Boek uw reis '8-daagse vlieg- en busreis “Ontdek Noord-Spanje”'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

8-daagse vlieg- en busreis “Ontdek Noord-Spanje”

Noord-Spanje

 

Een combinatie van cultuur, natuur, culinair genieten en actief bezig zijn.

Noord-Spanje heeft alles wat men zich maar voor kan stellen: hoge bergen en schitterende stranden, indrukwekkende cultuur en de modernste keuken van het land. En niet te vergeten: hier worden enkele
van de beste wijnen van Spanje geproduceerd. Iedere dag is een unieke ervaring! Dit is een gebied dat nog niet ontdekt is door het massatoerisme en als we daar het prettige klimaat bij optellen, wordt het duidelijk dat deze regio een waar vakantieparadijs is. In Noord-Spanje liggen ontelbare geheimen verscholen die wachten om ontdekt, geproefd en gezien te worden!

 

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol, gevolgd door de rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Bilbao. Na aankomst op de luchthaven van Bilbao transfer naar uw hotel in Bilbao. Bilbao is één van de grootste steden in Baskenland en in vergelijking tot het aristocratische San Sebastian altijd beschouwd als het lelijke, industriële zusje. De transformatie van Bilbao van industriële macht tot model van een leefbare stad u zal verrassen. Alles is begonnen met het Guggenheim Museum. De indrukwekkende architectuur van Frank Gehry en het gevarieerde aanbod van kunstwerken. Na inchecken in het hotel is de rest van de middag vrij te besteden en kunt u eventueel een bezoek brengen aan het beroemde museum Guggenheim. In de avond maken we een “Pintxos” wandeling (diner) door de oude stad. Bilbao is beroemd om zijn heerlijke Pintxos (tapas) en er is geen betere manier om de stad te ervaren en te proeven. We brengen een bezoek aan een aantal pintxos bars. Terwijl we van de pintxos, vergezeld door een goed glas wijn, genieten, komen we van alles te weten over de ’pintxos”; de ontwikkeling van Bilbao en zijn cultuur en waarom de gastronomie zo belangrijk is voor de Basken. Naderhand kunt u eventueel de tocht op eigen gelegenheid verder voortzetten, met de reisleiding een wandeling maken over de beroemde promenade langs de rivier de Nervion in het avondlicht of terugkeren naar het hotel. Diner, overnachting en ontbijt in Bilbao (Hotel Sercotel Ercilla of gelijkwaardig).

Dag 2
Bilbao - San Millán - Laguardia/Haro - Logroño (ca. 190 km.)

Na het ontbijt rijden we naar San Millán de la Cogolla en zijn kloosters van Suso en Yuso. Suso is de oudste van de twee bouwwerken en dateert uit de 6e eeuw. In dit klooster werden zinnen in de Spaanse en Baskische talen een eerste maal samen geschreven. Yuso dateert uit de 11e eeuw en een deel van het klooster is tegenwoordig omgevormd tot hotel. Sinds 1997 zijn beide kloosters erkend als cultureel werelderfgoed en toegevoegd aan de Unesco Werelderfgoedlijst. We maken op eigen gelegenheid een rondgang door de kloosters. We vervolgen onze reis naar het walhalla van de wijn: Rioja. Rioja is zonder twijfel de meest bekende en grootste wijnregio van Spanje. Het gebied strekt zich uit over ca. 100 km langs de Ebro rivier en is verdeeld in drie geografische deelgebieden, elk met zijn eigen kenmerken. Wij bezoeken het gebied dat de afgelopen jaren de meeste ontwikkelingen heeft ondergaan. Hier vinden we alles: van prachtige oude bodega’s tot moderne architecturale pareltjes omgeven door een prachtige natuur. We rijden met de bus door wijngaarden, idyllische dorpjes en langs de Ebro. Vanaf de stadsmuren van Laguardia kunnen we wijngaarden zien zo ver het oog reikt. Binnen de stadsmuren de gezellige, kromme straten: de thuisbasis van tal van wijnbars, restaurants en kleine winkeltjes. De stad is gesloten voor verkeer omdat de stad doorboord is door gangen en grotten, die destijds werden gebruikt voor het rijpen van de wijn. We bezoeken een tweetal bodega’s voor het proeven van huiswijnen en gebruiken de lunch op een authentieke plek. Daarna rijden we naar onze eindbestemming Logroño. Vanuit het hotel kunt u een wandeling maken door de oude binnenstad met zijn wereldberoemde tapasstraat: Laurel Street. Lunch, overnachting en ontbijt in Logroño ( (Sercotel Logroño of gelijkwaardig).

Dag 3
Logroño – Santillana del Mar – Comillas - Llanes (ca. 320 km.)

