Boek uw reis '7-daagse bus- treinreis ‘Wintersprookje Zwitserland’'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

7-daagse bus- treinreis ‘Wintersprookje Zwitserland’

Met de Bernina Express door de winterse pracht van het Zwitserse berglandschap.

Wij ontvoeren u met de Bernina Express naar de witte toverwereld van de Zwitserse Alpen. Een heel bijzondere belevenis voor diegenen die van bergen houden en graag hun winterse schoonheid willen leren kennen. De trein doorkruist het prachtige kanton Graubünden van het noorden naar het zuiden. De Bernina Express-route is een indrukwekkend stukje spoorwegtechniek.

Het totale traject vergt veel keerlussen, 55 tunnels en 196 bruggen. De trein brengt u van Chur, door het Rheindal en over de metershoog besneeuwde Albula-pas, via het wintersportplaatsje Pontresina in het Oberengadin naar Poschiavo*. Een rit met schitterende, indrukwekkende en betoverende vergezichten op de zogenaamde “vierduizenders” (bergen hoger dan 4.000 meter).

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1.
Heenreis

U reist in een comfortabele touringcar vanaf uw gekozen opstapplaats naar het overnachtingshotel Ochsen*** in Schallstadt, Zuid-Duitsland Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2.
Basel – Luzern – Thusis

Na het ontbijt brengt de bus u naar Luzern gelegen aan het Vierwoudstedenmeer welke wordt omringd door fantastische bergen, die in de winter bedekt zijn met sneeuw en een mooi contrast vormen met het meer. In Luzern maken we een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze Zwitserse stad zoals de mooi behouden oude binnenstad, de 500 jaar oude middeleeuwse stadsmuur en wereldwijd oudste overdekte houtenbrug; de Kapelbrug uit 1332. Vervolgens rijden we langs het meer van Zürich en het Walenmeer naar het gemoedelijke hotel Weiss Kreuz*** in Thusis, vlak bij de Via Mala. Thusis is gelegen midden in Graubünden en omgeven door een prachtig berglandschap. Hier verblijft u 4 nachten en bent u ver verwijderd van de stress van alledag. De wellness-ruimte is klein maar fijn en heeft een sauna, een sanarium en een stoombad. Het hotel onderscheidt zich door zijn familiaire sfeer, gastvrijheid, rust, comfort en uitstekende keuken. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 3.
Bernina Express van Chur – Poschiavo*

Hoogtepunt van uw reis: een rit met de legendarische Bernina Express We vertrekken vanuit Chur en rijden over de metershoge besneeuwde Albula-pas, via het wintersportplaatsje Pontresina, welke plaats grenst aan het wereldberoemde vakantieoord Sankt Moritz, naar Poschiavo*. De Bernina Express met zijn panoramawagens volgt de route van de Glacier Express. Tijdens de treinreis doorkruist u eeuwenoude cultuurlandschappen, komt u langs beroemde bezienswaardigheden uit vervlogen rijden en geniet u van het prachtige Alpenlandschap. Dat de treinreis met de Bernina Express tot de mooiste ter wereld behoort, bewijst het feit dat het grootste deel van de lijn, het traject tussen Thusis en Tirano, in juli 2008 door UNESCO is opgenomen op zijn lijst van werelderfgoederen. Na aankomst in St. Moritz onderneemt u met uw reisleiding een wandeling door het winterse St. Moritz. Een verdere belevenis is de terugreis met de bus over de Julierpas, langs de wintersportplaats Savognin en via Tiefencastel terug naar Thusis. Diner, overnachting en ontbijt. *Afhankelijk van het weer kan de reisleiding, in overleg met de chauffeur, besluiten de trein tot Pontresina te nemen i.p.v. uit te stappen in Poschiavo.

Dag 4.
Arosa Bahn (facultatief)

Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Wie zin heeft, kan een interessante excursie naar Arosa maken samen met de reisleiding. Van het station van Chur rijdt u met de Arosa Bahn door een stuk ongerepte natuur omhoog naar het kuuroord Arosa (1.750 meter). Rond het middaguur gaat u genieten van een typisch Zwitserse maaltijd. Bij goed weer kunt u er voor kiezen met diverse kabelbanen nog hoger te gaan of een wandeling te maken. In de loop van de middag keren we per trein terug naar Chur alwaar de bus ons opwacht om terug te keren naar het hotel. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 5.
Dagexcursie naar Davos

Na het ontbijt vertrekken we voor onze dagtocht naar de wintersportplaats Davos, de hoogstgelegen stad in Europa ( 1.560 meter). De bus brengt u via Landquart in het Bünder Rheindal en de streek Prättigau naar Davos. In Davos heeft u gelegenheid om met de stadskabelbaan naar de Schatzalp**, de zogenaamde “toverberg”( 1.865 meter), te gaan. Deze zonnige kant wordt ook wel “slow mountain” genoemd. Dit skigebied is bekend om zijn glooiende hellingen. Daarnaast raden wij u een wandeling over de Höhenweg van Davos aan. Vanaf deze weg heeft u een prachtig uitzicht over de bergen van Davos. Diner, ontbijt en overnachting. **Hotel Schatzalp, Sanatorium hotel uit 1900 (Jugendstil).

Dag 6.
Chur – St. Gallen – Schallstadt

Voordat u vandaag weer de terugreis aanvaardt, maken we in de ochtend een stadswandeling door de bezienswaardige handels- en bisschopsstad Chur met zijn romantische middeleeuwse steegjes. Daarna rijden we naar St. Gallen. In deze universiteitsstad bezoekt u de wereldberoemde Stiftsbibliotheek ( Unesco werelderfgoedlijst). Aansluitend rijden we naar ons overnachtingshotel Ochsen in Schallstadt. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 7.
Terugreis

In de vroege ochtend, direct na het ontbijt, begint uw terugreis. U rijdt via Karlsruhe naar Nederland en uw opstapplaats.

Excursies

Dagexcursie Arosa met de Arosa Bahn

€ 65,-

Inclusief treinrit, lunch en reisleiding

Wat is inbegrepen

 • Busreis vanaf de door u gekozen opstapplaats in een comfortabele touringcar volgens programma
 • 6 overnachtingen o.b.v. halfpension in 3*** hotels, verblijf in een tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet.
 • 6 x ontbijt
 • 6 x diner
 • Stadswandeling Luzern
 • Rit met de Bernina Express van Chur naar Poschiavo (gereserveerde zitplaatsen, 2e klasse,      panorama wagen)
 • Dagtocht naar Davos
 • Stadswandeling Chur
 • Bezoek Stiftsbibliotheek St. Gallen
 • Ervaren Nederlandstalige reisleiding gedurende de gehele reis

Contact of vragen?

€ 995 ,-

Boek deze reis
Vertrekdata
 •     26/01/2019

Opstapplaatsen
 • Heerenveen
 • Drachten
 • Leeuwarden
 • Groningen
 • Assen
 • Beilen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: NDC Mediagroep De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.