Boek uw reis 'Fins Lapland 2025'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Fins Lapland 2025

7- daagse vlieg- excursiereis

EEN WITTE SPROOKJESWERELD MET ONVERGETELIJKE ERVARINGEN

Ontdek het Noorderlicht, geniet van een husky sledetocht, maak een sneeuwscootersafari door de wilde natuur en beleef en bewonder nog veel meer van het adembenemende Lapland tijdens deze 7-daagse reis.

Hoog in het noorden van Finland, iets ten zuiden van de Poolcirkel ligt Lapland. Gelegen te midden van pure natuur en de eindeloze uitgestrektheid van het landschap biedt het winterseizoen hier een speciale magie. In het dunbevolkte Lapland wonen  meer dieren dan mensen. De lucht is hier extreem schoon en de nachten zijn vaak een kleurrijk schouwspel door het noorderlicht, Aurora Borealis, een natuurfenomeen, afgewisseld met een heldere sterrenhemelIn dit jaargetijde is het gebied bij de poolcirkel een fabelachtig winter wonderland. Het witte sneeuwlandschap met het helder blauw van de lucht vormen een unieke combinatie.

Deze reis omvat vele bijzondere ervaringen die onvergetelijk zijn. Oog in oog met de rendieren, een wandeling langs een gemakkelijke route met sneeuw, een safari op door husky’s getrokken sleeën en een bezoek aan het dorp van de Kerstman.  Een nachtelijke sledetocht door het sprookjesachtige winterlandschap en een bijzondere maaltijd in een berengrot.  De winter kan niet mooier zijn!

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol voor uw vlucht naar de luchthaven van Kuusamo alwaar u wordt opgewacht voor transfer naar uw hotel, ca. 6,5 km. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 2
Bezoek Rendierboerderij

Wat zou een reis naar Lapland zijn zonder rendieren te zien! Na een rustige ochtend brengen we aan het begin van de middag een bezoek aan een lokale rendierboerderij. De herder vertelt u verhalen over zijn rendieren en hun leven in de natuur. U kunt rendieren voeren en foto’s maken. In een Lapse hut, genaamd kota, geniet u van verse koffie gemaakt op een open vuur met een traditioneel lokaal zoet gebakje. U zult zien dat er honderden rendieren op de boerderij zijn, maar u mag de rendierherder nooit het exacte aantal rendieren vragen omdat dat onbeleefd is. Het hoogtepunt van deze safari is een sledetocht van ca 1,5 kilometer, getrokken door rendieren, door het besneeuwde bos. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 3
Dagexcursie Santa’s Village in Rovaniemi (optioneel)

U kunt deze dag naar eigen inzicht doorbrengen. U kunt er ook voor kiezen deel te nemen aan de dagexcursie naar Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, en de officiële woonplaats van de échte Kerstman. Rovaniemi is een populaire bezienswaardigheid in Fins Lapland, dwars door het dorp loopt de Noordpoolcirkel. De rit met de bus vanaf het hotel samen met een lokale gids naar Rovaniemi duurt ca. 2,5 uur. In het pittoreske Santa Claus Village lijkt in de sneeuw alles te kloppen. Gezelliger kunt u zich haast niet voorstellen, sneeuw, gezellige gebouwen en feestelijk verlichting. In de kleine werkplaatsen en winkels wordt land typisch vakmanschap aangeboden. U ontmoet de populaire rendieren en de fascinerende auroralichten aan de hemel, die zichtbaar kunnen zijn, vullen het sprookjesachtige landschap (verblijfsduur ca. 4 uur, duur totale excursie ca. 10 uur). Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 4
Sneeuwschoenwandeling – Finse sauna beleving (optioneel)

Vandaag een andere bijzondere ervaring, u wordt meegenomen naar één van de mooiste gebieden in de omgeving, het natuurreservaat Valtavaara-Pyhävaara, voor een wandelsafari op sneeuwschoenen. Onder begeleiding van een ervaren gids gaat u een magische wandeling maken nadat u uitleg hebt gekregen over het wandelen op sneeuwschoenen. De gids zal u de weg wijzen door het heuvelachtige landschap met bevroren bos en geeft informatie over de kenmerken van de flora en fauna in het gebied. U snuift de meest zuivere lucht van Europa op en geniet van wonderschone uitzichten. Tijdens de safari, die ca. 3,5 uur duurt, is er uiteraard een pauze bij een vuur waar u kunt genieten van een hapje en warme dranken. Met een voldaan gevoel keren we terug naar het hotel. De middag heeft u ter vrije besteding. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om een traditionele Finse sauna- ervaring te beleven. Deze vindt plaats bij Lisakki's, gelegen aan een meer, en is een van de eerste sauna’s die het officiële Finse sauna-ervaringscertificaat heeft ontvangen. Dit betekent dat saunaliefhebbers kunnen genieten van een authentieke en onvergetelijke Finse sauna. Een lokale saunagids begeleidt u tijdens deze ervaring en vertelt alles over de rijke saunacultuur en het belang ervan voor de Finnen. De gids laat u ook zien hoe u de sauna gebruikt en wat u kunt verwachten. Badkleding of een handdoek wordt gedragen tijdens deze ervaring. Durft u daarna een echte Finse traditie aan? Waag dan een duik om het ijsgat! Tijdens het bezoek wordt er sap en water geserveerd, evenals kleine snacks. Duur ca. 2,5 uur. In de avond wordt u opgehaald voor een speciaal diner in restaurant Kontioluola (de Berengrot). Een ondergronds restaurant, verborgen in het bos, waar lokale delicatessen worden geserveerd. De avond begint met een welkomstdrankje in de ijsbar (31.12 – 31.03). Op het menu staan vis uit de plaatselijke meren, rendiervlees Lapse stijl en bessen uit de Finse bossen. Overnachting en ontbijt.

