Boek uw reis 'Centraal Zwitserland, de magie van het “eeuwige ijs”'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Centraal Zwitserland, de magie van het “eeuwige ijs”

De magie van het  “eeuwige ijs”. Hoe lang kunnen we de gletsjers nog  bewonderen?

Omgeven door een fascinerende bergwereld en de prachtige Sarnersee is Sarnen dé ideale uitvalbasis voor het ontdekken van het betoverende winterlandschap in Centraal Zwitserland, de regio waar Zwitserland in 1291 werd gesticht. Hier liggen de populairste reisbestemmingen van het land: Luzern aan de Vierwaldstättersee; Bern, de hoofdstad van de Zwitserse confederatie en het Berner Oberland met zijn beroemde bergreuzen Eiger, Mönch en Jungfrau: “het dak van Europa” met een hoogte van 3475 meter. Dit alles afgewisseld door schitterende dalen zoals o,a, het Emmental. Heel bijzonder is het kloosterdorp Engelberg-Titlis, met de “Titlis Cliff Walk”, gelegen op de 3239 meter hoge gletsjer- en huisberg. Het is de hoogstgelegen voetgangershangbrug in Europa en een architectonisch wonder. Het uitzicht is spectaculair!

Hoe lang kunnen we de gletsjers nog bewonderen?

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Vanaf de door u gekozen opstapplaats rijden we naar ons overnachtingshotel Alemannenhof in Schallstadt, Zuid-Duitsland. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2
Schallstadt – Aarau - Sarnen

We brengen een bezoek aan de hoofdstad Aarau, de hoofdstad van het kanton Aargau, gelegen in de Zwitserse hoogvlakte. De fraaie oude binnenstad kan zich beroemen op de mooist beschilderde onderzijden van dakoversteken van Zwitserland, de zogenaamde “dakhemels”. We vervolgen onze route en maken een stop in Einsiedeln, een plaats in kanton Schwyz. Sinds de middeleeuwen is de plaats met z’n “Zwarte Madonna” één van de belangrijkste bedevaartsoorden van Europa. Barokke kloostergebouwen uit de 18e eeuw en het Benedictijnerklooster zijn het imposante middelpunt van Einsiedeln. Via Lenzburg, de Hallwiler- en Baldegger-See rijden we naar ons hotel in Sarnen, waar we 4 nachten verblijven in Hotel Krone****. Sarnen wordt omgeven door een fascinerende bergwereld en de prachtige Sarnersee. Diner, overnachting en ontbijt. Sarnen is de hoofdplaats van het kanton Obwalden. Het heeft een dorpskarakter maar biedt een gevarieerd aanbod als dat van een kleine stad. Sarnen ligt direct aan de Sarnersee en is omgeven door een lieflijk landschap en een schitterende bergwereld. Tal van bezienswaardigheden getuigen van een bewogen verleden. Maak een verkenningswandeling door de plaats en langs het meer over de vlakke, landschappelijk fraaie wandelweg die voor iedereen geschikt is. Het oude barokke raadshuis en het klooster St. Andreas met zijn twee torens uit het jaar 1740 zijn zeker de moeite van het bezichtigen waard. De belangrijkste schat is het “Weisse Buch von Sarnen”: de oudste Zwitserse kroniek.

Dag 3
“Het dak van Europa”

Vandaag rijden we na het ontbijt langs de Lungernersee en over de Brünigpass (1.008 meer) naar het station in Lauterbrunnen. Vandaar gaan we verder met de trein van de Jungfraubahn (Wengneralpbahn) voor een panoramarit naar de Kleine Scheidegg (2.061 meter). Boven heeft u een prachtige blik op de Eiger, Mönch en Jungfrau en is het goed toeven op het terras of u kunt een heerlijke wandeling maken (tip: gepaste kleding en schoeisel met profiel). Liefhebbers kunnen er voor kiezen optioneel en ter plekke een ticket bij te boeken voor de rit van de Kleine Scheidegg naar het station van de Eigergletsjer, waar de poolhondenfokkerij van de Jungfraubahn is gevestigd. Hier begint de rit door de zeven kilometer lange tunnel naar de Jungfraujoch, “het dak van Europa” (3.475 meter). Bijzonder de moeite waard zijn het “IJspaleis” en het Uitzichtterras van de Sfinx. Beide dragen hun naam met ere. Na afloop daalt u weer af naar Kleine Scheidegg vanwaar de trein u gezamenlijk naar Grindelwald Grund brengt en de bus ons opwacht om terug te keren naar ons hotel. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 4
Dag ter vrije besteding of bezoek Luzern (halve dag)

