Boek uw reis 'Rondreis Bali – Indonesië'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Rondreis Bali – Indonesië

Indonesië, een land waarbij velen denken aan de bekende Balinese dans, sawa’s en overheerlijk eten.

Een bezoek aan het eiland Bali is een duik in de rijke cultuur. Gedurende deze rondreis met een aangenaam tempo maakt u kennis met het authentieke Bali, waar eeuwenoude tradities nog altijd springlevend zijn. De kleurrijke en met rituelen omgeven Balinese hindoebeschaving is verweven met het leven van alle dag.

Het landschap wordt gedomineerd door acht vulkanische bergen die zich uitstrekken van de oost- naar de westkust. Verder wordt het gevarieerde landschap gekenmerkt door weelderige regenwouden, originele kratermeren, snelstromende rivieren, diepe ravijnen, groene rijstvelden, koffieplantages, wuivende kokospalmen en prachtige stranden.

De Indonesische keuken is gevarieerd, met invloeden uit China, India en Arabische landen. Door de geschiedenis vindt u zelfs de Nederlandse keuken terug.

 

                                                  Kortom, een reis die al uw zintuigen prikkelt!

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenvlucht Amsterdam – Denpasar

Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol waar uw reisleider(ster) u welkom heet. Intercontinentale vlucht van Amsterdam naar Denpasar.

Dag 2
Aankomst Bali - Ubud

Na aankomst op de internationale luchthaven van Denpasar Ngurah Rai wordt u welkom geheten door de lokale Nederlandstalige gids. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Ubud, het culturele hart van Bali (ca. 90 minuten afhankelijk van het verkeer). De plaats is omgeven door groene rijstvelden; de zogeheten sawa’s en traditionele dorpjes. Diner, overnachting en ontbijt: Anumana Hotel Ubud **** (of gelijkwaardig), 3 nachten.

Dag 3
Ubud

Na een rustig ontbijt heeft u de tijd om te acclimatiseren, te genieten van de hotelfaciliteiten en de omgeving te verkennen. U kunt ervoor kiezen om samen met uw reisleid(st)er het sfeervolle centrum van Ubud te verkennen. Maak kennis met hét culturele hart van Bali met zijn bezienswaardigheden, winkeltjes, de dagelijkse markt en ateliers met sieraden, kunst en handwerk. Overnachting en ontbijt.

Dag 4
Tabanan

Na het ontbijt rijden we naar het authentiek dorp Marga Village in het regentschap Tabanan. U gaat kennismaken met het echte dagelijkse Balinese leven bij Rumah Desa. We beginnen met een bezoek aan de plaatselijke basisschool, daarna maakt u kennis met de dagelijkse werkzaamheden in een Balinees huishouden zoals het offeren en het maken van kokosolie. We maken een wandeling door een rijstveld, langs een koffieplantage, de bamboebrug en door het bos. Vervolgens, gewapend met een boerenhoed, is het tijd om meer te leren over het Balinese irrigatiesysteem en hoe je rijst moet ploegen en planten. U kunt ook enkel op het rijstveld de boeren observeren, te genieten van de schoonheid van de natuur en het proeven van jonge kokosnoten of seizoen fruit als versnapering. Vervolgens gaan we genieten van een traditionele Balinese lunch voordat we terugkeren naar ons hotel. Lunch, overnachting en ontbijt.

Dag 5
Ubud – Candidasa

Na het ontbijt verlaten we Ubud. Onze eerste stop vandaag is de prachtige Kehen-Tempel in Bangli, deze Hindoetempel dateert uit de 11e eeuw en is gelegen op een hoger plateau vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft. Vervolgens rijden we naar het regentschap Klungkung waar we de oude rechtbank van Kertagosa bekijken, bewonder de unieke tekeningen op de wanden. In pre-koloniale tijd was dit de plaats voor traditionele gerechtigheid. We brengen een bezoek aan Kusamba Village, een klein vissersdorpje waar de lokale bewoners nog op traditionele wijze zout winnen uit de zee. Er is ook de mogelijkheid de Goa Lawah Tempel, de vleermuizengrot te bezoeken. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant in Candi Dasa alvorens we naar het Ramayana Candidasa Resort**** gaan voor 3 nachten (of gelijkwaardig). Lunch, overnachting en ontbijt.

