Boek uw reis '15-daagse rondreis ‘Bloemenpracht Zuid-Afrika’'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

15-daagse rondreis ‘Bloemenpracht Zuid-Afrika’

bloemenpracht 2

KIMBERLEY – KGALAGADI – AUGRABIES FALL- NAMAQUALAND – SPRINGBOK – KAAPSTAD

Tijdens deze reis gaat u het onbekende Zuid-Afrika ervaren. We starten in de “Diamond Capital of the World” waar veel attracties, waaronder de Big Hole u aan de diamantkoorts zullen herinneren. U gaat Kalahari leeuwen spotten in Kgalagadi Transfrontier NP, deels gelegen in de Noord-Kaap provincie en deels in de Kalahari woestijn. U bezoekt de Augrabies Falls, de op zes na grootste waterval ter wereld, in het gelijknamige Augrabies Falls NP.

Het Namaqua NP is het grootste gedeelte van het jaar een semi-woestijn en heeft de rijkste variatie aan vetplanten, wel meer dan 3500! Een aantal weken per jaar kunt u hier wilde bloemenzeeën bewonderen. De quiver-tree, prachtige granieten rotsformaties alsmede de vele diersoorten die hier leven, waaronder luipaarden, aardwolven en ca. 90 vogelsoorten, zullen u doen verbazen. Via het West Coast NP aan de kust van de Atlantische Oceaan rijden we naar ons eindpunt Kaapstad, de Moederstad.

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol. Heenvlucht van Amsterdam via Johannesburg naar Kimberley (overstap).

Dag 2
Kimberley

Na aankomst op de luchthaven van Kimberley transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u tijd om te relaxen of bijvoorbeeld het observatieplatform met uitzicht op de Big Hole te bezoeken. Het museumdorpje van de mijn Kimberley ligt op 5 minuten lopen van het hotel. Diner, overnachting en ontbijt: Protea Hotel by Marriott Kimberley of gelijkwaardig (2 nachten).

Dag 3
Kimberley

In de ochtend maken we een stadstour door Kimberley en brengen we een bezoek aan “The Big Hole”. Kimberley is de hoofdstad van de Noord-Kaap en wordt ook wel de “Diamond Capital of the World” genoemd. De stad ligt ongeveer in het midden van Zuid-Afrika. Verschillende historische attracties zullen u terugvoeren naar de tijd van de diamantkoorts, eind negentiende eeuw. Wanneer u één van de oude pubs binnenstapt, krijgt u het gevoel dat men hier in de diamanttijd is blijven hangen. In de donkere, rokerige interieurs staan geschonden houten tafels en oude Castle Lager posters hangen nog aan de muur. De belangrijkste en meest spectaculaire attractie is the Big Hole, welke zich in het midden van de huidige stad bevindt. Toen in 1871 diamanten op het Colesberg Kopje werden ontdekt, veroorzaakte dit een enorme stormloop. De mijn sloot uiteindelijk in 1914 en er bleef slechts één gigantisch gat van de voormalige heuvel over. Het is het op één na grootste gat op aarde dat door de mens is gemaakt en is 215 meter diep met een doorsnede van 1,6 kilometer. Tegenwoordig is het gebied open voor toeristen en kunt u niet alleen het gat bekijken, maar krijgt u ook de kans om meer te weten te komen over het leven uit een vervlogen tijdperk en het delven van diamanten. Diner, overnachting en ontbijt: Protea Hotel by Marriott of gelijkwaardig.

Dag 4
Kimberley – Upington, ca. 450 km.

Vandaag gaat de reis verder door indrukwekkende landschappen naar Upington. We rijden door de Grote Karoo, een prachtig semi-woestijnlandschap in de hooglanden van Zuid-Afrika. Het gebied wordt gekenmerkt door planten die zich perfect hebben aangepast aan het klimaat, zoals vetplanten. Deze stad ligt aan de rand van de Kalahari-woestijn, maar dankzij het water uit de Oranjerivier kunnen tarwe, groenten en druiven worden verbouwd. De stad is vernoemd naar Thomas Upington, die premier was van de Kaapkolonie 1884-1886. Onderweg worden diverse stops gemaakt, o.a. om te lunchen. Diner, overnachting en ontbijt: Sun River Kalahari Lodge of gelijkwaardig.

Dag 5
Upington – Randgebied Kgalagadi Transfrontier NP, ca. 390 km.

