Wijs op reis

Reismaatregelen

Per bestemming gelden er andere maatregelen wat betreft het coronavirus. Wij adviseren u om daarom goed voorbereid op reis te gaan.
Voor de meest actuele informatie per bestemming verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf om over de juiste gezondheidsdocumenten en reisdocumenten te beschikken. Zonder de juiste documenten kunt u niet deelnemen aan de reis.

 

Voor aanvang van uw reis

Hoe weet ik of mijn reis doorgaat of niet?

Als uw lezersreis wordt geannuleerd, dan wordt u hiervan (per telefoon of e-mail) op de hoogte gebracht en de mogelijke alternatieven met u besproken.

Wanneer kan er naar welk land gereisd worden?

Gaandeweg de coronaperiode zijn de kleurcodes van ´bindend´ gewijzigd in ´advies´. Ook naar oranje gekleurde bestemmingen wordt weer gereisd. Afhankelijk van de maatregelen die op de plaats van bestemming gelden, beslissen wij (mede aan de hand van de invloed van deze maatregelen op het reisprogramma) of de reis al dan niet door kan gaan.

 

Tijdens uw reis

U heeft één van onze pakketreizen inclusief vervoer geboekt en het actuele reisadvies van uw bestemming gaat naar kleurcode rood, terwijl u er bent?

Dat is een hele vervelende situatie. Wanneer u op reis bent met Mondial Tours reist er altijd een Nederlands sprekende reisleid(st)er met u mee. En dat is wél zo fijn! Want in samenspraak gaat uw reisleiding met het hoofdkantoor van Mondial Tours voor u aan de slag. Bij deze  buitengewone omstandigheid zullen wij u zo snel als mogelijk een veilige terugreis verzekeren.

Veilig reizen

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben nieuwe speciale filters in gebruik voor luchtverversing. Gedetailleerde informatie vindt u op de homepage van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Reist u per touringcar, ook dan reizen wij met inachtneming van de dan geldende richtlijnen.

 

Covid-19

Wij adviseren u voor vertrek een zelftest te doen.

Indien u tijdens uw reis een zelftest afneemt, en deze test positief uitvalt, dan volgen wij de (quarantaine)regels van het betreffende land. Dit kan betekenen dat u niet verder aan het reisprogramma zou kunnen deelnemen. Wij adviseren u om contact op te nemen met de alarmcentrale van uw reisverzekering. Uiteraard verlenen wij, indien nodig, alle noodzakelijke hulp en bijstand voor een verder verblijf en/of terugkeer naar huis. Eventuele aanvullende kosten die hierdoor worden gemaakt komen voor uw eigen rekening. Wij adviseren u daarom om voorafgaand aan de reis een reis/annuleringsverzekering af te sluiten en hierbij na te gaan welke kosten uw verzekeraar wel of niet dekt.

 

Reis- en annuleringsverzekering

Wij raden u aan wijs op reis te gaan en een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het afsluiten van een verzekering kan via onze verzekeringsagent Faber Verzekeringen, uw polis wordt rechtstreeks bij de Europeesche Verzekeringsmaatschappij afgesloten. Wij adviseren u om de voorwaarden, ten aanzien van Covid-19, bij uw verzekeringsmaatschappij na te gaan, het kan zijn dat u hiervoor een aanvullende dekking moet afsluiten.

Via onze website kunt u meer informatie over de verzekeringen vinden, kunt u de premie berekenen en het aanvraagformulier digitaal invullen. Klik hier voor meer informatie over deze verzekeringen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.

 

  • Unieke, exclusieve lezersreizen
  •  Volledig verzorgd
  • Nederlandstalige reisleiding vanaf vertrek uit Nederland