Na het ontbijt brengt de bus ons naar één van de mooiste steden van Spanje, Santillana del Mar. Deze middeleeuwse stenen stad is regelmatig verkozen tot de mooiste van Spanje en ademt vooral verleden uit. De omgeving van Santillana del Mar werd al in de prehistorie bewoond, wat duidelijk is geworden door diverse opgravingen. Vervolgens rijden we naar Comillas, een gemoedelijk en mooi kustplaatsje, waar de liefhebber gelegenheid heeft een bezoek te brengen aan het beroemde Gaudi-huis El Capricio. Comillas is een kleine gemeente en de markies van Comillas, een leenheer van de Spaanse adel, heeft een ceremonieel kantoor in een klein kasteel, dat uitkijkt over de stad. De Comillas Pontifical University was hier gevestigd voordat hij naar Madrid verhuisde en de oude universiteitsgebouwen behoren tot de mooiste voorbeelden van architectuur in de stad. Daarna brengen we een bezoek aan Oyambre. Cape Oyambre is een uitbreiding van het uitgaande land naar de Cantabrische Zee en maakt deel uit van het natuurpark Oyambre. Het is 5.758 hectare groot en wordt in 19881 tot natuurpark uitgeroepen. We stoppen onderweg meerdere malen om van het uitzicht te genieten of om mooie foto´s te maken. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Llanes. Diner, overnachting en ontbijt in Llanes (Hotel Don Paco of gelijkwaardig), 2 nachten.

Dag 4
Llanes – Picos de Europa (facultatief: dagexcursie inclusief lunchpakket ca. 120 km.)

Deze dag heeft u ter vrij besteding of u kunt er voor kiezen om mee te gaan met deze facultatieve excursie. Na het ontbijt gaan we de bergen in, Picos de Europa. Het is een gebergte waarvan de geologie bijna volledig bestaat uit kalksteenkarst. De Picos de Europa is een bergketen dat zich over ongeveer 20 km. uitstrekt en deel uitmaakt van het Cantabrische gebergte in Noord-Spanje. Het is gelegen in de autonome regio's Asturië, Cantabrië en León. De hoogste top is Torre de Cerredo, op 2650 m. We rijden naar Sotres. Dit plaatsje heeft veel van zijn agrarische identiteit behouden en is één van de belangrijkste producenten van Cabrales-kaas, de beroemde pikante blauwe kaas die gerijpt is in de vele kalksteengrotten in de omliggende bergen. We maken onder begeleiding een “kaastour” en maken kennis met een typisch drankje uit deze regio: de cider. We onderbreken de tour voor een picknick in de prachtige natuur en rijden daarna naar Cain. De Cares-rivier loopt dwars door het nationale park Picos de Europa en het is hier waar men één van de meest adembenemende wandeltochten in Europa kan maken. De Cares-route wordt "The Divine Gorge" genoemd. We gaan met de kabelbaan omhoog en lopen terug (ongeveer 4 km.). Uiteraard kunt u ook besluiten de kabelbaan naar beneden te nemen (niet inclusief). Overnachting en ontbijt in Llanes (Hotel Don Paco of gelijkwaardig)

Dag 5
Llanes- Gulpiyuri – León (ca. 212 km.)

Vandaag rijden we naar Gulpiyuri, een bijzonder stukje strand vanwaar de oceaan niet te zien is. Daarna rijden we door naar León. De stad is een gemeente en de hoofdstad van de provincie León, in het noordwesten van Spanje. León ligt op 841 meter hoogte op de Spaanse hoogvlakte en is met 136.414 inwoners de grootste stad van de provincie. De stad is bekend om zijn gotische kathedraal en andere monumentale gebouwen, waaronder de romaanse kerk San Isidoro en het Casa Botines (van Gaudi). León is ook bekend om zijn traditionele "fiestas", zoals Pasen. De Leonese processies zijn officieel uitgeroepen tot Internationale Bezienswaardigheid en heel wat mensen uit binnen en buitenland bezoeken León met Pasen om die te bewonderen. Na te hebben ingecheckt in een centraal gelegen hotel in het centrum, gebruiken we gezamenlijk de lunch. Vervolgens brengen we een bezoek aan de kathedraal (onder begeleiding van een audiotour). De rest van de middag en avond kunt u naar eigen inzicht besteden om bijvoorbeeld de stad te verkennen, de kerk San Isodro te bekijken, plaats te nemen op één van de vele terrasjes of samen met uw reisleider op verkenning te gaan. Lunch, overnachting en ontbijt in León (Hotel Alfonso V of gelijkwaardig).

Dag 6
León –Astorga- Rabanal del Camino- Cacabelos (ca. 120 km.)

