Boek uw reis 'Natuurlijk Namibië'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Natuurlijk Namibië

Namibië is een land van mythen en legenden in de zuidwestelijke hoek van Afrika en nog één van de  weinige plekken op aarde waar de mens de natuur nog in zijn oorspronkelijkheid kan ervaren. De naam Namibië is afgeleid van de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld. Deze zee van duinen strekt zich uit over 2.000 km. Dit fascinerende land staat bekend om haar prachtige verscheidenheid aan landschappen: de voortdurend in beweging zijnde duinen, de vlakke savannen, zandige droge rivierbeddingen, het hoge centrale plateau en de vlakke Etoshapan: één van de mooiste wildparken in de wereld. Ervaar de stilte in de woestijn, geniet van de kleurenpracht die de zon over het landschap tovert, van de cultuur en de gastvrijheid.

 

Windhoek – Sossusvlei – Sesriem Canyon – Swakopmund – Damaraland – Twyfelfontein – Etosha NP

 

Namibië wacht erop door u ontdekt te worden!

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Transfer vanaf de door u gekozen opstapplaats naar Amsterdam. Uw Nederlandse reisleid(st)er zal u op de luchthaven van Amsterdam verwelkomen. Intercontinentale vlucht Amsterdam – Windhoek (tussenstop mogelijk).

Dag 2
Aankomst Namibië – Windhoek

Na aankomst op de internationale luchthaven van Windhoek wordt u begroet door onze Afrikaans- of Nederlandssprekende chauffeur/gids. Transfer naar uw hotel in de hoofdstad Windhoek, gelegen op ca. 42 km van het vliegveld. In de namiddag maken we een stadstour door de Namibische hoofdstad. Het centrum is een mengeling van Duitse koloniale en, in frisse pasteltinten geschilderde, moderne gebouwen. We brengen een bezoek aan de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl, de tuinen van het parlementsgebouw, het Tintenpalast, alsmede het stadsdeel Klein-Windhoek en het contrasterende stadsdeel Katutura, waar de Bantu-sprekende inwoners wonen. Het postkantoor van Windhoek is in opdracht van de Zuid-Afrikanen ontworpen door een Nederlandse architect. U zult onze oude NS stations er ongetwijfeld in herkennen. Windhoek is met ruim 450.000 inwoners, de grootste stad van het land en het politieke, economische en culturele centrum. De stad ligt op 1650 meter boven de zeespiegel, tussen de Auas bergen in het zuiden, de Eros bergen in het noordoosten en het Khomas Hoogland in het westen. Diner, overnachting en ontbijt: Safari Court Hotel of gelijkwaardig.

Dag 3
Vertrek naar het zuiden, ca. 300 km.

Na een vroeg ontbijt rijden we via Rehoboth en de Remhoogte Pass naar de eerste lodge van uw reis, welke gelegen is aan de rand van een rode zandstenen rotspartij in de Namib woestijn. De rit gaat door een steeds leger wordend landschap en langs rotsformaties in alle kleuren van de regenboog. Het duinlandschap in het zuiden vormt een voortdurend veranderende, bijna niet begroeide zandzee met de hoogste duinen ter wereld. Na aankomst in de lodge gebruiken we de lunch. Daarna heeft u de tijd om te relaxen en te genieten van de omgeving. Lunch, diner, overnachting en ontbijt: Sossusvlei Lodge of gelijkwaardig.