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen of er voor kiezen mee te gaan om de stad Luzern te bezoeken. Na een rustig ontbijt rijden we naar het schilderachtige Luzern, gelegen aan het Vierwoudstrekenmeer en maken een stadwandeling. U leert daarbij de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Zwitserse stad kennen, zoals de mooi behouden oude binnenstad, de 500 jaar oude middeleeuwse stadsmuur en de wereldwijd oudste overdekte houten brug, de Kapelburg uit 1332. Uiteraard is er tijd om inkopen te doen of om heerlijk te genieten op een terrasje. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 5
Engelberg – Titlis “Titlis Cliff Walk” (optioneel)

Deze dag is ter vrije besteding of u kunt ervoor kiezen mee te gaan naar een wel heel bijzondere ervaring: de Titlis Cliff Walk. Na het ontbijt rijden we naar Engelberg, 25 kilometer zuidelijk van de Vierwaldstättersee gelegen, in een breed hoogdal op ca. 1.000 meter hoogte. Het omringende berglandschap wordt gedomineerd door de Titlis, de 3.239 meter hoge gletsjer- en huisberg, en de 2.600 meter hoge Hahnen. Het afwisselende kloosterdorp met zijn in 1120 gestichte benedictijnenklooster, heeft ook nu nog een bepalende invloed op het dorp. Nog altijd wonen, werken en studeren daar monniken. Stille getuigen van vervlogen tijden zijn ook de resterende gebouwen uit de belle Epoque. Engelberg-Titlis is de grootste winter- en zomervakantiebestemming in Centraal-Zwitserland. De rit naar het eindstation van de Titlis is een echte belevenis. Eerst met de Titlis Xpress via Trubsee en Stand naar het middenstation, om vervolgens verder met de Titlis Rotair, de eerste draaibare kabelbaan ter wereld, helemaal naar de top te gaan. Op deze “drieduizender” wacht u een adembenemend bergpanorama, diverse restaurants met zonneterras, een gletsjergrot en de “Titlis Cliff Walk”: de hoogstgelegen voetgangershangbrug in Europa, langs de klif van de berg Titlis. Gebouwd op ongeveer 10.000 voet boven zeeniveau is het een architectonisch wonder. Het uitzicht is spectaculair! U kijkt uit over de Alpen en bij mooi weer kan men wel 40 kilometer ver kijken. Wie hier gaat lopen, steekt op ruim 3.000 meter hoogte de Titlis-bergketen over. De brug is 106 meter lang. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 6
Bern – Schallstadt

Na het ontbijt rijden we via Entlebuch en Emmental naar Bern. Entlebuch is het eerste biosfeerreservaat van Zwitserland (Unesco Werelderfgoed) en biedt natuurschoon van het zuiverste soort met eindeloos lijkende veenlandschappen, grove karstkloven en wilde bergbeken welke zorgen voor een bijzonder schouwspel. In Bern, met zijn prachtige Münster, klokkentoren, berekuil, de rivier de Aare, meer dan honderd bronnen, arcaden en een dierentuin, valt heel wat te ontdekken. Tijdens een rondwandeling krijgt u een goede indruk van de Zwitserse hoofdstad. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan een Emmentaler Schaukäserei niet. We vervolgen onze weg naar ons overnachtingshotel Alemannenhof in Schallstadt. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 7
Terugreis

Na het ontbijt rijden we terug naar uw opstapplaats in Nederland en kunt u terug kijken op een prachtige reis!

Wat is inbegrepen

 • Busreis vanaf de door u gekozen opstapplaats in een comfortabele touringcar volgens programma
 • 2 overnachtingen in hotel Alemannenhof*** Schallstadt, verblijf in een tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet.
 • 4 overnachtingen in hotel Kronen****Sarnen, verblijf in een tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet
 • 6 x ontbijt
 • 6 x 3-gangen diner
 • Gebruik moderne wellness-faciliteiten Hotel Krone
 • Bezoek Einsiedeln
 • Treinrit Jungfraubahn: Lauterbrunnen – Kleine Scheidegg – Grindelwald Grund (2.klasse)
 • Stadswandeling Luzern
 • Stadswandeling Bern
 • Bezoek Emmentaler Schaukäserei
 • Ervaren Nederlandstalige reisleiding gedurende de gehele reis

Niet inbegrepen

 • Boeking- en administratiekosten € 20,- per boeking
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon

Optioneel – wijs op reis met Mondial Tours

 • Reis- en annuleringsverzekering

Excursies

• Dagexcursie Engelberg – Titlis

€ 85,-

Inclusief bergbanen, gletsjergrot, Cliff Walk en gletsjerpark Trübsee

Contact of vragen?

€ 995 ,-

Boek deze reis
Reisdata
 • 06/03/2022 - 12/03/2022

Opstapplaatsen
 • Beilen
 • Assen
 • Groningen
 • Drachten
 • Leeuwarden
 • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: NDC Mediagroep De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.