Boek uw reis '14-daagse rondreis ‘Verrassend Zuid-Afrika’'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

14-daagse rondreis ‘Verrassend Zuid-Afrika’

Verrassend Zuid-Afrika

Panorama route – NP Kruger – Addo Elephant Park – Tuinroute

Tijdens deze prachtige 14-daagse rondreis maakt u kennis met diverse culturen en magistrale landschappen, gaat op safari in het Krügerpark en Addo Elephant Park op zoek naar “De Big Five” en reist u door de het halfwoestijn gebied van de Karoo met het struisvogelbolwerk Oudtshoorn. Bewonder de groene, wilde kust langs de Tuinroute om vervolgens een bezoek te brengen aan de schatten van de Kaapprovincie!

Deze rondreis wordt in een aangenaam tempo volbracht. Regelmatig verblijft u meerdere nachten op één locatie. U reist in een comfortabele touringcar en wordt begeleid door een lokale Afrikaans-/Nederlandssprekende gids. Daarnaast zal er vanaf de luchthaven van vertrek, gedurende de gehele reis, Nederlandse reisbegeleiding mee gaan.

Geniet van de heerlijke temperaturen, de vriendelijke en gastvrije bevolking en sluit Zuid-Afrika in uw hart!

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol voor de intercontinentale vlucht naar Johannesburg, waar u in de loop van de avond aankomt. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u welkom geheten door de lokale reisleiding. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Pretoria (Tshwane), de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika en een vooraanstaande universiteitsstad. Overnachting en ontbijt: Centurion Hotel of gelijkwaardig.

Dag 2
Pretoria – Ohrigstad, ca. 400 km.

Na het ontbijt maken we een korte rondrit langs o.a. de Union Buildings, door het hart van Pretoria langs Church Square en het Voortrekkers Monument. De compacte stad heeft goede musea, elegante gebouwen, lommerrijke parken en boulevards, omzoomd door Jacaranda’s. Pretoria wordt ook wel “The Jacaranda City” genoemd. Aansluitend verlaten we Johannesburg en rijden door uitgestrekte akkervelden in oostelijke richting naar Mpumalanga, synoniem voor “de plaats waar de zon opkomt“. Via Lydenburg, gelegen aan de voet van de Long Tom Pas (2200 m) en Pilgrim´s Rest, een schilderachtig mijnstadje, rijden we naar Ohrigstad waar we aan het eind van de middag aankomen in het hotel. Diner, overnachting en ontbijt: Hannah Game Lodge of gelijkwaardig.

Dag 3
Panorama route – omgeving White River, ca. 200 km.

Na het ontbijt rijden we in noordelijke richting en brengen een bezoek aan de langs de Panorama Route gelegen Blyde River Canyon, welke tot de meest indrukwekkende natuurschoonheden van het land behoort. Deze kloof is 26 km lang en één van de grootste ter wereld. De beboste hellingen vormen op sommige plaatsen een steile afdaling van 750 m. De weg gaat langs de rand van de kloof, met spectaculaire uitkijkpunten. Het beroemdste uitkijkpunt is God’s Window. U kunt door een waas van vochtige hitte heen, helemaal tot aan het Krugerpark kijken. Bezienswaardig zijn de Bourke’s Luck Potholes. Deze rotsformaties liggen bij de samenvloeiing van de rivieren de Treur en Blyde en werden gevormd door woeste draaikolken. Verder noordelijk liggen de Three Rondavels, hier begint de kloof onderaan de Blydepoort Dam, blauw glinsterend in de zon. Onze eindbestemming voor vandaag is in de directe omgeving van het Krügerpark op het 765 hectare groot landgoed, Likweti Bushveld in de buurt van White River in Mpumalanga. Deze eco-gevoelige omgeving is trots op het behoud van de natuurlijke omgeving en de thuisbasis van o.a. in het wild levende giraffen, zebra’s, nyala’s en bijna 216 vogelsoorten. Diner, overnachting en ontbijt: Ndhula Luxury Tented Lodge (2 nachten) of gelijkwaardig.