Na een ontspannen ontbijt rijden we naar het randgebied Kgalagadi Transfrontier NP. Onderweg wordt de lunch gebruikt. Na aankomst in onze lodge kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht doorbrengen. Het park staat bekend om zijn grote kuddes dieren. Niet zelden zien we honderden wildebeesten, oryx-antilopen of springbokken. De grens tussen Zuid-Afrika en Botswana wordt alleen gemarkeerd door enkele witgekalkte stenen. Hekken bestaan niet. Het wild kan vrij door beide delen van het park zwerven op zoek naar voedsel en water. Het landschap bestaat onder andere uit zandduinen die schaars bedekt zijn met gras en vlaktes met kameeldoorn-bomen. De zandduinen zorgen voor prachtige foto’s wanneer de zon opkomt of zakt en de zandduinen verkleuren van geelbruin naar oranje en vervolgens naar dieprood. Diner, overnachting en ontbijt: Kgalagadi Lodge of gelijkwaardig.

Dag 6
Kgalagadi Transfronier Park – Kakamas, ca. 330 km.

In de vroege ochtend rijden we naar het Kgalagadi Transfrontier Park en maken een game-drive in open terreinwagens (21 seater) door het enige grensoverschrijdende Nationale Park van de wereld. Het Gemsbok NP, het Mabuasehube Game Reserve en het Zuid-Afrikaanse Kalahari Gemsbok Park zijn in 2000 samengevoegd tot het Kgalagadi Transfrontier NP, dat nu 38.000 km2 groot is. Hier ervaart de natuurliefhebber de schoonheid van de Kalahari-woestijn met een wildpopulatie welke men nagenoeg in geen enkel ander park in Zuid-Afrika aantreft. Vervolgens rijden we via Keimoes naar Kakamas, de toegangspoort tot de Augrabies watervallen. Diner, overnachting en ontbijt: Vergelegen Guesthouse of gelijkwaardig (2 nachten).

Dag 7
Augrabies Watervallen, ca. 90 km.

Na het ontbijt rijden we naar het ca. 40 km. ten noordwesten van Kakamas gelegen Augrabies NP. Een bezoek aan het Augrabies National Park is zeer de moeite waard; niet alleen vanwege de watervallen, maar ook vanwege de interessante flora en fauna. Het park herbergt ca. 47 verschillende soorten zoogdieren, waaronder de bedreigde zwarte neushoorn (maar deze wordt niet vaak gezien), giraffes, klipspringers (kleine Afrikaanse antilopen), apen en leguanen. In de lucht kunt u meer dan 180 verschillende soorten vogels zien vliegen. Onder uw voeten is het uitkijken voor slangen. In totaal 191 meter diep, crasht de Orange River bij de Augrabies Falls. De donderende watermassa's suggereerden dat de Hottentotten, die hier vroeger woonden, vermoedden dat er boze geesten aan het werk waren en daarom noemden ze de waterval Ankoerebis, "plaats van groot lawaai". De Trekburen die zich hier later vestigden, vormden het woord Augrabies. In de middag keren we terug naar ons hotel. Diner, overnachting en ontbijt: Vergelegen Guesthouse of gelijkwaardig.

Dag 8
Kakamas – Springbok, ca. 300 km.

Vandaag rijden we naar Springbok. Springbok is de grootste plaats in de Noord-Kaap provincie en gelegen in het hart van Namaqualand. Het is de plaats voor diamanten, koper en wilde bloemen en ligt ingesloten in een smalle vallei tussen twee granieten heuvels van de ‘Klein Koperberg’, ook wel de “Klipkoppe” genoemd. Deze trots van de Noord-Kaap is een rustig, kleurrijk stadje, omringd door rust en ruimte en wordt daarom ook liefkozend “the Garden of the Gods” genoemd. En dat laatste zal u niet verbazen wanneer u hier in de periode augustus-september verblijft. In het centrum vindt u een monument dat herinnert aan de Anglo-Boere oorlog. In de oude Joodse synagoge is nu het Namaqualand museum gevestigd. Het is ook een winkelstadje bij uitstek. Inheemse bewoners van Herero en Ovambo proberen er hun rieten mandjes en zelfgemaakte houten voorwerpen te verkopen. Er bestaat een levendige huisvlijtnijverheid waar huismoeders en artiesten proberen hun zelfgemaakte kleren en kunstobjecten te verkopen. U moet het gezien hebben! Karlientjie en Jopie mag u zeker niet voorbijgaan als u geschenken wilt uitzoeken. Diner, overnachting en ontbijt: Springbok Inn of gelijkwaardig (2 nachten).

