Boek uw reis 'Rome – Singlereis'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Rome – Singlereis

Najaar in de eeuwige stad

Samen op single groepsreis! Met andere alleengaande reizigers de ‘eeuwige stad’ ontdekken.

Kunst, Geschiedenis en Architectuurschatten. Meer dan twee en een halve millennia hebben het veelzijdige gezicht van de Italiaanse hoofdstad gevormd. Volgens de legende, ooit gesticht door Romulus, gevormd tot een stad door Etruskische koningen, Romeinse senatoren en Caesars groeide het geleidelijk uit tot het centrum van een gigantisch rijk.

De Italiaanse stad Rome behoort tot de best bezochte steden ter wereld. In welke stad vindt u zoveel historische bezienswaardigheden? Rome is één groot openluchtmuseum waar u op elke hoek van de straat wel historische bezienswaardigheden aantreft. Het fraaie oude decor camoufleert echter een zeer jong en kloppend hart: trendy en levendig… La Dolce Vita (het Goede Leven) op zijn best. Dat is het  hedendaagse Rome!

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol. Vlucht naar Rome gevolgd door transfer naar uw centraal gelegen Hotel Milton Roma (of gelijkwaardig). Aan het begin van de avond maken we een rondrit door het prachtige verlichte Rome. U komt onder andere langs de Villa Borghese, de Via Veneto, het Monument van Victor Emanuelle II, het Colosseum, het Forum Romanum, de Engelenburcht en natuurlijk het Vaticaan. Aansluitend diner in een typische Trattoria in het centrum van de stad. Diner, overnachting en ontbijt. Hotel Milton Rome is een prachtig 4-sterrenhotel in het centrum van Rome en biedt een ideale locatie voor het verkennen van de eeuwige stad: het Colosseum ligt op circa 10 minuten lopen en de Basiliek van Sint Jan Lateranen ligt op slechts 5 minuten afstand. Het hotel, gevestigd in een voormalig klooster, is volledig gerenoveerd en voorzien van verschillende faciliteiten zoals een restaurant, bar en loungebar in de tuin. Uw elegante kamer is voorzien van een eigen badkamer, een televisie, wifi, koffie- en theefaciliteiten. Tevens ondergaan alle kamers ozonbehandelingen om ze volledig hypoallergeen te maken en beschikt het hotel over allergievrij (100% natuurlijk) beddengoed.

Dag 2
Stadsbezichtiging incl. glazen lift naar het dak van het monument Victor Emanuelle II (duur: 6 uur)

Als u in Rome bent en een voorbijganger naar een specifieke locatie vraagt, zult u vaak als antwoord krijgen: “Daar is het mooi – maar het is tamelijk ver”. De stad is zowel groot als groots. Om u zoveel mogelijk bezienswaardigheden te laten zien en u toch enigszins een oriëntatiegevoel te geven in de altijd gezellige maar chaotische straten van Rome maken we vandaag een uitgebreide rondrit/wandeling door de stad. We volgen de meer dan duizenden jaren oude routes door het doolhof van het oude, middeleeuwse en moderne centrum. U komt zowel langs culturele als cultische centra, het Colosseum, het Forum Romanum, de Spaanse trappen, de Trevifontein, vele kerken en talloze wereldberoemde attracties. Een hoogtepunt is de tocht met de glazen lift naar het observatiedek van het Monument Vittorio Emanuelle II, een geweldige ervaring! Rome aan uw voeten. Overnachting en ontbijt.

Dag 3
Bezoek aan de tuinen en musea van het Vaticaan, Sixtijnse Kapel en de Sint Pieterskerk (duur: 6 uur inclusief transfer v.v.)