Dag 4
Safari in Kruger Nationaal Park

Verheug u op vandaag want we gaan op safari in open safariwagens (max.10 personen per voertuig). Dit paradijs is erg groot; we vertrekken dan ook al voor zonsopgang. In het zuiden van het park treft u de grootste concentratie wilde dieren aan. De zwarte en witte neushoorns, hyenahonden en leeuwen, maar ook grote aantallen giraffen, impala’s, gnoes en zebra’s. Maakt u zich geen zorgen over de inwendige mens. Zowel het ontbijt als de lunch worden in een Camp gebruikt. In de namiddag verlaat u het Kruger National Park en rijden we terug naar onze Lodge. Het Krugerpark is de koning van alle Zuid-Afrikaanse wildparken en één van de beste wildobservatiegebieden van heel zuidelijk Afrika. Het strekt zich uit over de provincies Limpopo en Mpumalanga en langs de grens met Mozambique. Het park is 60 km. breed en meer dan 350 km. lang met een oppervlakte van 21.497 km2. Het park vervult de dromen van veel bezoekers die graag indrukwekkende kuddes wild zien draven over de met acacia begroeide savannes. Ook is het de thuishaven van de Grote Vijf: olifant, luipaard, leeuw, zwarte neushoorn en buffel. Diner, overnachting en ontbijt: Ndhula Luxury Tented Lodge of gelijkwaardig.

Dag 5
White River - Johannesburg – Port Elizabeth (binnenlandse vlucht), ca. 400 km.

Na het ontbijt rijden we door indrukwekkende natuur terug naar de luchthaven van Johannesburg voor onze binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth. Port Elizabeth ligt in de Oost-Kaap en is één van de grootste steden in Zuid-Afrika. De stad, vaak ingekort tot PE en bijgenaamd "The Friendly City", strekt zich over 16 km. langs de Algoa Baai uit en is één van de belangrijkste zeehavens van Zuid-Afrika. Port Elizabeth is de zuidelijkste stad van het Afrikaanse continent. We maken een stadstour langs de bezienswaardigheden. Diner, overnachting en ontbijt: Garden Court Kings Beach of gelijkwaardig (2 nachten).

Dag 6
Addo Elephant Park

Vandaag brengen we een bezoek aan het Addo Elephant Park (malaria-vrij), dat op korte afstand van Port Elizabeth ligt, in de magische provincie Oost-Kaap. Het is het op twee na grootste Nationale Park van het land. Addo Elephant Park werd in 1931 opgericht als toevluchtsoord voor de 11 overgebleven Afrikaanse olifanten in dat gebied. Een succesvolle missie: vandaag de dag leven er in Addo maar liefst 450 olifanten. Naast olifanten lopen er ook ca. 400 buffels, bijna 50 neushoorns, antilopen, leeuwen en hyena’s rond. Het Park staat niet alleen bekend om de vele olifanten, ook de Afrikaanse pinguïns en de zeldzame jan-van-gent vogels maken deel uit van het dierenrijk in het Addo Park. Diner, overnachting en ontbijt: Garden Court Kings Beach of gelijkwaardig.

Dag 7
Port Elizabeth – Tsitsikamma NP – Knysna (regio), ca. 300 km.

Na het ontbijt vervolgen we onze weg via de bekende “Tuinroute”. De naam Tuinroute is vanwege de uitbundige flora die het hele jaar door bloeit. De route ligt tussen Port Elizabeth en Kaapstad, begint bij Stormsriver (Oost-Kaap) en eindigt bij Mosselbaai (West-Kaap). De route heeft veel te bieden; de lagunes van Wilderness, het meer van Sedgefield, de Heads van Knysna, prachtige stranden bij Plettenberg Bay en tot slot de geweldige natuur in het Tsitsikamma National Park. Dit adembenemende eeuwenoude regenwoud ligt aan een ongerept stuk kust, wat dit het spectaculairste deel van de Tuinroute maakt. Hier is altijd een stormachtige zee. De Indische Oceaan beukt hier tegen de rotsachtige kusten en regelmatig ziet men dolfijnen langs de kust voorbij zwemmen. Dieren die in het park leven zijn o.a. vele vogelsoorten zoals de felgekleurde knysnaloerie, otters, das, bosbok, blauwe duiker, dassies en bavianen. Hoogtepunt van Tsitsikamma is de “Storms River Mouth”: een grote riviermond waarover een lange, touwbrug hangt met houten planken: de Storms River Bridge. Aan het einde van de middag brengen we een bezoek aan Knysna, gelegen aan een prachtige lagune. Diner, overnachting en ontbijt: Wilderness Hotel of gelijkwaardig (2 nachten).