Dag 6
Oost Bali

Na het ontbijt rijden we naar het regentschap Karangasem. De eerste stop is in het dorp Tenganan, één van de oudste dorpen die bestond vóór de komst van het Hindoeïsme. Het dorp staat bekend om zijn unieke textiel met ingewikkelde motieven. We bezoeken het oude Koninklijke badpaleis van Tirtagangga met zijn watertuinen welke in het bezit is van de Karangasem Royals. Tirtagangga betekent letterlijk “water uit de Ganges” en is een eerbiedige plek voor de Hindoe-Balinees. Het waterpaleis is een doolhof van zwembaden en fonteinen, omgeven door een weelderige tuin met stenen beelden. We lunchen in een lokaal restaurant alvorens we naar het Koninklijk Paleis van Karangasem (Puri Karangasem) rijden. Tegen het einde van de 19de eeuw werd het gebouwd door de eerste koning van Karangasem. Vervolgens rijden we naar Taman Ujung Sukasada, dat vroeger een rustplaats was, evenals een gastenverblijf voor adellijke families en buitenlandse officiële gasten van het Krangasem-koninkrijk. Als de tijd het toelaat, maken we een korte stop bij Virgin Beach, een verborgen schat voor ontspanning. Het heeft een zeer rustig en wit zandstrand met altijd een zalige zeebries. Lunch, overnachting en ontbijt.

Dag 7
Candidasa

Geniet van een vrije dag om te ontspannen en maak gebruik van de faciliteiten, of ontdek het vissersdorpje Candidasa op eigen gelegenheid. Candidasa is gelegen aan de oostkust van Bali en ligt in een rustige lagune. Rondom het dorpje bevinden zich diverse mooie strandjes. Activiteiten zoals snorkelen en duiken zijn in de directe omgeving mogelijk. Overnachting en ontbijt.

Dag 8
Lovina

Na het ontbijt verlaten we het hotel en maken we een mooie tocht door de binnenlanden via Selat, Duda en het dorp Rendang naar de Besakih tempel, de moedertempel van Bali. Verken dit enorme religieuze monument en leer de geschiedenis en de rol ervan in het hindoeïsme op Bali kennen. Vervolgens rijden we naar Kintamani voor een unieke lunchervaring met een prachtig panoramisch uitzicht op de semi-actieve vulkaan Mount Batur, die majestueus boven het prachtige meer van Batur uitsteekt Na de lunch rijden we naar Lovina met een stop in Sangsit, alwaar we de Pura Beji bekijken. Een tempel die in de 15e eeuw werd gebouwd tijdens het hoogtepunt van de Majapahit en wordt beschouwd als één van de oudste tempels van Bali. Pura Beji is een subaktempel, wat betekent dat het is opgedragen aan de godin Dewi Sri, die de geïrrigeerde rijstvelden beschermt. Lunch, overnachting en ontbijt: Puri Bagus Lovina**** (of gelijkwaardig), 3 nachten.

Dag 9
Banjar

Lovina is met zijn unieke lavastranden de bekendste badplaats van Noord-Bali en tevens bekend om de vele dolfijnen die hier iedere ochtend hun ontbijt komen halen. In de loop van de ochtend vertrekken we naar de heilige heetwaterbronnen van Banjar. Banjar is gelegen midden in de jungle, in een prachtig aangelegde tropische tuin met zijn 37°C zwavelhoudend water Het water is goed voor uw huid en blijkt zelfs een helende werking te hebben. Vergeet niet uw badkleding en een handdoek mee te nemen. We gebruiken de lunch in een lokaal restaurant en voordat we terugkeren naar het hotel brengen we nog een bezoek aan het Brahma Vihara Ashrama-klooster, het enige boeddhistische klooster van Bali. Omdat het op een heuvel is gelegen, heeft u een overweldigend uitzicht over de omgeving. In het klooster zult u veel Thaise afbeeldingen zien en het gouden Boeddhabeeld kunnen bewonderen. Lunch, overnachting en ontbijt.

Dag 10
Lovina Optioneel: dolfijnen spotten

Voor de liefhebber is het vroeg opstaan om aan boord te gaan van een traditionele Balinese boot om dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving te spotten (weersafhankelijk). Soms gebeurt het dat de boot wordt omringd door tientallen spelende dolfijnen. Tegelijkertijd kunt u genieten van een prachtige zonsopgang voordat we terugkeren naar het hotel voor het ontbijt. De rest van de dag kunt u relaxen en genieten van de faciliteiten van het hotel of u kunt de omgeving te voet verkennen met uw reisbegeleider. In de directe omgeving van het hotel is het mogelijk te snorkelen of te duiken. Overnachting en ontbijt.

