Boek uw reis 'Ontdek Portugal en Spanje – Camino Portugues'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Ontdek Portugal en Spanje – Camino Portugues

Een combinatie van cultuur, natuur en wandelen naar Santiago de Compostela

De Camino Portugues, bestaat al sinds de ontdekking van het graf van de apostel in het jaar 813.  De grote toestroom van pelgrims kwam pas tot stand toen Portugal halverwege de twaalfde eeuw onafhankelijk werd. Vanaf die tijd is het een komen en gaan van pelgrims over de Portugese wegen naar hun eindbestemming in Spanje, Santiago de Compostela. Dankzij deze constante stroom van mensen tussen Portugal en Galicië nam de culturele, economische en intellectuele uitwisseling toe. De historische route die in Portugal begint, is bij velen geliefd vanwege de schitterende stranden, het heerlijke eten en de uitstekende wijnen in zowel Portugal als in Spanje. En dat gaan we ontdekken!

Deze reis is ook geschikt voor mensen die niet willen wandelen of slechts een gedeelte van het programma willen lopen. De bus vergezelt ons de gehele reis.

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol voor uw vlucht van Amsterdam naar Porto. Na aankomst op de luchthaven van Porto transfer naar het hotel. Porto, de tweede stad van Portugal is een bruisende stad gelegen aan de noordoever van de Douro rivier. Porto staat voornamelijk bekend om zijn porthuizen en om de historische wijk Ribeira. Niet voor niets is het gehele oude centrum met oude historische gebouwen op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Aan het einde van de middag (afhankelijk van aankomsttijd vlucht) maken we gezamenlijk een wandeling door deze prachtige stad. U wordt gewezen op diverse restaurants in de directe omgeving alwaar u s’ avonds al dan niet met uw reisleider zou kunnen gaan eten. Overnachting en ontbijt. Hotel Moov Porto, of gelijkwaardig (2 nachten).

Dag 2
Porto

Na het ontbijt heeft u vrije tijd om de stad zelf te verkennen of gezamenlijk met uw reisleider een wandeling te maken door de smalle straatjes en over de boulevard van de rivier de Douro. In de middag maken we gezamenlijk een rondvaart over de Douro in een typische Rabelo-boot langs de oevers van Porto en Vila Nova de Gaia (ca 50 minuten). U passeert o.a. de prachtige zes bruggen die deze twee steden samenbrengen. Daarna gaat u een Port-proeverij bijwonen. We krijgen tekst en uitleg over het maken van Port, een rondleiding door de brouwerij en proeven uiteraard diverse Portwijnen vergezeld van een lichte snack. Overnachting en ontbijt.

Dag 3
Porto – Labruge – Vila de Condo – Ponte Lima – Vigo

Na het ontbijt verlaten we Porto en rijden naar Labruge. Labruge is vandaag het startpunt van onze camino. We wandelen, via de kustroute van de camino Portugues, met haar prachtige stranden en de Atlantische Oceaan aan onze linkerhand, naar de historische havenstad Vila de Condo. De camino Portugues loopt hier voor het merendeel over houten vlonders en is daardoor zeer gemakkelijk te bewandelen. Wandelafstand: ongeveer 10 km. Vanaf Vila de Condo volgen we, met de bus, de kust van Portugal naar Ponte Lima. Ponte de Lima, de stad die aan de camino Portugues door het binnenland ligt, is een charmante stad met een alom bekende markt die dateert uit het jaar 1125. De oude middeleeuwse brug uit 1368, 277 meter lang, is de belangrijkste bezienswaardigheid. Hier is gelegenheid te lunchen of een kop koffie te drinken in het centrum. Daarna steken we de grens over met Spanje en rijden naar ons hotel in Vigo, de grootste stad van de regio Galicië. Diner, overnachting en ontbijt. Hotel Ciudad de Vigo, of gelijkwaardig.

Dag 4
Vigo – O Poriño – Redondela - Pontevedra

Na het ontbijt brengt de bus ons naar O Poriño, het startpunt voor onze wandeling naar Redondela, ca. 14 km. Deze gemakkelijk te lopen etappe is misschien wel de mooiste van de gehele Camino Portugues, met name het pad door de prachtige Louro Vallei. Na aankomst in Redondela en natuurlijk een welverdiende koffie, rijden we door ons centraal gelegen hotel in Pontevedra. De rest van de middag kunt u vrij besteden om de mooie stad te verkennen al dan niet met uw reisleider. Zeker de moeite waard om te bekijken is de Capela Da Peregrina, die dateert uit de 18e eeuw en de vele kleine pleintjes met barretjes om de heerlijke Albariño wijn te proeven. Diner, overnachting en ontbijt. Hotel Galicia Palace, Pontevedra, of gelijkwaardig.