Dag 8
Knysna - Oudtshoorn – Knysna, ca. 150 km.

Na het ontbijt rijden we over de “Outeniqua Pass” naar Oudtshoorn, de grootste stad in de Kleine Karoo, welke bestaat uit een serie vruchtbare valleien omgeven door de Swartberg Mountains in het Noorden en de Langeberg en Outeniqua Mountains in het zuiden. Dankzij o.a. de talloze struisvogelkwekerijen is het een belangrijke toeristische plaats. U zult meer te weten komen over het fokken van struisvogels en bent uitgenodigd voor een typische struisvogellunch op de boerderij. Diner, overnachting en ontbijt: Wilderness Hotel of gelijkwaardig.

Dag 9
Knysna – Mossel Bay – Montagu, ca. 280 km.

We vervolgen onze weg langs de Tuinroute naar Mossel Bay, een populaire badplaats met prachtige stranden. De Portugees Bartholomeus Dias was de eerste Europeaan die in 1488 hier voet aan wal zette, dit nadat er muiterij aan boord van het schip uitbrak. Hun eerste ontmoeting met de lokale bevolking, de Khoi, was niet meteen dat wat ze verwacht hadden want ze werden met stenen bekogeld. In Mosselbaai vind je een replica die op de 500e verjaardag van de komst van Dias werd gebruikt om hetzelfde traject terug over te doen. Aansluitend rijden we naar Swellendam. Swellendam grenst aan de twee bekendste toeristische routes van Zuid-Afrika, de “Tuinroute” enerzijds en de “Route 62” door de kleine Karoo anderzijds. Het is naar verluidt de derde oudste stad van Zuid-Afrika, na Kaapstad en Stellenbosch. We eindigen de dag in Montagu, een klein liefelijk stadje met Victoriaanse en Kaap-Hollandse huisjes, bekend als één van de beste wijnproducenten van Zuid-Afrika en het gelijknamige bedrijf Montagu, dat gedroogde vruchten en noten verkoopt. Diner, overnachting en ontbijt: Mimosa Lodge of gelijkwaardig

Dag 10
Montagu – Stellenbosch – Kaapstad, ca. 210 km.

Na het ontbijt gaan we op weg via de bekende “Route 62”, welke de bijnaam “langste wijnroute van de wereld” heeft gekregen, naar Paarl. Paarl is de derde stad op de Kaap die werd gesticht door Hollanders en het centrum van de Zuid-Afrikaanse wijnexport. We vervolgen onze route naar het universiteitsstadje Stellenbosch, ontdekt door Simon van der Stel, gouverneur van Kaap de Goede Hoop in 1679. Tijdens een wandeling dor de oude kern zult u ontdekken wat Stellenbosch zo uitermate leuk maakt: de combinatie van het ouderwetse, de omringende natuur en het levendige van een studentenstad. De Dorpstraat is een nationaal monument met oude gebouwen, variërend van Kaap-Hollands en Gregoriaans tot Victoriaans en vrijwel allemaal nog in zeer goede staat. Uiteraard brengen we een bezoekje aan Oom Samie se Winkel, een winkel die sinds haar oprichting zo’n 200 jaar geleden, nog geen spat is veranderd. Uiteraard mag een wijnproeverij deze dag niet op het programma ontbreken alvorens we naar de Kaapstad rijden. Diner, overnachting en ontbijt: SunSquare City Bowl of gelijkwaardig (3 nachten).

Dag 11
Stadtour Kaapstad, inclusief Tafelberg

In de ochtend maken we een informatieve rondrit door de binnenstad met o.a. een bezoek aan “Bo-Kaap”, de wijk die voorheen bekend stond als de Maleisische buurt en waar nog mensen wonen die in de beginjaren van de stad als slaven uit Indië en Oost-Indië hierheen verscheept werden. Het multiculturele van de wijk is onoverzichtelijk en uiterst charmant. Smalle straatjes leiden langs moskeeën en huizen in een unieke architectuurstijl. Daarnaast bezoeken we het groene hart van de stad: Company’s Garden en kijken we rond bij Castle of Good Hope, de beroemde vesting. Vervolgens (weersafhankelijk) een unieke beleving: per kabelbaan omhoog naar de Top van de Tafelberg (1086 m.), een torenhoge wildernis midden in Kaapstad. Vanaf de top heeft u een onvergetelijk uitzicht over de oceaan en het schiereiland onder de berg. Een rit over “Signal Hill” rond de stadstour af en daarna wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Wellicht kunt u een bezoekje brengen aan Victoria en Alfred Waterfront, de gerenoveerde haven van de stad met talloze winkels en gezellige terrasjes. ´s Avonds gaat u genieten van een bijzondere Afrikaanse culinaire belevenis in het “Gold Restaurant”. Overnachting en ontbijt: SunSquare City Bowl of gelijkwaardig.