Na het ontbijt verlaten we León en rijden naar Astorga. Astorga ligt op het kruispunt van de pelgrimsroute Camino de Santiago en de Roman Silver Road en staat bekend om zijn middeleeuwse, ommuurde oude binnenstad. Het bisschoppelijk paleis is ontworpen door Gaudi. De gotische Astorga-kathedraal heeft een altaarstuk van Gaspar Becerra. Astorga is in Spanje ook bekend om zijn chocolade-industrie. Vanuit Astorga rijden we naar Rabanal del Camino. We maken een stop bij een herberg die vele pelgrims onderweg naar Santiago huisvest. Hier is gelegenheid voor koffie en/of lunch. Na de lunch is het mogelijk om samen met de reisleiding een stuk van de Camino Francés naar Santiago te lopen. In 2 uur tijd lopen we vanaf Rabanal del Camino naar Cruz de Ferro. Het traject is ongeveer 7,5 km lang met een stijging van 300 meter. Het Cruz de Ferro is letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten van de Camino Francés. Het is een groot ijzeren kruis, geplaatst op een plateau op 1500 meter hoogte. Aan de voet ervan bevindt zich een enorme stapel stenen die met de jaren groter en hoger wordt. Wie de eerste steen heeft gelegd is niet bekend en ook naar de reden waarom iemand dit heeft gedaan is het gissen. Zeker is dat elke passerende pelgrim zijn steentje aan de berg bijdraagt, waarmee een eeuwenlang bestaand ritueel in stand wordt gehouden. De door hem of haar achtergelaten steen of kei is het symbool voor in het verleden gedane zonden of een zorg waarmee hij of zij al lang rondloopt. De pelgrim neemt deze steen – als het even kan – mee van huis. Met het achterlaten ervan maakt hij/zij zich vrij van het probleem. Onderweg genieten we van prachtige vergezichten! Voor degene die niet wil of kan lopen, gaat met de bus naar Cruz de Ferro. Na de wandeling vervolgen we per bus de route van de Camino Francés naar ons hotel in Cacabelos. Cacabelos is een dorp en gemeente in de regio El Bierzo. Diner, overnachting en ontbijt in Cacabelos (Villa de Cacabelos of gelijkwaardig).

Dag 7
Cacabelos – O´Cebreiro – Santiago de Compostela (ca. 205 km.)

Deze ochtend rijden we naar O´Cebreiro, op een half uurtje rijden van Cacabelos. O’Cebreiro is net zo speciaal als klein en ligt aan de Camino Francés. Het dorpje ligt op 1300 meter hoogte tussen de bergketens van O Courel en Os Ancares. Typerend zijn de traditionele houten woningen van pré-Romeinse oorsprong, genaamd “'pallozas”. Deze unieke woningen treft u alleen aan in deze streek van Galicië en zijn gebouwd in een cirkelvormige of ovale vorm, met graniet of leisteen muren van maximaal 1,70 meter hoog en een rieten dak. Een 'palloza' is een goed voorbeeld van de traditionele huizen van Keltisch design en geven u een uniek inzicht in het leven van de lokale bewoners vele eeuwen geleden. Vanuit O´Cebreiro rijden we naar Santiago. Nadat we hebben ingecheckt in het hotel in het centrum maken we een wandeling door het oude centrum en bezoeken we uiteraard de beroemde kathedraal van Santiago de Compostela. De rest van de middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Om de mooie reis af te sluiten, gebruiken we gezamenlijk het diner. Diner, overnachting en ontbijt in Santiago de Compostela (Capitol hotel Boutique of gelijkwaardig).

Dag 8
Santiago – Amsterdam

Na het ontbijt kan men de dag, afhankelijk van de vertrektijd van de transfer voor uw vlucht van Santiogo de Compostela naar Amsterdam, naar eigen inzicht invullen. Na aankomst op Schiphol volgt transfer naar de door u ge-kozen opstapplaats.

Excursies

Picos de Europa

€ 60,00,-

Inlusief lunchpakket

Wat is inbegrepen

• Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
• Heenvlucht Amsterdam – Bilbao
• Terugvlucht Santiago de Compostela – Amsterdam
• Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
• 20 kg bagage vrij
• Transfers en ritten in een comfortabele touringcar conform programma
• 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels op basis van een tweepersoonskamer met faciliteiten
• 7 x uitgebreid ontbijt
• 3 x diner
• 1 x Pinxtos tour Bilbao (diner)
• 2 x lunch
• Lokale Nederlandstalige gids vanaf aankomst Bilbao tot vertrek Santiago
• Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis
• Entreegelden en bezoeken conform programma
o Bezoek kloosters van Suso en Yuso
o Wijnproeverij in 2 bodega’s, Rioja
o Stadswandeling Laguardia
o Stadswandeling Santillana del Mar
o Natuurpark Oyambre
o Bezoek Kathedraal León
o Wandeling Rabanal del Camino naar Cruz de Ferro, Camino Francés
o Bezoek Kathedraal van Santiago de Compostela

Contact of vragen?

€ 1595 ,-

Boek deze reis
Vertrekdata
  • 30/09/2019

Opstapplaatsen
  • Heerenveen
  • Drachten
  • Leeuwarden
  • Groningen
  • Assen
  • Beilen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: NDC Mediagroep De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.