Algemene reisinformatie

Hier vindt u belangrijk informatie rondom de reizen die door Mondial Tours worden aangeboden. Mocht u verdere informatie nodig hebben, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Vliegreizen

Of het nu om een lijnvlucht of charter gaat, wij werken uitsluitend met gerenommeerde maatschappijen. U vliegt toeristenklasse (economy class). Indien u er de voorkeur aan geeft een andere klasse te willen vliegen of een stoelreservering wenst, dan zullen wij onze uiterste best doen dit te realiseren tegen de daarvoor geldende toeslag.

Bij onze planning zijn wij afhankelijk van vluchtschema’s en het aantal beschikbare plaatsen aan boord. Op wijzigingen – ook op korte termijn – kunnen wij als touroperator helaas geen invloed uitoefenen. Bij sommige reisbestemmingen is een overstap soms noodzakelijk om de prijs van de reis zo betaalbaar mogelijk te houden. Wij proberen de reis altijd zodanig te organiseren dat u ook nog plezier heeft van de dagen waarop de heen -en retourvlucht plaats vinden. Onze moedermaatschappij Mondial Tours MT SA is aangesloten bij de IATA (International Air Transport Association). De leden van de IATA worden elk jaar streng gecontroleerd op hun financiële situatie en hebben daarmee het recht om zelf vliegtickets uit te schrijven.

* Het kan voorkomen dat er voor uw vlucht een groepsticket wordt afgegeven en u geen individueel vliegticket van ons ontvangt. Wanneer dit het geval is, is het niet mogelijk om op de luchthaven achter de douane te overnachten. Wilt u meer informatie wat voor uw reis van toepassing is, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Verlenging van uw reis

Vraag naar de mogelijkheden bij welke reizen er een verlenging mogelijk is. Bij vliegreizen is het mogelijk om de terugvlucht uit te stellen om langer in het betreffende land te kunnen verblijven voor bijvoorbeeld familiebezoek. Indien gewenst kunnen wij een binnenlandse vlucht voor u regelen. Tevens kunnen wij voor u informeren of het hotel te verlengen is of u een alternatief voorstel te doen. Informeer naar de mogelijkheden en prijzen.

Touringcarreizen

Er wordt gereisd met gekwalificeerde en gecertificeerde comfortabele touringcars, voorzien van bar, toilet, airconditioning, video en voldoende beenruimte. Tijdens onze touringcarreizen garanderen wij u comfort en veiligheid van het hoogste niveau. Uiteraard letten we scherp op de rijtijden en stoppen we regelmatig voor een korte pauze. Bij vliegreizen maken we gebruik van lokale busondernemingen.

Bagage

Aangezien u uw bagage zelf het beste kunt herkennen, bent u hiervoor zelf verantwoordelijk. Per persoon mag u bij touringcarreizen één koffer van normale afmetingen meenemen en daarnaast een tas handbagage. Bij uw reispapieren ontvangt u kofferlabels. Vergeet deze niet aan uw bagage te bevestigen. Wij wijzen u erop dat bagage, die zich gedurende de nacht in de onbeheerde bus bevindt, niet verzekerd is en adviseren u dan ook uw bagage mee te nemen naar uw hotelkamer.
Voor vliegreizen gelden de internationale luchtvaartregels. De toegestane hoeveelheden bagage zijn volgens de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waarmee u reist. Bij uw reisbescheiden ontvangt u van ons de bagagevoorwaarden die op uw reis van toepassing zijn.

Reisleiding

Wanneer u met Mondial Tours op reis gaat, is er een Nederlandstalige, gekwalificeerde reisleid(st)er aanwezig gedurende de gehele reis. Dat houdt in dat u volledig wordt begeleid en geïnformeerd over de bestemming, excursies, avondprogramma’s en natuurlijk de vele extra’s die een goede reisleiding kan bieden. Ter plaatse is het veelal verplicht lokale Nederlandstalige (stads)gidsen in te zetten, die u uitgebreid informeren over de stad, de leuke straatjes en bijzondere plekjes

Entreegelden

Bij de meeste reizen zijn de entreegelden in de reissom, zoals bezoeken aan musea, nationale parken etc. inbegrepen, tenzij anders aangegeven of optioneel bij te boeken. Zo kunt u de uitgaven tijdens uw vakantie beter overzien. Excursies

U kunt excursies die niet inbegrepen zijn, maar facultatief aangeboden worden, ook ter plaatse bij de reisleiding boeken op basis van beschikbaarheid. Echter bij   treinexcursies, adviseren wij deze vooraf te boeken in verband met de zitplaatsreserveringen.

Minimum aantal deelnemers

Het minimum aantal deelnemers is 20 per reis (tenzij anders aangegeven). Wij behouden ons het recht voor de reis te annuleren indien het minimum aantal niet kan worden gerealiseerd. U zult hier uiterlijk 4 weken voor vertrek van op de hoogte worden gesteld. U kunt tussentijds altijd informeren naar de stand van zaken.

Reispapieren

Wanneer uw betaling bij ons binnen is, ontvangt u uiterlijk 7 werkdagen voor vertrek uw reispapieren met de definitieve vertrektijden, reisgegevens, tickets, kofferlabels en eventuele aanvullende informatie.

Mindervaliden

Wanneer u mindervalide bent, wil dat niet zeggen dat u niet mee op reis kunt. Wij hebben meerdere reizen, die toegankelijk zijn voor mindervaliden. Belt u ons gerust, dan kunnen we het gezamenlijk bespreken.

Vragen

Voor het beantwoorden van uw vragen en het boeken van reizen staan onze deskundige medewerkers u graag persoonlijk te woord. Ons kantoor in Enschede is van maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 tot 15:00 uur. Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 053-4842526 en per mail: lezersreizen@mondial-tours.com.

  • Unieke, exclusieve lezersreizen
  •  Volledig verzorgd
  • Nederlandstalige reisleiding vanaf vertrek uit Nederland