Dag 9
Namaqua National Park, ca. 110 km.

Namaqualand heeft de rijkste variatie aan vetplanten ter wereld, meer dan 3500! Het grootste gedeelte van het jaar is Namaqualand een semi-woestijn, een landschap waar u mooie plaatjes kunt schieten. Het fijnbos dat hier groeit, is een begroeiing die uniek in de wereld is. Het park bestaat niet alleen uit bloemen, maar u vindt hier ook de Quiver-tree, de kokerboom. De holle takken van deze boom werden door de Bushmen gebruikt om hun pijlen in op te bergen. Daarnaast prachtige rotsformaties en een hemel die dag en nacht doet verbazen. Tal van roofvogels gebruiken de thermiek om al cirkelend hoog boven de grond te zoeken naar een prooi. Maar u vindt hier ook mooi gekleurde zangvogels (ca. 90 soorten) alsmede vele andere diersoorten zoals luipaarden, gemsbokken, jakhalzen, schildpadden en dassies. In augustus/september schiet Namaqualand's grond omhoog; de tuin van de goden ontwaakt en een tapijt van miljoenen kleine planten bedekt het woestijnlandschap met madeliefjes, mandbloemen in wit, geel en oranje, rode gazania, paarse cineraria en zwart/oranje gespikkelde Gortevia. de meeste planten openen hun bloemen tussen 10.00 en 16.00 uur en hun kopjes richten zich naar de positie van de zon. Het schouwspel hangt af van de regen. Diner, overnachting en ontbijt: Springbok Inn of gelijkwaardig.

Dag 10
Springbok – Clanwilliam, ca. 350 km.

Vandaag rijden we verder naar het zuiden naar Clanwilliam. Aan de voet van de Cedarberg ligt het kleine stadje Clanwilliam, één van de tien oudste steden in Zuid-Afrika. Alleen hier, in het gebied van de Cedarbergen, groeit de tot 2 meter hoge rode struik voor de rooibosthee. Rooibos is meer dan alleen een thee. Het is een populaire nationale drank, maar tevens een middel tegen allerlei kwaaltjes en huidproblemen. We brengen een bezoek aan een Teahouse voor een theeproeverij en u komt meer te weten over het productieproces. Diner, overnachting en ontbijt: Clanwilliam Hotel, Yellow Aloe of gelijkwaardig.

Dag 11
Clanwilliam – Kaapstad, ca. 300 km.

Na het ontbijt gaan we op weg langs de westkust naar Kaapstad. We maken een kleine omweg voor een bezoek aan Langebaan en het West Coast NP. In Langebaan heeft u een prachtig uitzicht over de kristalheldere Langebaan Lagune (3 km. breed en 30 km. lang). De natuur in de lagune is fenomenaal; flamingo’s, pelikanen en zwarte reigers vertoeven hier graag. De plaats is ook erg geliefd bij watersporters, vissers en wandelaars. Langebaan is de toegangspoort tot het West Coast NP en één van de weinige grote natuurreservaten aan de kust van Zuid-Afrika. Het park werd in 1985 opgericht om dit unieke watergebied te beschermen tegen verstoring door het milieu. Het park strekt zich uit van Yzerfontein tot kort voor Langebaan. Met 256 verschillende vogelsoorten is het park één van 's werelds belangrijkste vogelreservaten. Het gebied heeft een rijke historie en is ook beroemd omdat hier de “voetstap van Eva”, de oudste menselijke voetafdruk is gevonden. Vervolgens rijden we verder naar Kaapstad. Van veraf ziet u de Tafelberg, het symbool van de “Moederstad”. Voor het diner gaan we vanavond naar het Gold Restaurant, waar in een kleurrijke ambiance typisch Afrikaanse gerechten worden geserveerd. Diner, overnachting en ontbijt: Inn on the Square of gelijkwaardig (3 nachten).