Dag 12
Kaap de Goede Hoop

Vandaag vertrekt u na het ontbijt met de bus naar “Kaap de Goede Hoop”. Het natuurreservaat is één van de hoogtepunten van de streek gelegen op de punt van het schiereiland, ten zuiden van Kaapstad. We rijden langs bekende stranden als Clifton en Camps Bay naar Houtbay waar op tientallen meters afstand zeehonden zwemmen in het koude water van de Atlantische Oceaan. De weg die Hout Bay en Noordhoek verbindt heet Chapmans Peak Drive, één van de mooiste wegen ter wereld (weersafhankelijk). Bij binnenkomst in het park Kaap de Goede Hoop zijn het vooral de wilde bavianen en struisvogels die zorgen voor een gastvrij onthaal. Om het meest zuidwestelijke puntje van Afrika te bereiken, dient er gelopen te worden. Na de wandeling van ca 15 minuten bent u waarschijnlijk buiten adem maar gearriveerd op het punt van bestemming “Cape Point” en is het genieten van een adembenemend uitzicht. Op de terugweg brengen we een bezoek aan de botanische tuin van Kirstenbosch. Diner, overnachting en ontbijt: SunSquare City Bowl of gelijkwaardig.

Dag 13
Vrije dag of bezoek Robbeneiland ( optioneel) - terugreis

Vandaag uw laatste dag in Zuid-Afrika. Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen of nog gebruik maken van de gelegenheid om Robbeneiland te bezoeken. Na een half uur durende overtocht maakt u een bustour over het eiland langs de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland, gevolgd door een rondleiding door de gevangenis waar Nelson Mandela 27 jaar heeft vastgezeten. U wordt rondgeleid door voormalige (Engelssprekende) gevangenen welke een levendig beeld schetsen van het gevangenisleven aldaar. Tegenwoordig is Robbeneiland een nationaal monument en een veel bezocht museum. Sinds 1999 staat het of de Werelderfgoedlijst van Unesco. Aan het begin van de avond sluiten we deze prachtige reis af met een afscheidsdiner alvorens we naar de luchthaven rijden voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 14
Aankomst Amsterdam

Na aankomst in Amsterdam transfer naar de door u gekozen opstapplaats.

Excursies

Boottocht naar Robbeneiland

€ 50,-

incl. vervoer

Wat is inbegrepen

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
 • Intercontinentale vlucht Amsterdam – Johannesburg, Kaapstad – Amsterdam
 • Binnenlandse vlucht conform programma
 • Alle luchhavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 20 kg bagage vrijdag
 • Alle transfers, busritten en excursies in een comfortabele touringcar
 • 12 overnachtingen in een tweepersoonskamer met douche/toilet in comfortabele hotels/lodges
 • 12 x ontbijt
 • 10 x lunch
 • 12 x diners, waarvan 1 x Gold Restaurant met entertainment
 • Alle entreegelden volgens programma
 • Gehele dag durende safari in open jeeps NP Krüger
 • Dagexcursie, safari met de bus door het Addo Elephant Park
 • Bezoek Tsitsikamma National Park
 • Dagexcursie, Oudtshoorn met bezoek struisvogelboerderij (incl. lunch)
 • Bezoek Stellenbosch
 • Wijnproeverij
 • Stadstour Kaapstad inkl. Tafelberg
 • Dagexcursie “Kaap de Goede Hoop” en Kirstenbosch
 • Koffergelden
 • Lokale Afrikaans-/Nederlandssprekende reisleiding bij aankomst in Johannesburg tot vertrek Kaapstad
 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis

Contact of vragen?

€ 3195 ,-

Boek deze reis
Vertrekdata
 • Volgeboekt 27/03/2019
 • Volgeboekt 24/10/2019
 • 04/11/2019

Opstapplaatsen
 • Beilen
 • Assen
 • Groningen
 • Leeuwarden
 • Drachten
 • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: NDC Mediagroep De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.