar oude glasfabriek en één van de belangrijkste bedevaartsoorden in Europa: Einsiedeln  staan op het programma. De mogelijkheid wordt u geboden om met de Bernina Express de Alpen-oversteek van Tiefencastel naar Tirano (Italië) te maken en/of een rit met de historische trein met de klassieke Krokodil-locomotief van Davos naar Filisur.

 

*  Op basis van het aantal personen heeft deze reis een gegarandeerd vertrek

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

U reist in een comfortabele touringcar vanaf uw gekozen opstapplaats naar het overnachtingshotel Alemannenhof, Schallstadt (of gelijkwaardig). Uiteraard maken we regelmatig een stop voor koffie en/of lunch. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2
Hergiswill - Treinrit Andermatt - Disentis – Davos

Na het ontbijt gaan we de Zwitserse grens over en rijden we langs de Sempachersee naar glasblazerij Glasi in Hergiswil, gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer. In 2017 vierde Glasi zijn 200 jarig jublileum. Het is de enige fabriek in Zwitserland waar glas nog steeds mondgeblazen wordt. We bezoeken het museum waar elk aspect van glas wordt uitgelegd en samen met een glasblazer gaat u een eigen glazen bol maken. Vervolgens rijden we naar het station van Andermatt. Hier wacht u een unieke treinrit: 'in het spoor van de Glacier Express'. Langs rustige weiden, kabbelende bergbeekjes en een fantastisch berg-panorama rijdt u van het mooie bergdorpje Andermatt naar het kloosterdorp Disentis. Via talrijke haarspeldbochten kronkelt de trein omhoog naar de Oberalppass, op een hoogte van meer dan 2000 meter en met een onvergetelijk uitzicht op de omliggende drieduizenders. In Disentis worden we opgewacht door de bus en rijden we naar hotel Hilton Garden Inn****, gelegen in het centrum van Davos, waar u 4 nachten verblijft. Davos is een op 1560 m hoogte gelegen vakantieplaats met internationale allure en daarmee de hoogste stad van de Alpen. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 3
Ter vrije besteding

Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen en gebruik maken van uw Davos-Klosters Inclusive Card. Bijvoorbeeld om met de stadskabelbaan naar de Schatzalp, de zogenaamde “tover-berg” (1.865 meter), te gaan. De Schatzalp- bahn rijdt sinds 1899 naar het rustige, op het zuiden gelegen zonneterras. Hier kunt u een kijkje nemen in het in 1900 gebouwde luxe sanatorium met belle-époqueambiance dat later verbouwd werd tot berghotel. Hier, rondom het voormalige sanatorium, deed Thomas Mann inspiratie op voor zijn roman “De Toverberg”. Daarnaast raden wij u een wandeling over de Höhenweg van Davos aan. Vanaf deze weg heeft u een prachtig uitzicht over de bergen van Davos. Ook kunt u kiezen voor het maken van een rit met een historische trein van Davos naar Filisur (met Inclusive Card). De trein bestaat uit de klassieke Krokodil-locomotief met houten wagons en open uitzichtwagens. Uw reisleider kan u hier ter plekke meer over vertellen. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 4
Stadsbezoek Chur - Via Mala

Na het ontbijt rijden we naar de bezienswaardige handels- en bisschopsstad Chur. De pittoreske arcades, de imposante kathedraal, het betoverde berenhol: de oudste stad van Zwitserland heeft veel bezienswaardigheden te ontdekken. Alvorens u op eigen gelegenheid op verkenning kunt gaan door de romantische middeleeuwse steegjes, maken we gezamenlijk een rondwandeling door de oude stad. Op de terugweg komt u langs de Via Mala Kloof. Een diepe smalle kloof van ca. 5 km waarlangs de Achter-Rijn zijn weg zoekt. Langs de kloof ligt een pad welke in de tijd van de Romeinen al gebruikt werd als verbinding tussen de Splügenpas en de San Bernardinopas. Diner, ontbijt en overnachting.