Dag 4
Sossusvlei & Sesriem Canyon, ca. 280 km

Vandaag wordt u vroeg gewekt want we willen voor zonsopgang bij de ingang van het Namib-Naukluft Park zijn. We rijden ca. 60 km de woestijn in en ontbijten in de natuur. De laatste 5 km naar de wereldberoemde Sossusvlei leggen we af in 4-WD wagens. De Namib is de oudste woestijn ter wereld. Het indrukwekkendste deel van dit enorme gebied wordt gevormd door het Namib-Naukluft Park tussen Lüderitz en Swakopmund. Met ruim 50.000 km2 is dit het grootste wildreservaat van Afrika. Met een beetje geluk ziet u zebra’s, springbokken, spiesbokken, struisvogels, zadeljakhalzen, lepelhonden, schorpioenen, slangen en bavianen. Het park is één van de absolute hoogtepunten van Namibië. Sossusvlei is een klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn. Gevoed door de rivier de Tsauchab, staat het bekend om de hoge, rode zandduinen die de vallei omringen en het tot een grote zee van zand maken. Vegetatie zoals de acacia, wordt van water voorzien door zeldzame overstromingen van de Tsauchab waarbij de bodem zich langzaam volzuigt. De rode kleur van het zand ontstaat door de hoge concentratie ijzer. Een bekend uitzichtpunt is Dune 45. Aansluitend gaan we de Sesriem Canyon ontdekken. Een bijzonder indrukwekkende 30 meter diepe kloof, ontstaan door erosie van de Tsauchab-rivier en gelegen op enkele kilometers van het plaatsje Sesriem. Sesriem is in het Afrikaans de aanduiding voor de plaats waar men in het verleden zes riemen (ses riem) nodig had om het water uit de diepe kloof te halen. U kunt de kloof inklimmen en langs de droge rivierbedding wandelen of, als het water hoog genoeg staat, zwemmen in de troebele bassins tussen de vissen. Lunch, diner, overnachting en ontbijt: Sossusvlei Lodge of gelijkwaardig.

Dag 5
Sossusvlei – Swakopmund, ca. 400 km

Na het ontbijt rijden we over de Ghaub Pass en door de Kuiseb kloof in het Namib Naukluft Park naar het maanlandschap van de Welwitschia vlakte. Het maanlandschap is ontstaan toen de wijdvertakte Swakop Rivier zich in een vochtige periode 460 miljoen jaar geleden een weg door de zachte oppervlaktelagen baande. U ziet de plant, waar de vlakte naar genoemd is; de Welwitschia mirabilis, een “levend” fossiel, die op een inktvis lijkt en iedere botanicus in vervoering brengt; in het Afrikaans “Tweeblaarkanniedood”. Wat lijkt op een veelheid van bladeren, zijn slechts 2 bladeren, die maximaal 8 meter lang kunnen worden. Het zijn deze, door de wind gespleten bladeren, waarmee de plant vocht uit de optrekkende zeemist verzamelt. De plant wordt zo'n 2000 jaar oud. Onderweg stoppen we meerdere keren, ook voor de lunch. Aan het einde van de dag komen we aan in Swakopmund, de Rivièra van Namibië, Duitser dan Duits en daarom zo bezienswaardig. De stad wordt door de Namibiërs ook wel spottend het “zuidelijkste Noordzeestrand ter wereld” genoemd. Lunchpakket, diner, overnachting en ontbijt: Hansa Hotel, Swakopmund of gelijkwaardig

Dag 6
Swakopmund – “Living Desert Tour“ (optioneel)

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Deze kleine, pittoreske badplaats heeft vele mooie gebouwen uit de Duitse koloniale tijd waaronder het Hohenzollernhaus en het Woertmannhaus. Veel inwoners spreken Duits. Talrijke promenades met palmbomen en prachtige parken geven het stadje een rustige, ontspannen sfeer. Geniet van een wandeling langs het kilometers lange strand, slenter over de markt of bezoek het museum Swakopmund, het Aquarium of de Kristal Galerie. Maar u kunt er ook voor kiezen mee te gaan met de optionele excursie; “Living Desert Tour“ (halve dag). De tour met terreinwagens, is een unieke ervaring. U maakt kennis met de indrukwekkende schoonheid van de Namib woestijn en bent getuige van levende shows. Denkt bijna iedereen dat de duinen aan de kust een onvruchtbaar en levenloos geheel zijn, niets is minder waar. Het is de thuisbasis van een verscheidenheid aan kleine fascinerende dieren die zich aan het klimaat van de woestijn hebben aangepast. Ze overleven dankzij de met regelmaat voorkomende nevel van de koude Atlantische Oceaan. Bewonder de “dansende witte dame”, een spinnensoort behorend tot de jachtkrabspinnen en de woestijngekko met zijn doorzichtige huid en zwemvliesachtige vergroeiingen tussen de tenen. Leer verschillende kevers en insecten kennen en hoe zij in de woestijn overleven. Volg de sporen van de pootloze hagedis. Bewonder de in het zand duikende hagedissen terwijl ze op het hete zand dansen. Ontdek woestijnkameleons en vele andere verbaasd ontwakende wezens. Maak uzelf vertrouwd met de geologische structuren van de woestijn en geniet van de oneindige schoonheid van het landschap tijdens deze rondrit door de duinen. Overnachting en ontbijt: Hansa Hotel, Swakopmund of gelijkwaardig.