Dag 12
Kaapstad

Deze dag heeft u ter vrije besteding. U kunt er echter voor kunnen kiezen in de ochtend een bezoek te brengen aan Robben Eiland. Na een half uur durende overtocht maakt u een tour over het eiland langs de belangrijkste bezienswaardigheden, gevolgd door een rondleiding door de gevangenis waar Nelson Mandela 27 jaar heeft vastgezeten. U wordt rondgeleid door voormalige (Engelssprekende) gevangenen, die een levendig beeld schetsen van het gevangenisleven op het eiland. Tegenwoordig is Robbeneiland een nationaal monument en een veel bezocht museum. Sinds 1999 staat het op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Weer terug aan wal zou u kunnen lunchen en/of winkelen op Victoria en Alfred Waterfront, de gerenoveerde haven van de stad, met talloze winkels, restaurants en gezellige terrasjes. Of Laat u overal heen brengen met de Hop on Hop off bus, de karakteristieke rode bus in Kaapstad en maak een stop om naar Tafelberg te gaan. Breng een bezoek aan één van de vele musea of het Two Oceans Aquarium of verken de directe omgeving van het hotel; Greenmarket Square en Longstreet. Uiteraard kan uw reisleider u allerlei nuttige tips en leuke ideeën aandragen en/of met u iets ondernemen. Diner, Overnachting en ontbijt: Inn on the Square of gelijkwaardig.

Dag 13
Kaapstad of Stellenbosch & Franschhoek, ca. 150 km. (optioneel)

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen of er voor kiezen deel te nemen aan de optionele excursie naar de wijnlanden van de Kaap, inclusief wijnproeverij en lunch. Jan van Riebeeck ontdekte reeds in 1652 dat de vruchtbare bodem van de Kaap zeer geschikt is voor wijnteelt. Als eerste brengen we een bezoek aan Franschhoek, in de 17de eeuw gesticht door de Hugenoten welke in Frankrijk werden vervolgd vanwege hun protestants-calvinistische overtuigingen. Het Hugenoten Monument en het Hugenoten Museum herinneren aan de immigranten. Vandaag de dag heeft Franschhoek meer Franse flair dan ooit, wat vooral te zien is in de hoofdstraat waar chique cafés, Franse restaurants, boetiekjes en galeries elkaar afwisselen. We bezichtigen het Hugenotenmonument en rijden vervolgens naar Stellenbosch. De tweede oudste nederzetting in het land en tevens universiteitsstad met een bijzondere charme vanwege de oude gebouwen, variërend van Kaap-Hollands, Gregoriaans tot Victoriaans. U krijgt de gelegenheid een wandeling door het centrum te maken. We eindigen de dag met een bezoek aan een wijnlandgoed. Diner, overnachting en ontbijt; Inn on the Square, of gelijkwaardig.

Dag 14
Terugvlucht Amsterdam

Deze dag heeft u ter vrije besteding tot het afscheidsdiner alvorens we naar de luchthaven gaan voor de terugvlucht naar Amsterdam. Een rustige wandeling door Company’s Garden of wellicht een bezoek aan een markt om een laatste aandenken aan Zuid-Afrika te kopen?

Dag 15
Amsterdam

Na aankomst in Amsterdam transfer naar de door u gekozen opstapplaats.

Excursies

Dagexcursie Wijnlanden

€ 90,-

Inclusief lunch en wijnproeverij

Wat is inbegrepen

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
 • Intercontinentale vlucht  Amsterdam – Kimberley (met overstap)
 • Intercontinentale vlucht Kaapstad – Amsterdam
 • Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 20 kg bagage vrij
 • Alle transfers, excursies en busritten in comfortabele touringcars met airconditioning
 • Alle entreegelden, volgens programma
 • 12 x overnachting in een tweepersoonskamer met bad/douche, toilet in de genoemde hotels of gelijkwaardig
 • 12 x ontbijt
 • 13 x diner
 • 9 x lunch
 • Koffergelden
 • Stadsrondrit Kimberley en bezoek The Big Hole
 • Ochtend safari in open terreinwagen Kgalagadi Transfrontier Park
 • Bezoek aan Augrabies Falls NP
 • Bezoek aan Namaqua NP
 • Bezoek Rooibos theehuis en proeverij
 • Bezoek aan het West Coast NP
 • Bezoek Langebaan
 • Afrikaans-/Nederlandssprekende reisleiding bij aankomst in Kimberley tot vertrek uit Kaapstad
 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Contact of vragen?

€ 3495 ,-

Boek deze reis
Vertrekdata
 •     03/09/2019

Opstapplaatsen
 • Beilen
 • Assen
 • Groningen
 • Drachten
 • Leeuwarden
 • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: NDC Mediagroep De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.