Dag 5
Bernina Express Tiefencastel - Tirano ( Italië) Optioneel

Deze dag is ter vrije besteding of u gaat met ons mee op een geweldige rit met de Bernina Express. De trein doorkruist het prachtige kanton Graubünden van het noorden naar het zuiden. De Bernina Express-route is een indrukwekkend stukje spoorwegtechniek. Het totale traject vergt veel keerlussen, 55 tunnels en 196 bruggen. De trein brengt u van Tiefencastel, door het Rheindal, over de Albula-pas en via het wintersportplaatsje Pontresina in het Oberengadin naar Tirano, een Italiaans stadje gelegen in het brede bergdal Valtellina. Een rit met schitterende, indrukwekkende en betoverende vergezichten op de zogenaamde “vierduizenders” (bergen hoger dan 4.000 meter). Dat de treinreis met de Bernina Express tot de mooiste ter wereld behoort, bewijst het feit dat het grootste deel van de lijn, het traject tussen Thusis en Tirano, in juli 2008 door UNESCO is opgenomen op zijn lijst van werelderfgoederen. In Tirano is er tijd om koffie te drinken en/of te lunchen. Op de terugweg met de bus maken we een stop in St. Moritz. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 6
Davos - Einsiedeln - Luzern - Weil am Rhein

Na een rustig ontbijt rijden we langs de Walensee en Obersee naar Einsiedeln, een plaats in kanton Schwyz. Sinds de middeleeuwen is de plaats met z’n “Zwarte Madonna” één van de belangrijkste bedevaartsoorden van Europa. Barokke kloostergebouwen uit de 18e eeuw en het Benedictijnerklooster zijn het imposante middelpunt van Einsiedeln. Vervolgens rijden we naar het schilderachtige Luzern, gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer. Wij nodigen u uit voor een stadswandeling. U leert daarbij de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Zwitserse stad kennen zoals de mooi behouden oude binnenstad, de 500 jaar oude middeleeuwse stadsmuur en de wereldwijd oudste overdekte houten brug: de Kapelbrug uit 1332. U zou er ook voor kunnen kiezen een rondvaart te maken van een uur op het meer (optioneel). Geniet van een ononderbroken uitzicht op de bergen en het aanzicht op de stad. Aan het einde van de middag rijden we naar het overnachtingshotel Alemannenhof, Schallstadt (of gelijkwaardig). Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 7
Terugreis

In de vroege ochtend, direct na het ontbijt, begint uw terugreis. U rijdt via Karlsruhe naar Nederland en uw opstapplaats. U kunt terug kijken op een indrukwekkende reis!

Wat is inbegrepen

 • Busreis vanaf de door u gekozen opstapplaats in een comfortabele touringcar volgens programma
 • 2 overnachtingen Hotel Alemannenhof***, Schallenstadt o.b.v. verblijf in een tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet
 • 4 overnachtingen Hotel Hilton Garden Inn****, Davos o.b.v. verblijf in een tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet.
 • 6 x ontbijt
 • 6 x 3-gangendiner
 • Davos – Klosters Inclusive Card ( o.a. gratis gebruik bergbanen en regionalzug Davos – Filisur v.v.)
 • Bezoek glasfabriek en museum Glasi, Hergiswill
 • Treinrit “in het spoor van de Glacier Express” Andermatt- Disentis (gereserveerde zitplaatsen, 2de klasse, panoramawagen)
 • Stadswandeling Chur
 • Stadswandeling Luzern

Niet inbegrepen

 • Boeking- en administratiekosten € 20,- per boeking
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Eenpersoonskamer toeslag € 195,-

Optioneel – wijs op reis met Mondial Tours

 • Reis- en annuleringsverzekering

Excursies

Bernina Express

€ 85,00,-

Inclusief gereserveerde zitplaatsen, 2e klasse, panorama wagen

Boottocht Vierwoudstrekenmeer

€ 25,00,-

Circa 1 uur.

Contact of vragen?

€ 1075 ,-

Boek deze reis
Reisdata
 • 09/10/2022 - 15/10/2022

Opstapplaatsen
 • Heerenveen
 • Drachten
 • Leeuwarden
 • Groningen
 • Assen
 • Beilen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: Mediahuis Noord, De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.