Dag 7
Swakopmund – Damaraland, ca. 340 km

Na het ontbijt rijden we via Hentiesbaai, Uis en Khorixas naar Damaraland, een gebied met sterke contrasten; hoge bergen, grasland en steppe. In Damaraland, dat aan de oostelijke Geraamtekust grenst, is een groot aantal geologische en archeologische hoogtepunten te vinden. De hoogste berg van Namibië, de Brandberg, de prachtig geërodeerde Spitzkoppe, versteende bossen, de monumentale Vingerklip en het grootste openluchtmuseum van Afrika met schilderijen en gravures van de San bij Twyfelfontein. Een bijzondere ervaring in Damaraland is het opsporen van woestijnolifanten, die meestal in droge rivierbeddingen rondtrekken. Andere dieren die hier te ontdekken zijn: antilopen, giraffen, zebra’s en de zeer zeldzame zwarte-of puntlipneushoorns. Lunch, diner, overnachting en ontbijt: Twyfelfontein Lodge of gelijkwaardig.

Dag 8
Damaraland, ca. 30 km

Na het ontbijt vertrekken we naar Twyfelfontein. Hier hebt u de mogelijkheid om één van de grootste verzamelingen rotskunst in Afrika te bekijken. In Twyfelfontein zijn 2400 tot 6000 jaar oude rotstekeningen bewaard gebleven. De gravures zijn steeds op beschutte plaatsen onder overhangende rotsen of in spelonken aangebracht. Een hoogtepunt is de "dansende Kudu", die wordt omgeven door tal van geometrische patronen. Onderweg komen we langs de kant van de weg talloze souvenirkraampjes tegen die fantasievol zijn ingericht soms in autowrakken. We brengen een bezoek aan het Damara Living museum, het eerste traditionele Damara project in Namibië en de enige in zijn soort. Nergens anders hebt u de mogelijkheid om, op zeer bijzondere wijze, de traditionele cultuur te ervaren. Na terugkomst in de lodge vrije tijd. Diner, overnachting en ontbijt: Twyfelfontein Lodge of gelijkwaardig.

Dag 9
Damaraland – Nationaal Park Etosha, ca. 300 km

Via Khorixas en Outjo rijden we door naar onze lodge, welke net buiten het NP Etosha gelegen is. Na aankomst in de lodge kunt u relaxen in deze prachtige omgeving. In de middag uw eerste kennismaking met het wild in het NP Etosha. We maken een tocht door het park met onze bus. Lunch, diner, overnachting en ontbijt: Toshari Lodge of gelijkwaardig.

Dag 10
Nationaal park Etosha

Vandaag is het vroeg opstaan om te gaan genieten tijdens onze safari (ca. 6 uur) in NP Etosha. We rijden in een open safari voertuigen diverse routes om zoveel mogelijk wild te kunnen spotten. Het NP Etosha in het noorden van Namibië is met 22.270 km2 meer dan de helft zo groot als Nederland. In 1907 riep de eerste gouverneur van het Duitse bestuur, Friedrich von Lindequist, grote stukken in het noorden van Namibië, waaronder de Etosha Pan, uit tot beschermd natuurgebied. De reden daarvoor was dat beroepsjagers uit winstbejag bezig waren om het zeer wildrijke gebied “leeg te schieten”. Het park is tegenwoordig de belangrijkste bezienswaardigheid van Namibië. U treft er grote kuddes springbokken, impala’s, zebra’s en gnoes aan en er zijn ongeveer 1500 olifanten, 1800 giraffen, 300 leeuwen, luipaarden, cheeta’s en 300 zwarte neushoorns, alsmede meer dan 300 verschillende soorten vogels en ongeveer 110 verschillende soorten reptielen. Aan het begin van de middag keren we terug naar onze lodge en is het tijd om te relaxen of een verfrissende duik in het zwembad te nemen. Diner, overnachting en ontbijt: Toshari Lodge of gelijkwaardig.

