Boek uw reis '8-daagse bus- treinreis ‘Veelzijdig Oostenrijk’'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

8-daagse bus- treinreis ‘Veelzijdig Oostenrijk’

Betoverend oostenrijk

Besneeuwde bergtoppen, indrukwekkende kloosters, prachtige paleizen en burchten, Kaffee mit Kuchen, Mozart,… Spreekt dit tot uw verbeelding, laat u dan meevoeren op deze unieke reis door de adembenemende schoonheid van het berglandschap, langs hoge bergtoppen en blauwe meren en via de Oostenrijkse rivièra naar sprookjesachtige steden.

Een ontmoeting met de Mozartstad Salzburg is altijd weer een bijzondere belevenis evenals Wenen, de stad van grandeur en nostalgie, van muziek en beeldende kunst. Idyllische bergdorpen, het zoutstadje Ischl en de bedevaartplaats Mariazell laten u kennis maken met de Oostenrijkse gezelligheid. Al dit moois wordt afgewisseld met nostalgische treinritten waaronder die met de Semmeringbahn (door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed) de Arlbergbahn, de Mariazellerbahn en de Salzkammergutbahn.

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Vanaf uw opstapplaats in Nederland waar uw reisbegeleiding u verwelkomt, reist u met een comfortabele touringcar naar Zuid Duitsland. Diner, overnachting en ontbijt Maritiem Hotel ****, Ulm of gelijkwaardig.

Dag 2
Bludenz – Arlberg – Innsbruck – Brenner – Lienz

Na het ontbijt gaat de reis per touringcar via Memmingen, door de Allgäuer Alpen en langs de Bodensee naar Bludenz in Oostenrijk. Hier wacht u het eerste hoogtepunt: de Arlbergbahn. Een spectaculaire treinverbinding die op een oud spoortraject van 140 km tussen Bludenz (Vorarlberg) en Innsbruck (Tirol) rijdt, met op meer dan 1300 meter hoogte de Scheiteltunnel. De spoorlijn die de immense bergkam Arlberg doorkruist en waarbij imposante bruggen en viaducten beeldbepalend zijn, is grotendeels dubbelsporig op een drietal trajecten na. In Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, bekijken we het stadscentrum en heeft u de gelegenheid te lunchen. Wereldberoemde historische monumenten gaan hier hand in hand met moderne en internationale architectuur - een fascinerende mix. Aansluitend per touringcar over de Brennerpas (de belangrijkste grensovergang tussen Oostenrijk en Italië), door Zuid-Tirol naar Lienz in Karinthië. Diner, overnachting en ontbijt Hotel Sonne****, Lienz of gelijkwaardig.

Dag 3
Lienz – Spittal – Millstättersee – Wörthersee – Wenen

Na het ontbijtbuffet doorkruisen we het zonnigste deel van Oostenrijk, Karinthië. Per touringcar rijden we via Spittal en langs de Millstättersee naar Pörtschach aan de Wörthersee, waar u aan het meer kunt lunchen. In de regio Wörthersee heerst een mild klimaat; het uitzicht op het meer en de met sneeuw bedekte bergtoppen is simpelweg sprookjesachtig. Na de lunch rijden we naar Mürzzuschlag waar u aansluitend met de wereldberoemde Semmeringbahn (de eerste normaalsporige bergtrein van Europa en door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed), naar Payerbach rijdt. Vervolgens per touringcar naar de Oostenrijkse Metropool Wenen. Diner, overnachting en ontbijt in het centraal gelegen Hotel Post***, Wenen, of gelijkwaardig ( 2 nachten).

