Boek uw reis 'Fietssafari Limburgse ‘Big Five’'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Fietssafari Limburgse ‘Big Five’

Het Limburgse land, een stukje buitenland in Nederland! Elk klein plaatsje heeft zijn eigen dialect wat u ongetwijfeld een vakantiegevoel geeft.

Tijdens deze reis over prachtige wandel- en fietspaden door Midden-Limburg gaat u op safari in de Limburgse ‘Big Five’: vijf schitterende natuurgebieden in het hart van Limburg. Terrassenlandschappen, hoogveengebieden, oude maasarmen, metershoge zandduinen en prachtige beekvalleien. Elk gebied heeft zijn eigen unieke kenmerken en sommige zijn zelfs grensoverschrijdend.

Bezoek bijvoorbeeld onderweg het Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert of de Abdijkerk in Thorn. Verder kunt u cultuur snuiven en winkelen in één van de (nabijgelegen) steden. Maak kennis met streekproducten zoals Livar vlees, Gelukslikeur, Gagelbier, Knapkook, Zoervleis en uiteraard niet te vergeten de Limburgse vlaai., kortom Puur Genieten!

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Aankomst Vlodrop

Op eigen gelegenheid (ook per openbaar vervoer bereikbaar) reist u naar het Boshotel in Vlodrop waar u welkom wordt geheten door uw reisleider. U kunt zich 2 nachten onderdompelen in de luxe van een 4-sterren hotel midden in het prachtige Nationaal Park “De Meinweg”, een groene oase van rust. Het is zeer zeker de moeite waard een wandeling te maken in het park. Zeker later op de dag/vroege avond bestaat de kans dat u wilde zwijnen of reeën tegenkomt. Aan het einde van de middag maakt u kennis met uw reisgenoten en zal het programma voor de volgende dag worden toegelicht. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2
Fietstocht NP de Meinweg, Nationaalparkregio Meinweg, stukje Duitsland (ca. 51 km)

Na het ontbijt beginnen we aan onze fietstocht. De keus aan u om met de reisleider te fietsen of uw eigen pad te gaan aan de hand van een uitgestippelde route voorzien van tips, dit geldt voor alle fietsdagen. NP de Meinweg staat bekend om zijn terrassenlandschap, met steile overgangen tussen de terrassen. Dit is geologisch gezien heel bijzonder voor Nederland. In het Meintweggebied zorgen bossen, heide, vennen en beekdalen voor een gevarieerd landschap. Het gebied wordt aan drie kanten omsloten door Duitsland. Het park heeft een oppervlakte van circa 1.800 ha. Symbool van het park is de adder. Binnen Limburg is de Meinweg het enige gebied waar de adder nog voorkomt. In de jaren 70 leefden er nog 1200. Nu wordt het aantal adders op nog maar een paar honderd geschat. De kans is dus groter dat u IJslandse pony’s en Schotse hooglanders tegenkomt. Kasteel Montfort en Kasteel Aerwinkel zijn met een klein uitstapje van de aangegeven route te bereiken. Ook passeert u Landwinkel Schurenhof waar streekproducten worden verkocht en ze een gezellig boerenterras hebben. Het gebied bestaat tevens uit vele “geluksplekken” waaronder de tuin van de Meru, een oosterse tuin welke ook wel bekend staat als een stukje India in het park. Deze ligt aan het einde van de route vlak voor aankomst bij het hotel. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 3
Fietstocht RivierPark Maasvallei, via België (ca. 48 km)

Na het ontbijt en de bagage voor transport klaar gezet te hebben verlaten we het hotel en beginnen we aan onze fietstocht. Het RivierPark Maasvallei strekt zicht uit langs de regenrivier de Maas. In de winter, bij o.a. zware regenval in de Ardennen, krijgt de rivier de ruimte om uit haar bedding te treden. Hierdoor ontstond een uitgebreid netwerk van rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen, grindplassen, struingebieden en uiterwaarden. 630 ha van dit landschap is ingericht als natuurgebied. Het is een gebied met een eigen gezicht en met enkele monumentale historische plaatsen, zoals Thorn en Stevensweert, een voormalig vestingstadje, aan de Nederlandse kant maar ook vele mooie dorpen aan de Belgische kant langs de Maas. De tocht eindigt vandaag in Thorn, één van de parels van Limburg, bekend om de markante witgeschilderde huizen, monumentale panden en de authentieke geplaveide straatjes. Het is zeer de moeite waard een bezoek te brengen aan de Abdijkerk. Van kloosterkerk tot stiftskerk tot parochiekerk en museum, de gotische Abdijkerk domineert nog steeds het romantische witte stadje. Een gracieuze erfenis van 800 jaar vrouwelijk bewind; hier regeerden dames in de hoogste adellijke stand. Vervolgens kunt u nagenieten op een terras onder het genot van een glas streekwijn. Diner, overnachting en ontbijt Hotel Crasborn.