Dag 11
Etosha – Kalkfeld Regio, ca. 200 km

We verlaten de omgeving van NP Etosha en rijden richting het zuiden via Otjiwarongo naar Mount Etjo Safari Lodge De stad Otjiwarongo is officieel gesticht in 1906 toen de spoorlijnen vanaf de kust en vanaf Tsumeb bij elkaar kwamen. De spoorlijn werd gebouwd om Koper van Tsumeb naar Swakopmund te vervoeren. Vroeger werd het door de Herero “plaats van de vette koeien” genoemd. De welvarende veehouderijen rondom de plaats zijn echter allen in handen van blanke boeren. Aan de stadsrand ligt de eerste in Namibië geopende krokodillen boerderij. Diner, overnachting en ontbijt: Mount Etjo Safari Lodge of gelijkwaardig.

Dag 12
Windhoek regio, ca 250 km

Na het ontbijt rijden we via Okahandja naar ons laatste hotel gelegen aan de voet van de Otjihavera-bergen. Okahandja is voor de Herero een zeer belangrijke plaats: hier bevindt zich het bestuur van de Herero-bevolking. De bevolkingsgroep werd vanuit Windhoek hiernaartoe verdreven rond 1840 door het geweld van Jonker Afrikaner die als Oorlam-leider geen Herero-bevolking naast zich duldde. Geholpen door de Rhenisch Missionary werd in 1843 een missiepost gesticht met de naam Schmelen’s Hope. Een aantal Herero-leiders ligt in de stad begraven zoals Samuel Maherero en zijn vader en grootvader. Elk jaar wordt de geschiedenis door de Herero herdacht op een weekend in augustus. De Herero-dag bestaat normaalweg uit een processie door de stad waaraan een groep van enkele honderden Herero meedoet. De stoet mag misschien niet zo lang zijn, indrukwekkend is zij wel: de vrouwen gaan gekleed in hun kleurrijke Victoriaanse jurken terwijl de mannen in militaire outfit paraderen. We brengen een bezoek aan de plaatselijke houtsnijmarkt waar handgemaakte souvenirs en gebruiksvoorwerpen worden verkocht. In de directe omgeving van het hotel zijn tal van wandelmogelijkheden. Wie wil, kan aan het einde van de middag deelnemen aan een Sundowner in open terreinwagens Diner, overnachting en ontbijt: Midgard Country Estate of gelijkwaardig

Dag 13
Midgard Country Estate – Windhoek Airport, ca. 80 km

Deze dag heeft u ter vrije besteding tot de transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 14
Aankomst Amsterdam

Transfer naar de door u gekozen opstapplaats. U kunt terug kijken op een bijzondere en indrukwekkende rondreis door het prachtige Namibië.

Wat is inbegrepen

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
 • Intercontinentale vlucht Amsterdam – Windhoek v.v.*
 • Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 20 kg bagage vrij
 • Alle transfers, excursies en busritten in een comfortabele bus** met airco
 • Alle entreegelden voor parken, musea conform reisprogramma
 • Koffergelden
 • Sossusvlei en Sesriem Canyon
 • 4 x 4 terreinwagen rit voor de laatste 5 km in Sossusvlei
 • Kennismakingtour Swakopmund
 • Stadstour Windhoek en de buitenwijk Katutura
 • Bezoek Damara Living museum
 • Werelderfgoed Twyfelfontein met zijn rotstekeningen. Wandeling o.l.v. plaatselijke gids
 • Nationaal park Etosha: vroege ochtend game-drive in open voertuig (ca. 6 uur)
 • Nationaal park Etosha: middag game-drive met reisbus
 • 11 overnachtingen in een tweepersoonskamer met bad/douche/toilet in de genoemde hotels/lodges of gelijkwaardig ***
 • 11 x ontbijt
 • 5 x lunch / lunchpakket conform reisprogramma (dag 3,4,5,7,9)
 • 10 x diner
 • Lokale Afrikaans- Nederlandssprekende gids
 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis

 

Niet inbegrepen

 • Boeking- en administratiekosten € 20,- per boeking
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon

Optioneel – wijs op reis met Mondial Tours

 • Reis- en annuleringsverzekering

Excursies

Living Desert Tour

€ 50,00,-

De woestijn leeft!

Contact of vragen?

€ 3295 ,-

Boek deze reis
Reisdata
 • 12/10/2022 - 25/10/2022
 • 07/12/2022 - 20/12/2022

Opstapplaatsen
 • Beilen
 • Assen
 • Groningen
 • Drachten
 • Leeuwarden
 • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: Mediahuis Noord, De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.