Dag 4
Stadstour Wenen, Boottocht Donau

Nadat u heeft genoten van het ontbijt, maakt u kennis met de charmante en historische stad Wenen. In de ochtend maken we o.l.v. een lokale Nederlandstalige gids een stadstour door Wenen langs de meest bekende bezienswaardigheden zoals o.a. de Staatsopera, het Parlement, het Raadhuis, het Burchttheater, het Museumquartier, het Kunsthuis, het bizarre wooncomplex van Hundertwasser, etc. De middag en avond is ter vrije besteding. TIP: Boottocht over de Donau met aansluitend bezoek aan het Prater, het park in Wenen wat oorspronkelijk het keizerlijk jachtgebied was. Hier bevindt zich een planetarium en het Pratermuseum. Een deel ervan is ingericht als attractiepark met een uit 1897 stammend reuzenrad. Overnachting en ontbijt.

Dag 5
Wenen – St. Pölten - Mariazell

Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar St. Pölten. Vandaar gaan we verder met de Mariazellerbahn, een smalspoor van 85 km met een maximumsnelheid van maar 60 km per uur, naar het bekende en veelbezochte bedevaartsoord Mariazell. In het jaar 1136 stichtten hier 2 edelen uit Nöstach het Benedictine klooster “Cella Sancte Maria”. Diner, overnachting en ontbijt Hotel Goldenes Kreuz****, Mariazell of gelijkwaardig.

Dag 6
Mariazell – Bad Ischl – Traunkirchen

Vandaag rijden we na het ontbijt over de Aflenzer Seeberg Pass naar Bruck an der Mur en vervolgens over de Schoberpass naar de verkeersader Selzthal. Hier stappen we over op de Salzkammergutbahn die ons door een zeer mooi natuurlandschap naar het bekende kuuroord Bad Ischl brengt. Deze streek was al door de Romeinen ontdekt om het witte goud (zoals zout werd genoemd) te kunnen transporteren. We maken een rondwandeling door Bad Ischl, waar u gelegenheid heeft om te lunchen. In de middag rijden we door naar ons hotel in het schilderachtige plaatsje Traunkirchen gelegen aan de Traunsee , het diepste en blauwste meer in Oostenrijk. Diner, overnachting en ontbijt Hotel Post**** of gelijkwaardig.

Dag 7
Traunkirchen - Salzburg - München

Na het ontbijt rijden we langs de Wolfgangsee en Fuschlsee naar de geboorteplaats van Mozart, Salzburg, waarvan de gehele binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. We maken een stadswandeling, zodat u kennis kunt maken met de vele bezienswaardigheden van deze prachtige stad aan de rivier de Salzach. U ziet o.a. het geboortehuis van Mozart, de Dom en de Getreidegasse (de beroemdste winkelstraat van Salzburg). In de middag nemen we afscheid van Salzburg en Oostenrijk en rijden langs de Chiemsee en München naar Ulm. Diner, overnachting en ontbijt Maritiem Hotel **** of gelijkwaardig.

Dag 8
Terugreis

In de vroege ochtend, direct na het ontbijt, begint de terugreis via Stuttgart en Koblenz naar uw opstapplaats in Nederland. Daar komt deze bijzondere vakantiereis tot een einde.

Excursies

Boottocht Donau

€ 30,-

(75 minuten)

Wat is inbegrepen

 • Reis per comfortabele touringcar van uw opstapplaats naar en door Oostenrijk en terug
 • 7 overnachtingen in verschillende gerenommeerde drie –en viersterrenhotels
 • Comfortabele kamers met bad en/of douche, toilet en TV
 • 7 x ontbijt
 • 6 x 3-gangen diner
 • Tocht met de Arlbergbahn, Panoramawagen 2de klas
 • Tocht met de Semmeringbahn, 2de klas
 • Stadstour/wandeling Wenen o.l.v. lokale Nederlandstalige gids
 • Tocht met de Mariazellerbahn, 2de klas
 • Tocht met de Salzkammergutbahn 2de klas
 • Rondwandeling Bad Ischl
 • Stadstour/wandeling Salzburg o.l.v. lokale Nederlandstalige gids
 • Deskundige, Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Contact of vragen?

€ 1385 ,-

Boek deze reis
Vertrekdata
 •     26/05/2019

Opstapplaatsen
 • Beilen
 • Assen
 • Groningen
 • Drachten
 • Leeuwarden
 • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: NDC Mediagroep De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.