Boek uw reis 'Kerstreis Zwitserland'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Kerstreis Zwitserland

Met o.a. bezoek aan de fabelachtige kerstmarkt Montreux Riviera

Al 25 jaar is de kerstmarkt Montreux Riviera een ware attractie, prachtig gelegen aan de oevers van het Meer van Genève. Meer dan een half miljoen bezoekers uit Zwitserland en het buitenland bezoeken het gastvrije festival in de aanloop naar Kerstmis. Wanneer de Kerstman zijn weg baant in zijn vliegende slee in de lucht, schitteren niet alleen de ogen van de kleintjes…….

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Vanaf de door u gekozen opstapplaats rijden we naar ons overnachtingshotel “Zum Ochsen” in Schallstadt, Zuid-Duitsland. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2
Schallstadt – Aarau – Leysin

We brengen een bezoek aan de hoofdstad Aarau van het kanton Aargau, gelegen in de Zwitserse hoogvlakte. De fraaie oude binnenstad kan zich beroemen op de mooist beschilderde onderzijden van dakoversteken van Zwitserland, de zogenaamde “dakhemels”. Chocoladeliefhebbers kunnen er voor kiezen een prachtige reis voor alle zintuigen te maken in het bezoekerscentrum van Chocolat Frey, de meest populaire chocolade in Zwitserland. De wereld van cacaobonen en chocolade komt tot leven. Het is een pure fascinatie voor het proeven, waarbij bekende en nieuwe creaties de zintuigen prikkelen (optioneel) In de loop van de dag komen we aan in ons hotel in Leysin. Geniet van het fantastische uitzicht op de besneeuwde bergen. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 3
Kerstmarkt Montreux

Vandaag een rustig begin van de dag. Na het ontbijt rijden we naar Montreux voor een bezoek aan de beroemde kerstmarkt aan de promenade langs het meer van Geneve. Ontdek handwerk, geniet van regionale specialiteiten of een glühwein, kijk en luister naar muzikale optredens en laat u inspireren door de magische sfeer. Uiteraard kan de liefhebber ook een bezoek brengen aan The Studio Experience, een museum gewijd aan de Britse rockgroep Queen. Het is gevestigd in de voormalige Mountain Studios en bevindt zich net als toen in het casino aan de boulevard. Queen maakte hier van 1978 tot 1995 opnames (vrij entree). Ook kan er gekozen worden een bezoek te brengen aan het op een rots aan de oever van het Meer van Geneve gelegen Kasteel Chillon. Deze waterburcht is het meest bezochte, historische gebouw van Zwitserland. Bijna vierhonderd jaar lang was Chillon residentie en winstgevend tolstation van de graven van Savoye. Aan het einde van de dag keren we terug naar ons hotel. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 4
Zermatt & Matterhorn

s’Ochtends rijden we naar Täsch, voor een korte treinrit naar het autovrije vakantiedorp Zermatt. Geniet van de frisse berglucht en de aanblik van de beroemde Matterhorn. Het dorp heeft zijn oorspronkelijke karakter nog altijd weten te behouden. Dat ontdekt u tijdens een rondwandeling welke zowel door de populaire winkelstraat Bahnhofstrasse, de landelijke wijk Winkelmatten, het Alpenmuseum, St. Peter’s English Church (de parochiekerk met begraafplaats voor bergbeklimmers), klassieke houten Walliser huizen en een kapelletje gaat. Bij een bezoek aan het Alpenmuseum komt u alles te weten over de geschiedenis van dit bergbeklimmers dorp.Wat dacht u van een reis naar de Gornergrat? Vanaf hier heeft u niet alleen het beste uitzicht op de Matterhorn, maar ook een adembenemend panorama van 27 bergtopen (optioneel). Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 5
Gruyère

Na een rustig ontbijt nemen we afscheid van de Zwitserse Alpen en het Meer van Geneve en rijden we naar Gruyère. Een middeleeuws prentenboekstadje gelegen op een kleine heuvel met een kasteel in het Greyerzerland met zijn groene heuvellandschap en de toppen van de Freiburger Vooralpen. Het land van oorsprong van de wereldberoemde gruyerekaas. Gruyère heeft tot op de dag van vandaag zijn middeleeuwse stadsdeel weten te bewaren. Het kasteel stamt uit de dertiende eeuw en is tegenwoordig een museum over de achthonderdjarige regionale architectuur, geschiedenis en cultuur. Uiteraard wordt hier voor de liefhebber de mogelijkheid geboden een bezoek aan een kaasboerderij te brengen (optioneel). Vervolgens rijden we naar ons overnachtingshotel in Schallstadt. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 6
Terugreis

Na het ontbijt rijden we terug naar uw opstapplaats in Nederland.

Wat is inbegrepen

Inbegrepen in de reissom:

• Busreis vanaf de door u gekozen opstapplaats in een comfortabele touringcar volgens programma
• 2 overnachtingen in Hotel Zum Ochsen***, Schalltadt verblijf in een tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet
• 3 overnachtingen in Hotel Central Residence***, Leysin, verblijf in een tweepersoonskamer met bad en/of douche en toilet
• 5 x ontbijt
• 4 x diner
• 1 x typisch Zwitserse maaltijd, Raclette
• Gebruik wellness-faciliteiten hotel Central Residence
• Stadwandeling Aarau
• Bezoek Kerstmarkt Montreux Riviera
• Bezoek Gruyere
• Treinrit Täsch – Zermatt – Täsch (2.klasse)
• Rondleiding Zermatt
• Ervaren gekwalificeerde Nederlandstalige reisleiding gedurende de gehele reis

Excursies

Gornergrat Bahn, Zermatt Gornergrat Bahn, Zermatt

€ 65,-

Bezoek Chocolat Frey

€ 15,-

Bezoek Schaukäserei Gruyère

€ 10,-

Contact of vragen?

€ 795 ,-

Boek deze reis
Reisdata
  • 16/12/2020 - 21/12/2020

Opstapplaatsen
  • Beilen
  • Assen
  • Groningen
  • Drachten
  • Leeuwarden
  • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: NDC Mediagroep De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.