Ervaringen

Bij Mondial Tours verzorgen we in samenwerking met verschillende uitgeverijen zeer uiteenlopende, goed verzorgde reizen. Weet u nog niet wat voor reis u wilt maken? Lees dan hier de ervaringen van reizigers die al één of meerdere van onze reizen hebben gemaakt.


Ook in deze tijd! Lees hier de positieve ervaring van de familie van der H.

“Wij zijn zeer content met jou/jullie super service. De voucher gaan wij zeer zeker besteden voor een andere en/of dezelfde reis bij Mondial Tours. Hopelijk kunnen wij en alle andere reislustigen volgend jaar weer veilig op/met vakantie gaan.

We bedanken jou voor het fijne telefonische contact en Mondial Tours voor de super regeling.”

 

 

Lees hier hoe Anne en haar familie de vakantiewoning aan de Côte d’Azur hebben ervaren.

“Wij hebben het prima naar onze zin gehad tijdens ons verblijf in de vakantiewoning in St. Paul de Vence! Het is een ruime accommodatie waar alles aanwezig was. De gastheer Luigi wil alles voor je doen en gaf bij aankomst informatie over het dorp en de omgeving. Het zwembad was heerlijk en had een prachtig uitzicht op de Middellandse zee. Bij het grote huis was er Wifi beschikbaar waar onze kinderen goed konden zitten. Wij hebben genoten en zijn erg positief!” 

Groetjes Anne en familie
– juli 2020

 

 

Lees hier hoe Jo onze reisleiding tijdens de groepsreis ” Het Beste van West-Amerika 2019″ heeft ervaren.

” Bedankt voor je mede werking. Ik laat  je weten hoe het is afgelopen. Nog heel hartelijk bedankt voor alles wat je hebt gedaan om de Amerika reis tot een groot succes te maken” 

Groetjes Jo

 


Lees hier hoe Joop en Hillie de groepsreis ‘Kleurrijk Afrika 2018’ hebben ervaren.

“Hartelijk bedankt voor de prachtige foto’s! We zijn er ontzettend blij mee! Binnenkort gaan we met het fotoboek bezig om er een mooi reisverslag van te maken.

We kijken terug op een prachtige vakantie, met een leuke groep mensen. Mensen die we gelukkig niet zelf hoefden te kiezen en dat maakte het al met al bijzonder. Op een dergelijke manier reizen was voor ons totaal nieuw en spannend.

Dankbaar voor alles wat we hebben gezien en beleefd, dankbaar voor de goede, gezellige, kundige leiding van jullie beiden. We hebben ons ingeschreven voor de nieuwsbrief van Mondial en wie weet treffen we elkaar nog eens op een reis!” 

Aldus Joop en Hillie

 


Lees hier hoe Hubert de groepsreis ‘Moto Mania & Dolce Vita’ heeft ervaren.

Volgens mij kan ik jullie namens iedereen mededelen, dat de Top Gear-reis naar Bologna zeer geslaagd was. Vorige week had het nog gesneeuwd, maar toen wij er waren, scheen de zon elke dag. Het was een interessant en vol programma.”  Aldus Hubert

 

Moto Mania

Groepsfoto tijdens de rondreis ‘Moto Mania & Dolce Vita’


Lees hier hoe Saskia de rondreis ‘Natuurlijk Namibië’ heeft ervaren.


“De reis naar Namibië was erg indrukwekkend. Evenals onze vorige reis met Mondial Tours, naar Zuid-Afrika ook met Eke Wolters als reisleidster .

We hebben er nu ook heel erg van genoten.

De reis was avontuurlijk en verrassend : het landschap; de verlatenheid; de vele wilde dieren die we gezien hebben. Maar ook erg comfortabel : geweldige lodges op prachtige plekken, midden in de natuur, heerlijk buiten eten!  De safari naar de woestijnolifanten  was onvergetelijk.

Voor deze reis is een goede conditie wel een aanrader.

Nogmaals heel veel dank Eke voor je ondersteuning, je tomeloze energie om het ons allemaal naar de zin te maken. Je bent steeds een hele stabiele, faciliterende factor geweest, met aandacht en zorg voor iedereen, terwijl je iedereen vrij liet.

We hebben het erg gewaardeerd dat waar mogelijk, met b.v.  de kamerindeling je geprobeerd hebt om het voor ons makkelijker te maken.

Eke : je bent een fantastische reisleidster met hart voor de zaak! Een topper!”

Aldus Saskia uit Groningen

 


Lees hier hoe Jan de rondreis ‘Kleurrijk Afrika’ heeft ervaren.


Wij hebben ontzettend van deze reis genoten, en zouden het leuk vinden ook anderen hiervan deelgenoot te maken:

“Met ‘n tas vol verwagtinge het ons vir Suid-Afrika vir ‘n vakansie vertrek wat altyd by ons sal bly as oorweldigend. Wat het ons baie gesien en gehoor het oor die land.  Zoals by die olifante die oudste wyfie as matriarg die leiding het, so was dit by ons Ine wat as ons matriarg (nie as oudste) die leiding had. Toe daar ook Dries en bestuurder Thomas in Johannesburg was, was die span voltooi. Veral van Dries het ons baie kan leer oor die land, z’n gewoontes die flora en die fauna.