Dag 4
GrensPark Kempen-Broek, stukje België (ca. 43 km)

We verlaten ons hotel na het ontbijt en vervolgen onze route naar het volgende hotel. Vandaag gaat onze fietstocht door het GrensPark Kempen-Broek, hier kunt u genieten van de open ruimte en de stilte. Op de grens van Belgisch en Nederlands Limburg en Noord-Brabant ligt het GrensPark Kempen-Broek, een grensoverschrijdend landschap dat in zijn omvang uniek is voor Vlaanderen en Nederland. Het strekt zich uit over Cranendonck, Nederweert en Weert in Nederland en Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik in België. Het afwisselende landschap bestaat uit meerdere, aan elkaar grenzende delen zoals een huis met kamers. Elke kamer heeft wat te bieden en straalt een eigen sfeer uit: bos, moeras, hooiland, beekvallei, … Deze kamers zijn een thuis voor talrijke zeldzame planten en dieren. Geniet van het landschap, de natuur of de cultuurelementen. Het was ooit een schuilplaats voor bokkenrijders en smokkelaars, maar nu is het een heerlijke plek om ruimte te ontdekken en de stilte te ‘horen’. We eindigen vandaag in Weert waar u een wandeling door de binnenstad kunt gaan maken, een bezoek kunt brengen aan de St. Martinuskerk of gezellig een terrasje kunt pakken. Diner, overnachting en ontbijt Hostellerie Munten, gelegen in het centrum van Weert.

Dag 5
via NP de Groote Peel naar het Leudal (ca. 51 km)

Vandaag beginnen we aan het volgende traject. We fietsen langs NP de Groote Peel, het kleinste Nationale Park van Nederland, maar daardoor niet minder bijzonder. De ideale manier om het prachtige en vogelrijke natuurgebied te beleven is te voet. Het park staat vooral bekend om de zichtbare geschiedenis van de turfwinning en in het broedseizoen zijn er ruim negentig vogelsoorten te vinden. Een kijkje vanaf de knuppelbruggen, de uitzicht vlonder of vanuit de uitkijktoren is zeker een aanrader om het prachtige uitzicht over De Groote Peel te ervaren. Na de wandelonderbreking zetten we onze tocht voort door het Leudal “de tuin van Limburg”. Het natuurgebied omvat zo’n 900 ha, waarvan een groot deel (500 ha) als reservaat beheerd wordt door Staatsbosbeheer. In het gebied ligt een prachtige watermolen, de Sint Ursulamolen of ook wel de Leumolen. Het Leudal is een zeer populair wandelgebied en wordt onder andere aangedaan door het Peellandpad. De beekdalen in het Leudal zijn van een schilderachtige schoonheid. Ze zijn begroeid met grotendeels natuurlijk bos waarin ook de hazelaar, berk en wilg voorkomen. Tussen de bomen slingeren de Zelsterbeek en de Leubeek. Het water heeft de beekdalen in eeuwen tijd zo diep uitgesleten dat er een soort van ravijnen zijn ontstaan. Op de overgang van hogere naar lagere gronden heeft afstromend regenwater holle wegen uitgesleten. Een stop bij het Openluchtmuseum Eynderhoof behoort ook tot de mogelijkheden. Onze overnachting is in het dorp Horn, vlakbij kasteel Horn. De kasteeltuinen zijn toegankelijk voor het publiek. Diner, overnachting en ontbijt Hotel de Abdij.

Dag 6
via Roermond terug naar Vlodrop, NP De Meinweg (ca. 35 km)

Na het ontbijt beginnen we aan onze laatste fietsdag. Vanuit Horn fietst u langs de Maasplassen. Een uitgestrekt, aaneengesloten netwerk van grote en kleine plassen, ontstaan door grindafgravingen. Met een oppervlakte van ruim 3000 hectare is het bovendien het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Via de bisschopsstad Roermond en Nationaal Park de Meinweg arriveren we weer bij het Boshotel in Vlodrop waar uw bagage gereed staat. Hier nemen we gezamenlijk afscheid en vervolgt een ieder zijn eigen weg naar huis. U kunt terug kijken op een unieke fietssafari door Limburg.

Wat is inbegrepen

 • 5 overnachtingen in 3 /4 sterrenhotels volgens programma of gelijkwaardig
 • 5 x ontbijtbuffet
 • 5 x driegangendiner
 • Routebeschrijvingen met tips en bezienswaardigheden
 • Bagagevervoer tussen de hotels (1 x medium size koffer p.p.)
 • Parkeerplaats auto Boshotel
 • Fietsenstalling bij hotels
 • Oplaadpunten e-bikes
 • Limburg Card (kortingskaart)
 • Mondial Tours fiets/reisbegeleiding gedurende de hele reis

Niet inbegrepen:

 • Boeking- en administratiekosten € 20,- per boeking
 • Consumentenbijdrage SGR € 5,- per persoon
 • Toeslag 1-pk € 150,00
 • Toeristenbelasting ter plaatse te voldoen

Optioneel:

 • Fietshuur standaard fiets (7 versnellingen), 5 dagen € 65,00
 • Fietshuur E-bike, 5 dagen  € 145,00
 • Reis- en annuleringsverzekering
  Wijs op reis met Mondial Tours, wij raden u aan een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Op uw boekingsformulier kun u aangeven of u voor uw vakantie een reis-en/of annuleringsverzekering wilt afsluiten.

Excursies

Fietshuur standaard fiets

€ 65,00,-

Optioneel: fietshuur standaard fiets (7 versnellingen), 5 dagen

Fietshuur E-bike

€ 145,00,-

Optioneel: fietshuur E-bike, 5 dagen

Contact of vragen?

€ 699 ,-

Boek deze reis
Reisdata
 • 10/09/2022 - 15/09/2022

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: Mediahuis Noord, De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.