Boek uw reis '7-daagse vlieg-/excursiereis Zuid-Italië (Apulië)'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

7-daagse vlieg-/excursiereis Zuid-Italië (Apulië)

“Het laatste best bewaarde geheim van Zuid-Italië”

Apulië, helemaal in de hak van de Italiaanse laars, biedt een com-binatie van landschappelijke en bouwkundige hoogtepunten. Zacht glooiende heuvels, olijf-gaarden, kleine vissersdorpjes, stranden, kristalhelder zeewater en een badseizoen van mei tot en met oktober. Tel daarbij op sierlijke baroksteden, Romaanse kathedralen, typische ronde huisjes met kegelvormige daken (“trulli”) en een veelvoud van kastelen. U snapt waarom Apulië het laatste best bewaarde geheim van Zuid-Italië wordt genoemd. Tijdens deze reis maakt u kennis met overblijfselen van de aller-eerste bewoners van Italië. In musea kunt u zich verbazen over de vondsten uit de antieke periode en naast Byzantijnse rots-kerken bezoekt u prachtige koepels en kastelen uit de tijd van de Noormannen.

Dit jaar is Matera de Culturele hoofdstad van 2019. Een bezoek aan Matera ontbreekt dan ook niet op het programma.

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Vlucht Amsterdam – Bari. Na aankomst op de luchthaven van Bari transfer naar uw hotel in Rosa Marina (Ostuni), gelegen aan de Italiaanse westkust. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2
Bezoek aan de historische steden Lecce en Brindisi

Na het ontbijt rijden we naar de provinciehoofdstad Lecce, gelegen in het binnenland en tussen resp. 11 en 23 kilometer verwijderd van de Ionische- en Adriatische zee. Lecce ademt één en al historie en heeft een geschiedenis, die ergens in de zevende eeuw voor Christus begon. Net zoals veel steden in de regio, is ook deze stad gesticht door de Grieken. Vervolgens kwam Lecce in handen van de Romeinen. De resten van het oude amfitheater in het midden van de stad herinneren u aan deze tijd. Uiteraard mag het nuttigen van een vers gebakken pasticciotto niet ontbreken. Volgens de locals bent u niet in Lecce geweest als u geen pasticciotta hebt geproefd. Vervolgens rijden we naar Brindisi, een stad met leuke winkeltjes, gezellige straatjes en fijne restaurantjes alsmede een rijke historie die ergens begon in de Bronstijd. De haven van Brindisi heeft al eeuwenlang een belangrijke functie. Eén van de belangrijkste wegen van de Romeinen (de Via Appia) liep van Rome naar Brindisi. Het eindpunt van de weg is nog altijd terug te zien in een oude Romeinse zuil (Colonna Terminale della via Appia) in de stad. Bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn: het Archeologisch museum van Brindisi, de Santa Maria del Casale kerk, het Duomo Brindisi en het monument voor de zeevaarders die zijn omgekomen in de Eerste Wereldoorlog. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 3
Castel del Monte – Trani, inclusief lunch (optioneel)

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden maar u kunt ook deelnemen aan een excursie naar het door Frederik II als jachtslot gebouwde achthoekige Castel del Monte. Verrezen in de periode 1240-1250 wordt deze van verre al zichtbare burcht op de berg wel de “Kroon van Apulië” genoemd. Onderweg stoppen we in Trani om daar één van de mooiste Romaanse kathedralen van Apulië te bezichtigen. Na afloop van de lunch keren we terug naar het hotel. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 4
Matera, Culturele Hoofdstad 2019!

Vandaag bezoeken we het stadje Matera in de regio Basilicata, gebouwd tegen de helling van een diepe kloof. De “Sassi” van Matera zijn uit de rotsen gehouwen holen, waar al sinds de vroege historie en nog tot in de jaren ’60 mensen woonden. In de bouwkundig interessante rotskerken kunt u fresco’s uit de Middeleeuwen bewonderen. Tegenwoordig staat Matera op de lijst van cultureel werelderfgoed van Unesco. Het plaatsje fascineert door zijn geschiedenis en het bijzondere stadsbeeld. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 5
Bari, halve dagexcursie

Na het ontbijt volgt de rit naar Bari, de hoofdstad van Apulië. Tijdens een rondwandeling door de binnenstad bezichtigt u de basiliek van ons aller St. Nicolaas, die hier ook begraven is. Het heiligdom is kenmerkend voor de lokale Romaanse bouwstijl (“Romantico Barese”). Ook bezienswaardig is de kathedraal van S. Sabino. Nadat we de buitenkant van het kasteel van Bari hebben bekeken heeft u vrije tijd om de nieuwe stad met zijn mooie winkels te bekijken. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 6
Alberobello en Ostuni (optioneel)

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden maar u kunt er ook voor kiezen deel te nemen aan de excursie naar Alberobello en Ostuni. Alberobello is het centrum van het trulli-gebied met zijn interessante geschiedenis. De meer dan duizend trulli’s, ronde huizen met een kegelvormig dak van opeengestapelde stenen, staan op de Unesco-lijst van cultureel werelderfgoed. Bezienswaardig is ook de in trulli-stijl gebouwde St. Antoniuskerk en de twee etages hoge Trullo Sovrano in het noorden van de stad. Na de middag maakt u kennis met Ostuni, het witte stadje. Het betoverende mooie middeleeuwse centrum met zijn witte huizen en nauwe steegjes is boven op een heuvel gebouwd. Van hieraf heeft u een prachtig uitzicht op de nabij gelegen kust. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 7
Terugvlucht

Transfer naar de luchthaven van Bari voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Excursies

Castel del Monte-Trani

€ 75,00,-

Inclusief lunch

Alberobello en Ostuni

€ 50,00,-

Wat is inbegrepen

• Retourvlucht Amsterdam – Bari
• Luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
• Transfers en ritten ter plaatse in een comfortabele
touringcar (volgens programma)
• 6 overnachtingen o.b.v. halfpension in Ostuni Rosa Marina
Resort**** in Rosa Marina
• Bezoek aan de historische steden Lecce en Brindisi
• Excursie Matera, Culturele Hoofdstad 2019!
• Halve dagexcursie Bari
• Entreegelden volgens programma
• Lokale Nederlandstalige gids tijdens de excursies
• Deskundige, Nederlandstalige reisleiding gedurende de
gehele reis

Contact of vragen?

€ 895 ,-

Boek deze reis
Vertrekdata
  • 29/09/2019

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: NDC Mediagroep De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.