Boek uw reis 'Valencia, Sinaasappelstad van Spanje'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Valencia, Sinaasappelstad van Spanje

Sinaasappelstad aan de Spaanse Oostkust

Valencia de derde grootste stad van Spanje waar de zon het gehele jaar door veelvuldig schijnt heeft alles! Een knus historisch centrum, prachtige pleinen en fonteinen, moderne musea op het gebied van kunst en wetenschap, stadsparken, stadsstranden en een wervelend straatleven. Ook heeft het een rijke traditie op het vlak van gastronomie; rijstschotels, paella, tortilla en gazpacho. De typisch Valenciaanse drankjes horchata (orxata) en agua de Valencia zijn het proeven zeker waard. Gedurende de reis krijgt u tevens de gelegenheid kennis te maken met de prachtige omgeving buiten de stad zoals Port Saplaya, ook wel het “Venetië van Valencia” genoemd en Xátiva de plaats die bekend staat om zijn prachtige kasteel met 30 torens. Het natuurgebied Albufera met zijn prachtige flora en fauna, tevens het grootste rijstteeltgebied van Spanje, bevindt zich op slechts 10 kilometer ten zuiden van Valencia en is eenvoudig per fiets te bereiken.

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol voor uw vlucht naar Valencia gevolgd door transfer naar hotel Sea You Port **** Valencia (of gelijkwaardig). Het hotel bevindt zich praktisch aan de haven en ligt op slechts 10 minuten wandelen van het strand Malvarrosa. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en dakterras vanwaar een geweldig uitzicht. De moderne kamers zijn voorzien van een minibar, kluisje, tv, airconditioning alsmede badkamer met bad of douche en toilet. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2
Bezoek markten Mercat Central en Mercat de Colón - Tapas Tour

Na een rustig ontbijt staat de bus klaar en rijden we naar het centrum voor uw eerste kennismaking met deze levendige stad. we gaan een wandeling maken onder begeleiding van de lokale Nederlandstalige gids langs markten van Valencia. U wordt rondgeleid door Mercat Central en Mercat de Colón welke op loopafstand, door een mooi stukje centrum, van elkaar liggen. In de markten gaat u een aantal typisch Spaanse lekkernijen proeven waaronder het lokale drankje ‘horchata’. De Mercado Central, officieel geopend in 1928, is één van de grootste overdekte markten van Europa (959 kraampjes) en één van de meest bezochte bezienswaardigheden. Mercado de Colón verschilt duidelijk van Mercado Central en dat maakt het juist leuk om hier ook een bezoek aan te brengen. In 2003 is het volledig opgeknapt en hebben de kraampjes plaatsgemaakt voor allerlei eettentjes. Het is de hipste markthal van Valencia en bevindt zich in de chique wijk achter de winkelstraat Calle Colón. Alleen al om het gebouw moet je hier zijn geweest. Rond 14.00 uur zijn we terug bij het hotel. Aan het begin van de avond vertrekken we naar het oude centrum voor een tapas tour. Gedurende de wandeling onder begeleiding van de lokale Nederlandstalige gids, krijgt u een goed beeld van de stad en haar historie. Op de route zullen een aantal tapas gelegenheden bezocht worden waarna we met een verzadigd gevoel terugkeren naar ons hotel. Diner (tapastour incl. 3 drankjes), overnachting en ontbijt.

Dag 3
Port Saplaya - Fietstour “Ciudad de las Artes y Ciencias” (optioneel)

Vandaag kunt u de dag naar eigen inzicht doorbrengen tot het vertrek naar Port Saplaya, aan het einde van de dag. U kunt een wandeling maken door één van de mooie parken of langs het strand. Bezoek La Seu, Kathedraal van Valencia met zijn vele kunstwerken onder meer van Francisco Goya, maar het bekendste object is de Heilige Graal. Flaneren door de mooie winkelstraten of bekijk de schitterende 15de eeuwse gotische zijdebeurs. Uiteraard kunt u ook samen met uw reisleider op pad en de omgeving verkennen. U zou er ook voor kunnen kiezen in de ochtend een fietstour (ca. 2 uur), in een ontspannen tempo, door de kilometerslange rivierbedding, de bekende ‘Ciudad de las Artes y Ciencias te gaan maken onder begeleiding van de lokale Nederlandstalige gids. De belangrijkste bezienswaardigheden van Valencia zijn gek genoeg niet in het historische centrum te vinden, maar in de drooggelegde rivierbedding van de Turia. Het park met fietspad heeft een totale lengte van ongeveer negen kilometer en slingert als een groen rivier door de stad, Onderweg maken we stops om de mooie plekken te bewonderen en te luisteren naar interessante informatie zoals bij de fonteinen en beelden, Parque Gulliver en de Stad van de Kunst en Wetenschap (optioneel) Aan het einde van de middag vertrekken we met de bus naar het op ca. 30 minuten rijden gelegen schilderachtige Port Saplaya, ook wel het ‘Venetië van Valencia’ genoemd. In de jaren zeventig was Port Saplaya niets meer dan een haventje voor de lokale productimport. Daarnaast werd de omgeving gebruikt door de Spanjaarden als buitenverblijf. In de jaren tachtig is de plaats opgebouwd tot een gezellig kustplaatsje geliefd door de rustige sfeer die er heerst. We maken een wandeling langs de grachten die omringd zijn door vele kleurrijke hoge huizen en bootjes alvorens we gaan dineren in de haven (incl. 1 drankje en koffie) Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 4
Kunsttour