Omdag jy tydens so’n reis baie inligting te verwerk kry, is dit wel lekker om  Dries se fyn kommentaar in te sluit, as jy dit weer verloor het. Veral die voëls was sy spesialiteit: kyk daar vlieg ‘n suikerbuikkie en daar ’n blousyssie. Hij zag ze al, terwyl ons nog nie ‘n voël gesien het nie.
Ook die besoek aan verskillende hotelle was ‘n ervaring op sigself. Al is goeie hotelle met baie goeie kos en drankies. Veral die Hannah Lodge was fantasties met die pragtige huisies. Hier hoef jy nie met die hysbak te gaan nie.

De kos was ook oral goed. Geen siek mense wat las van het binnengoed had.

Meestal heb ons goed geslaap en mooi opgestaan en kon die reis na ‘n volgende plek begin.

Hoogtepunte was natuurlik die safari’s. Want as jy na Afrika gaan dan ga jy na die diere.

En wat het ons baie diere gesien. Van groot tot klein. En wat geluk het ons gehad op die volle Big Five te sien. Olifant, witrenoster, sebra, kameelperd, leeu en buffels met hul groot kopstokken. En als toetie de luiperd in een boom. Maar ook baie baie impala’s en ander hertsoorte.

En later tydens die bootrit nog die seekoei en die getande handzakmateriaal.

Zelfs verkeerstekens met kyk uit overstekende seekoeie.

Wel moes ons om alles te sien voor de safari’s ‘s morgens vroeg op pad. Want die vroeë voëls kry die ruspes.

Na ‘n kort instruksie van die bestuurder op weg in die oop jeeps. Daar is heel wat gebabbel in die groep, maar as jy dan opeens ‘n paartjie leeuwe middel op die pad sien lê, waar jy op ‘n paar meter afstand met die motor kan kom, dan is almal stil en onder die indruk.

Ook die groot elfanten wat links en regs voor en agter die motor langs loop maak heel veel indruk. En wat te dink van die majestieuse kameelperde.

Wat sin hulle groot als jy so naby kom.
Ook nog ‘n besoek gebring aan Kaap van goeie hoop, die suidelike punt waar die moordvis vir die kus swem en wat dus nie ‘n geskikte plek is om met die brandplank die see in te gaan.

En natuurlijk een blik nemen op de tafelberg ( met kleedje ) in moederstad Kaapstad.
Dit was ‘n goeie maar intense reis waar baie kilometers hulle gemaak het, maar door gereelde stop vir koffie en om die fiets uit die son te haal, het dit goe te doen.
Kortom ‘ n baie, baie mooi reis !!”

Met vriendelike groete, Jan

 


Lees hier hoe Helene de rondreizen ‘Kleurrijk Afrika’ en ‘Natuurlijk Namibië’ heeft ervaren.


Voor het eerst een groepsreis met Mondial Tours. Zag de advertentie in het Dagblad van het Noorden en het zag er uitnodigend uit. Samen met een vriendin geboekt. Van de eerste tot de laatste dag genoten van alles. Zowel het gezelschap als de accommodaties, de prachtige locaties, de afwisseling, het eten, de dieren, de natuur, de cultuur, de muziek, de Zuid-Afrikaanse bevolking. Het was een groot feest.

Een van de reizigers maakte een zeer ongelukkige val bij Kaap de Goede Hoop. De reisleidster Eke Wolters was een  kundige vrouw die vooral rust en orde uitstraalde. Gaf veel vertrouwen in deze situatie. Ze heeft de “patiënt” uitstekende zorg geboden.  De bus was comfortabel en de chauffeur een betrouwbare rijder. Onze gids Ina was een machtig mens en zorgde voor enorm veel informatie over het land. Zuid Afrika kruipt onder je huid!

Na de goede ervaring met Mondial Tours in Zuid Afrika hebben wij opnieuw een groepsreis geboekt in dit geval naar Namibië. Deze reis was net zo mooi als Zuid Afrika maar niet te vergelijken qua natuur, cultuur etc.

De woestijnen waren indrukwekkend, de dieren waren talrijk aanwezig, de big 5 kom je echt tegen, bijzondere stammen ontmoet, eten bestond o.a. uit antilope, koedoe, oriks, springbok. Zalig! De lodges bevonden zich op de mooiste plekken in de bush. De wegen zijn niet geasfalteerd maar de bus was comfortabel genoeg om prettig te reizen. De landschappen zijn zo afwisselend dat je je geen moment verveelt. Kortom, een reis om nooit te vergeten! En…….reisleidster Eke Wolters heeft wederom haar kwaliteiten bewezen. Mondial heeft alles zo goed voor elkaar dat je echt volledig wordt ontzorgd. Alleen nog even je wijntje afrekenen..

 Groetjes, Helene

 


Lees hier hoe Rini de rondreis ‘Kleurrijk Afrika’ heeft ervaren.

  

Maart/April 2017

Droomreis!

Je ziet heel veel, programma is op aangenaam tempo, prima accommodatie, leuk reisgezelschap (vrienden voor het leven).

En Eke is TOP!!!

Kortom: een echte aanrader, krijgt van mij een dikke 10

Groetjes Rini

 


Wilt u uw ervaringen ook met ons delen? Leuk! Stuur uw ervaring naar lezersreizen@mondial-tours.com.

 

  • Unieke, exclusieve lezersreizen
  •  Volledig verzorgd
  • Nederlandstalige reisleiding vanaf vertrek uit Nederland