Dag 5
Pontevedra – Combarro – La Toja – Cambados

We verlaten Pontevedra en rijden naar Combarro. Eén van de meest karakteristieke dorpjes aan de kust van Pontevedra in de Rias Baixas. Te klein voor trendy winkelen maar heel groots in andere dingen. Op eigen gelegenheid kunt u het kleine historisch centrum ontdekken. De oude vissershuizen, de horreos en de kruispalen geven het geheel een echt Middeleeuws tintje. Horreos zijn Galicische voorraadschuren die van origine werden gebruikt voor het drogen en bewaren van mais. Maar in Combarro worden ze ook gebruikt voor het drogen van bijvoorbeeld sardines. Proef zeker één van de huisgemaakte likeurtjes die overal worden aangeboden. Het is net zo sterk als lekker en de Gallegos maken er een sport van het brouwsel aparte smaken mee te geven. Die van koffie (licor café) en kruiden (licor de hierbas) zijn het populairst. Het wordt gemaakt van “drap” die achterblijft in de ton waarin de druiven zijn geperst. Vervolgens rijden we naar La Toja, een zeer klein en gezellig eiland dat bekend staat om zijn schelpenkerk, prachtige stranden en de productie van zeep. Daarna rijden we naar Cambados, bekend van de Albarino wijn, een historisch en gezellig stadje aan de Ria de Arousa, Omringd door wijngaarden, stranden en bossen. Wellicht kan er ter plekke optioneel een bezoek aan een Albarino-wijnmakerij geregeld worden voor diegene die interesse hebben. Hotel in Sanxenxo. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 6
Sanxenxo – Finisterre

Na het ontbijt rijden we naar Finisterre, afgeleid van het Latijnse Finis Terrae. Volgens de overlevering kreeg de kaap deze naam toebedeeld door de Romeinen die dachten dat de westelijke wereld tot aan het einde van dit schiereiland reikte en niet verder. Op de kaap staat een vuurtoren en een gebouw dat tegenwoordig als hotel-restaurant wordt gebruikt. De vuurtoren dateert uit 1853, is 13 meter hoog en zijn lichtkoepel steekt 183 meter boven het niveau van de zee uit en leidde de schepen langs deze gevaarlijke kust van de Costa del Muerte. De bus zet ons op ongeveer 10 km voor de vuurtoren af en we lopen dit prachtige stuk langs de kust naar de vuurtoren. Op de top van de kaap bij “Hotel O Semaforo de Finisterre” is er gelegenheid om wat te drinken en/of de lunch te gebruiken en te genieten van het prachtige uitzicht. Kaap Finisterre is tevens het eindpunt van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Menig pelgrim verbrandt op deze rotspunt, als einde van zijn of haar lange tocht, al zijn kleren. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht invullen. Diner, overnachting en ontbijt. Hotel Prado da Viña of hotel Spa Finisterrae, of gelijkwaardig.

Dag 7
Finisterre – Lavacolla – Santiago

Na het ontbijt is het zover. We gaan naar Santiago! We rijden naar Lavacolla, de plek waar de laatste 10 km naar Santiago de Compostela begint. We starten onze wandeling en komen onder andere langs Monumento do Monto do Gozo, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt op de kathedraal van Santiago. Na aankomst bij de kathedraal in Santiago en te hebben ingecheckt in het hotel in het centrum, is er vrije tijd om even bij te komen. In de namiddag maken we een wandeling door het oude centrum en bezoeken we uiteraard de beroemde kathedraal van Santiago de Compostela (onder leiding van een plaatselijke gids). Diner, overnachting en ontbijt. Hotel Capitol of Compostela, Santiago, of gelijkwaardig.

Dag 8
Terugreis

Na het ontbijt kan men de dag naar eigen inzicht invullen, afhankelijk van vertrek transfer naar de luchthaven van Santiago voor de terugvlucht naar Amsterdam. Na aankomst op Schiphol volgt transfer naar de door u gekozen opstapplaats.

Wat is inbegrepen

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
 • Vlucht Amsterdam – Porto
 • Vlucht Santiago – Amsterdam
 • Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 20 kg bagage vrij
 • Transfers en ritten in een comfortabele touringcar conform programma
 • 7 overnachtingen in middenklasse hotels op basis van een tweepersoonskamer met faciliteiten
 • 7 x uitgebreid ontbijt
 • 5 x Diner
 • Stadswandeling Porto
 • Port proeverij in Porto
 • Rondvaart/Boottocht Douro
 • Wandeling Labruge – Vila de Condo (ca. 10 km)
 • Wandeling O Porino – Redondela (ca. 14 km)
 • Wandeling naar Finisterre (ca. 10 km)
 • Wandeling Lavacolla – Santiago de Compostela (ca. 10 km)
 • Rondleiding en bezoek aan kathedraal Santiago de Compostela
 • Lokale Nederlandstalige gids vanaf aankomst in Porto tot vertrek Santiago

Niet inbegrepen

 • Boeking- en administratiekosten € 27,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon
 • Eenpersoonskamer toeslag
  • eenpersoonskamer toeslag reisperiode mei € 265,-
  • eenpersoonskamer toeslag reisperiode september € 280,-

Optioneel – wijs op reis met Mondial Tours

 • Reis- en annuleringsverzekering

Contact of vragen?

€ 1785 ,-

Boek deze reis
Reisdata
 • 16/05/2023 - 23/05/2023
 • 05/09/2023 - 12/09/2023

Opstapplaatsen
 • Beilen
 • Assen
 • Groningen
 • Drachten
 • Leeuwarden
 • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: Mediahuis Noord, De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.