Boek uw reis 'Grand Prix Historique Monaco 4-daagse vliegreis'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Grand Prix Historique Monaco 4-daagse vliegreis

Oldtimerpassie en racegevoel

Legendarische paardenkracht in het fascinerende Prinsdom.

Een van ’s werelds meest spectaculaire klassieke autoraces vierde zijn tiende verjaardag in mei 2016. De Grand Prix Historique van Monaco werd in 1997 voor het eerst gelanceerd en is binnen enkele jaren één van de meest exclusieve evenementen geworden voor liefhebbers van oude racewagens.

Om de twee jaar, twee  weken voor de grote Grand Prix formule 1, concurreren de mooiste en snelste oude voertuigen op het 3,377 kilometer lange Circuit van Monaco.

Verken de Franse havenstad Nice aan de Côte d’Azur, ontdek de schatten van de oldtimercollectie van Prince Rainier III en ervaar het hoogtepunt van uw korte reis, de unieke Grand Prix Historique van Monaco.

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenvlucht Amsterdam - Nice

Na aankomst op de luchthaven van Nice wordt u opgewacht door onze reisleider, die u meeneemt voor een kennismaking met de veelzijdige havenstad aan de Côte d'Azur. Gedurende een rondleiding leert u het oude centrum van ‘Vieux Nice´ kennen. Betoverende steegjes leiden naar kleurrijke pleinen met indrukwekkende heilige gebouwen en stadspaleizen. Veel gebouwen zijn ingericht in barokke en belle epoque-stijl. Tot slot brengt u een bezoek aan het Colline du Château boven de oude stad. Op de ongeveer 90 meter hoge burchtheuvel liggen de ruïnes van de verwoeste citadel uit 1706, die ooit diende om de stad te verdedigen. Geniet van het prachtige uitzicht over de verfijnde stad. Hierna rijden we naar ons centraal gelegen hotel Massena**** of gelijkwaardig. Diner, overnachting, ontbijt.

Dag 2
De schatten van Prins Rainier III – Kwalificatieronde Grand Prix de Monaco Historique

Na het ontbijt nemen we de trein naar Monaco, de op één na kleinste staat ter wereld na het Vaticaan. De bekendste verzamelaar van het vorstendom is Prins Rainier III. Zijn uitgebreide collectie auto´s is niet op basis van reputatie of merk samengesteld, maar op basis van zijn persoonlijke smaak. Tijdens een bezoek aan de indrukwekkende collectie antieke auto’s in het Palais Princier (residentie van de Prins), zult u merken dat de smaak van de in 2005 overleden Prins voortreffelijk was. Zeldzaam zijn de De Dion Bouton (gebouwd in 1903), de 14 pk sterke, groene Napier T78 uit 1914, de Ferrari Dino 246 GT in de typische rode kleur en de Bugatti 35 B. Met het laatste type voertuig won William Grover – Williams in 1929 de eerste grote prijs van Monaco. Te midden van deze nobele voertuigen ontdekt u ware cultusobjecten: een Isetta, een Fiat 500 en een Trabant. De prins hield van auto’s in het algemeen, niet alleen van prestige modellen. Aansluitend staan u motorgeluid, glanzend chroom en rokende banden te wachten. Een hoogtepunt van deze reis zijn de tribune zitplaatsen (b). Direct tegenover het wereldberoemde Grand Casino van Monte-Carlo en links van het luxueuze Hotel de Paris heeft u een fantastisch uitzicht op de baan. U zult de kwalificatieronde van de Grand Prix Historique van dichtbij meemaken! Op een groot videoscherm kunt u delen van de baan zien die niet direct zichtbaar zijn vanaf de tribune. Na deze indrukwekkende ervaring reist u met de trein terug naar Nice. De avond kunt u naar eigen inzicht besteden. Overnachting en ontbijt.

Dag 3
Grand Prix Historique Monaco

Ook deze dag staat geheel in het teken van de Grand Prix. We nemen in de ochtend opnieuw de trein naar het nabijgelegen vorstendom en laat u wederom betoveren door de fascinatie van de autosport. In Monte Carlo ontmoeten exclusieve racewagens die tot de snelste en mooiste van hun tijd behoren, elkaar. Veelal is de historische variant van de Grand Prix, verdeeld in zeven klassen, met zijn harde gevechten en talloze ongelukken, spannender en spectaculairder dan de moderne Formule 1. Legendarische wagens, zoals de Lotus 72, maken de Grand Prix zo speciaal. Eén van de bekendste en meest succesvolle deelnemers aan de race is de meervoudige winnaar Duncan Dayton met zijn Brabham BT33 uit 1970. In de late namiddag nemen we de trein terug. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 4
Dag ter vrije besteding – terugvlucht Nice-Amsterdam

Na een rustig ontbijt heeft u deze dag ter vrije besteding tot transfer naar de luchthaven (afhankelijk van uw vluchttijd).

Wat is inbegrepen

 • Vlucht Amsterdam-Nice v.v. (KLM)*
 • Alle luchthavenbelastingen
 • 20 kg ruimbagage
 • Transfer luchthaven-hotel-luchthaven
 • 3 overnachtingen Hotel Masséna **** Nice o.b.v. logies/ontbijt (of gelijkwaardig)
 • Treinritten Nice-Monaco v.v. (dag 2 en 3)
 • 2 x 3-gangen diner (dag 1 en 3)
 • Stadsbezichtiging Vieux Nice
 • Bezoek Palais Princier (de schatten van Prins Rainier III) incl. entree
 • Bezoek aan de Grand Prix Historique (kwalificatieronde dag 2 en race dag 3)
 • Tribuneplaatsen, categorie B, dag 2 en 3
 • Gekwalificeerde Nederlandssprekende reisbegeleiding

Contact of vragen?

€ 1380 ,-

Boek deze reis
Vertrekdata
 • 08/05/2020

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: NDC Mediagroep De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.