Dag 5
Huskysafari

Rond het middaguur vertrekken we naar een huskyboerderij. Ontmoet de lieve, leuke en enthousiaste husky’s. De bekendste zijn de Siberische Husky en de Alaska Malamute. Dit hondenras behoort tot de pool- en keeshonden en heeft tot op de dag van vandaag zijn zeer originele karakter behouden. De Siberische Husky is vriendelijk en zachtaardig maar tegelijk levendig en oplettend. Net als wolven blaffen ze nauwelijks, maar huilen ze. Husky’s hebben een geweldig uithoudingsvermogen en worden al duizenden jaren ingezet om sledes voor te trekken. Ook nu wordt de hondenslee nog steeds ingezet als praktisch vervoermiddel door de besneeuwde landschappen van het hoge noorden. De gids zal u leren hoe u met de husky-slee moet rijden. Na de rijles gaat u naar de husky’s die u meenemen door de besneeuwde bossen voor een tocht van ca 10 kilometer. Geniet van de zuivere lucht en de Noordse wind. De geluiden van de slee en de hondenpoten zijn het enige wat u hoort. Eenmaal terug op de boerderij staat de koffie/thee en een snack klaar. Het is een fantastische ervaring en veel mensen die terugkomen van een reis door Lapland en een husky safaritocht hebben gedaan, noemen de tocht het hoogtepunt van de reis. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 6
Dag ter vrije besteding - Sneeuwscootertocht in de avond

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. Na een vroeg diner wordt het romantisch. Als de nacht valt en de sterren beginnen te schijnen gaan we een sneeuwscootertocht van ca 2,5 uur / 30 kilometer maken. Tijdens de safari is er een stop bij een open vuur waar u kunt genieten van koffie met iets lekkers. Met een beetje geluk ziet u het magische noorderlicht dansen in de sterrenhemel. 2 personen delen een sneeuwscooter en er kan halverwege van bestuurder gewisseld worden. Minimale lengte is 140 cm om deel te nemen en een rijbewijs (auto) is vereist om te rijden. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 7
Terugvlucht

Na het ontbijt volgt, afhankelijk van de vluchttijd, transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. Transfer naar de door u gekozen opstapplaats. U kunt terugkijken op een schitterende, sprookjesachtige winterreis!

Hotel
omschrijving

Hotel Holiday Club Kuusamon Tropiiki**** Het hotel bevindt zich op 4 kilometer van het centrum van Kuusamon en wordt omgeven door meren en bos. Hier worden puur natuur en rust vooral benadrukt. In de omgeving van het hotel kunt u mooie wandelingen maken, ijsvissen en meer. Door de ligging en weinig lichtvervuiling is de kans groot het noorderlicht te zien. U kunt gebruik maken van de vele faciliteiten waaronder een binnenzwembad, wellness faciliteiten, hot tubs, bar en restaurants, lift, mini supermarkt en er is gratis WiFi beschikbaar. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer, flatscreen-tv, houten- of parketvloeren en badjassen.

Wat is inbegrepen

INBEGREPEN IN DE REISSOM ZIJN:

 

  • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
  • Retourvlucht Amsterdam – Kuusamo met gerenommeerde luchtvaartmaatschappij (overstap Helsinki)
  • Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
  • 23 kg ruimbagage
  • Transfer luchthaven – hotel – luchthaven
  • 6 x overnachtingen in een tweepersoonskamer Hotel Holiday Club Kuusamon Tropiikki****
  • 6 x ontbijtbuffet
  • 5 x diner
  • 1 x diner, Laps wild eten in berengrot inclusief transfer en welkomstdrankje in de ijs bar
  • Bezoek Rendierboerderij.
  • Sneeuwscootersafari
  • Bezoek Huskyboerderij en sledetocht
  • Sneeuwschoenwandeling Pyhävaara
  • Excursies inclusief transfer en ervaren lokale gids Nederlands- of Engelstalig
  • Excursies inclusief winterkleding (overall, laarzen en handschoenen)
  • Toeristenbelastingen
  • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Niet inbegrepen

  • Boeking- en administratiekosten € 27,50 per boeking
  • SGR-consumentenbijdrage € 5,00 per persoon
  • Eenpersoonskamer toeslag € 380,00

Optioneel – wijs op reis met Mondial Tours

  • Reis- en annuleringsverzekering

Min. aantal deelnemers: 15

Excursies

Dagexcursie Santa’s Village, Rovaniemi

€ 180,-

Ca. 10 uur

Minimum aantal deelnemers: 10

Excursie Sauna tour – beleving

€ 100,-

Ca. 2,5 uur

Minimum aantal deelnemers: 8

Contact of vragen?

€ 2895 ,-

Als u als 1 persoon reist geldt er een éénpersoonstoeslag van € 380,-

Boek deze reis
Reisdata
  • 18/03/2025 - 24/03/2025

Opstapplaatsen
  • Groningen (Hoogkerk)
  • Assen
  • Beilen
  • Leeuwarden
  • Drachten
  • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: Mediahuis Noord, De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.