Na een rustig ontbijt maken we in de ochtend een kunsttour waarbij twee musea worden bezocht: het museum van de Schone Kunsten en het moderne Kunstmuseum in het oude klooster van Valencia onder begeleiding van de lokale Nederlandstalige gids. Gedurende deze tour komt u meer te weten over de culturele ontwikkeling van de stad. De middag en avond heeft u ter vrije besteding. U zou ervoor kunnen kiezen een fietstocht te maken langs één van de mooiste stranden van Valencia of door de prachtige natuur en langs het grootste zoetwatermeer in Spanje, omgeven door rijstvelden. Uiteraard is een middag strand of winkelen ook een optie. Overnachting en ontbijt.

Dag 5
Authentiek Spanje

Na het ontbijt rijden we naar Xátiva. De plaats is omgeven door heuvels, wijngaarden, sinaasappelbomen en cipressen. De stad met ca 30.000 inwoners was ooit één van de belangrijkste steden tijdens het koninkrijk van Valencia. De plaats staat bekend om zijn prachtige kasteel met 30 torens welke hoog boven de stad uit torent en al ver voor aankomst duidelijk zichtbaar is. De familie ‘Borja’ heeft hier een tijd geleefd en de macht gehad. Naast de beruchte Borja familie, hebben nog vele andere volkeren hier gewoond en/of huis gehouden zoals de Romeinen, de Moren, de Visigoten en de Christenen. Het mooie historische centrum lijkt in vele laagjes tegen de bergwand te zijn gebouwd. Talloze straatjes slingeren vanuit het centrum naar het beroemde hoger gelegen kasteel. U kunt er ook voor kiezen op het centrale plein in het toeristische treintje te stappen, welke u via talloze slingerweggetjes naar het kasteel op de bergtop brengt. Het uitzicht vanaf het kasteel is adembenemend! We gebruiken de lunch in een authentiek restaurant ‘La Picaeta de Carmeta’ (3-gangen lunch incl. 2 drankjes en koffie). In de loop van de middag rijden we terug naar Valencia. Lunch, overnachting en ontbijt.

Dag 6
Terugreis

Na het ontbijt heeft u vrije tijd tot uw transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Schiphol. Na aankomst transfer naar de door u gekozen opstapplaats.

Wat is inbegrepen

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
 • Vlucht Amsterdam – Valencia v.v.
 • Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 20 kg bagage vrij
 • Transfer luchthaven – hotel – luchthaven
 • 5 overnachtingen Hotel Sea You Port**** Valencia op basis van logies/ontbijt (of gelijkwaardig)
 • Alle ritten in een comfortabele touringcar volgens programma
 • Alle entreegelden volgens programma
 • 1 x Diner hotel
 • 1 x Tapas Tour (diner), inclusief 3 drankjes
 • 1 x Diner Port Saplaya, inclusief 1 drankje, koffie
 • Kunsttour
 • Wandeling met proeverij lokale markten
 • Authentiek Spanje, inclusief 3-gangen lunch, 2 drankjes en koffie
 • Lokale Nederlandstalige gids gedurende de excursies
 • Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende de hele reis

Niet inbegrepen

 • Boeking- en administratiekosten € 20,- per boeking
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon

Optioneel – wijs op reis met Mondial Tours

 • Reis- en annuleringsverzekering

Excursies

Fietstour

€ 45,-

Inclusief fietshuur en lokale Nederlandstalige gids

Contact of vragen?

€ 998 ,-

Boek deze reis
Reisdata
 • 01/11/2021 - 06/11/2021

Opstapplaatsen
 • Beilen
 • Assen
 • Groningen
 • Drachten
 • Leeuwarden
 • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: NDC Mediagroep De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.