In de ochtend starten we met een bezoek aan het kleinste staatje ter wereld – het Vaticaan. U loopt langs de Zwitserse Garde naar de Campo Santo Teutonico, de eeuwenoude Duitse begraafplaats, die we (onder voorbehoud van uitgifte speciale vergunning) bezoeken. U komt langs de pauselijke administratieve en residentiële gebouwen om uit te komen in de beroemde Vaticaanse tuinen. Hier bevindt zich ook het station vanwaar de Paus vertrekt voor zijn reizen binnen Italië, de vele heilige fonteinen en het standbeeld van de Heilige Petrus. Vanaf deze plek heeft u een indrukwekkend zicht op de koepel van Michelangelo. Aansluitend brengen we een bezoek aan de Vaticaanse Musea en bevindt u zich te midden van de grootste en schitterendste kunstcollectie ter wereld waaronder de Laocoön groep, de Torso van Belvedere en de fresco’s van Rafaël. Uiteraard brengt u ook enige tijd door in de Sixtijnse Kapel waar u de onlangs gerestaureerde plafondschilderingen van Michelangelo kunt bewonderen. Vervolgens bezoekt u de St. Pieterskerk, het centrum van de onafhankelijke staat Vaticaanstad. De Pauselijke Basiliek van Sint Pieter kan 20.000 personen herbergen, heeft een bebouwde oppervlakte van 15.160 m2 en is het grootste kerkgebouw ter wereld. Ook hier heeft de deskundige hand van Michelangelo zijn sporen nagelaten; hij was niet alleen een geweldige kunstenaar en beeldhouwer maar tevens een briljant architect, u zult dit zelf ervaren onder de koepel van St. Pieter. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Overnachting en ontbijt.

Dag 4
Vrije dag - Antiek Rome (optioneel, ca. 3 uur)

Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Ook kunt u ervoor kiezen deel te nemen aan de optionele excursie Antiek Rome. Het Forum Romanum (Marktplein van Rome) was in de oudheid het centrum van Rome. Oorspronkelijk was het een moerassig dal tussen de heuvels Palatijn, Esqilijn en Capitolijn. In de 6e eeuw v. C. werd het drooggelegd. De plaats groeide uit tot het politieke en religieuze centrum van de stad. Vandaag de dag kunt u er nog steeds de overblijfselen van deze boeiende geschiedkundige periode bewonderen. We wandelen tussen antieke ruïnes naar de heuvel van het Capitool. Onderweg komen we langs de Romeinse gevangenis van de stadheiligen Petrus en Paulus. Beiden werden in de eerste helft van de zestiger jaren na Christus gearresteerd en, zoals toen gebruikelijk was, via een kleine opening in de onderste kerkers gegooid om daar als politieke gevangen te verblijven. Volgens de legende werd het water van een wonderbaarlijke opwellende bron in de cel gebruikt om bekeerde medegevangenen te dopen. Vervolgens lopen we door het Colosseum, welke in de eerste eeuw na Christus werd gebouwd. Het Colosseum is een amfitheater, een gebouw waar mensen konden kijken naar gevechten van dieren en mensen. Diner, overnachting en ontbijt

Dag 5
Terugreis

Na het ontbijt heeft u vrije tijd tot transfer naar de luchthaven, afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht. Na aankomst op Schiphol volgt transfer naar uw opstapplaats. U kunt terugkijken op een prachtige en indrukwekkende reis in de eeuwige stad!

Wat is inbegrepen

Inbegrepen in de reissom:

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
 • Retourvlucht Amsterdam – Rome met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 20 kg ruimbagage vrij
 • Transfer luchthaven Rome – Hotel v.v.
 • 4 overnachtingen Hotel Milton Roma**** op basis van verblijf in een tweepersoonskamer voor alleengebruik
 • 4 x uitgebreid ontbijtbuffet
 • 2 x diner
 • Transfers en ritten in een comfortabele touringcar conform programma
 • Avondrondrit o.l.v. lokale Nederlandstalige gids
 • Stadsbezichtiging (6 uur) o.l.v. lokale Nederlandstalige gids, entreegelden en vervoer
 • Bezoek aan de tuinen en musea van het Vaticaan, Sixtijnse Kapel en de Sint Pieterskerk o.l.v. lokale Nederlandstalige gids en entreegelden (6 uur)
 • Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende de hele reis

Niet inbegrepen

 • Lokale toeristenbelasting € 6,00 p.p. per dag, ter plaatse te voldoen
 • Boeking- en administratiekosten € 27,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon

Optioneel – wijs op reis met Mondial Tours

 • Reis- en annuleringsverzekering

Excursies

Antiek Rome

€ 78,-

Inclusief Nederlandstalige lokale gids, vervoer en entree  

Contact of vragen?

€ 1440 ,-

Boek deze reis
Reisdata
 • 07/11/2023 - 11/11/2023

Opstapplaatsen
 • Beilen
 • Assen
 • Groningen
 • Drachten
 • Leeuwarden
 • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: Mediahuis Noord, De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.