Dag 11
Sanur

Na het ontbijt rijden we een adembenemende route door de hooglanden van Bali en langs meren, welke omringd zijn door tuinbouwgrond. We maken een korte stop bij een enorm stenen platform van waaruit u het spectaculaire Twin Lake View (Buyan en Tamblingan) kunt bewonderen. Geniet van de frisse berglucht, het blauwe water en het weelderig groen van het bos alvorens we afdalen om in Bedugul aan te komen. Een bergplaatsje op 850 m. boven zeeniveau met de mooie zeetempel Ulun Danu, gelegen aan de rand van het meer Beratan. Deze tempel is gewijd aan Dewi Danu, de godin van de wateren. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoeken we Tanah Lot, één van de bekendste en meest gefotografeerde tempels van Bali. De tempel is gelegen op een rots in zee. Bij laag water is de tempel net wel of niet met droge voeten te bereiken. Met een beetje geluk ziet u de zon verdwijnen in de glinsterende oceaan. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Sanur. Lunch, overnachting en ontbijt: Artotel Sanur **** (of gelijkwaardig), 3 nachten.

Dag 12
Sanur

Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Mocht u interesse hebben dan kunt u ook een bezoek brengen aan de Artotel Beach Club. Ter plekke zal u op de hoogte gebracht worden van de shuttle service. Overnachting en ontbijt.

Dag 13
Uluwatu Tempel, afscheidsdiner

De ochtend kunt u naar eigen inzicht doorbrengen: relax in het hotel of maak een ontspannen wandeling langs het strand. In de middag rijden we naar de prachtige Uluwatu tempel welke gelegen is op een klif, 80 m. boven zee, vanwaar u een schitterend uitzicht over de Indische Oceaan heeft. Deze zee-tempel is één van de 6 belangrijkste tempels op Bali. Volgens het hindoeïsme moet de tempel Bali tegen kwade geesten beschermen. Pas op voor Makaken (brutale apen) die uit zijn op uw spullen! In de avond maken we kennis met de traditionele Kecak dans tijdens een voorstelling in het amfitheater, met de ondergaande zon als achtergrond. Tezamen met 50 mannelijke zangers vertelt de dans het liefdesverhaal van Rama en Shinta. De dans duurt ca. 1 uur en werd voor het eerst opgevoerd in de dertiger Jaren van de vorige eeuw. Na de voorstelling gaan we naar een lokaal restaurant in Jimbaran Beach voor een BBQ diner. Diner (BBQ), overnachting en ontbijt.

Dag 14
Terugvlucht

Geniet van een rustig ontbijt en relax bij het hotel tot transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 15
Aankomst Amsterdam

Na aankomst op Schiphol wordt u door teruggebracht naar de door u gekozen opstapplaats. U kunt terugkijken op een prachtige en indrukwekkende reis.

Wat is inbegrepen

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
 • Intercontinentale vlucht Amsterdam – Denpasar v.v.
 • Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 20 kg bagage vrij
 • Alle transfers, ritten, excursies conform programma in een comfortabele touringcar met airconditioning
 • 12 overnachtingen in 4**** hotels op basis van een tweepersoonskamer met faciliteiten
 • 12 x ontbijt
 • 6 x lunch gedurende de excursiedagen
 • 2 x diner
 • Bezoek en beleving traditioneel dorp
 • Wandeling door de rijstvelden
 • Bezoek vismarkt
 • Diverse tempelbezoeken conform programma
 • Bezoek Tirtragangga
 • Heetwaterbronnen van Banjar
 • Bezoek klooster Brhama Vihara Ashrama
 • Bezoek Tanah Lot
 • Bezoek Uluwatu Tempel
 • Traditionele Kecak dansvoorstelling
 • Alle entreegelden en donaties volgens programma
 • Lokale Nederlandstalige gids vanaf aankomst tot vertrek Denpasar
 • Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende de hele reis

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Eenpersoonskamer toeslag (2-persoonskamer voor alleengebruik) € 495,00
 • Niet genoemde maaltijden
 • Fooien
 • Visum bij aankomst ca. USD 35,00 p.p. (ca. €32,00)
 • Eenmalige toeristenbelasting p.p. na aankomst IDR 150.000 (ca. € 9,00)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

Optioneel – wijs op reis met Mondial Tours

 • Reis- en annuleringsverzekering

 

Minimum aantal deelnemers: 20

 

Excursies

Dolfijnen spotten

€ 25,-

Contact of vragen?

€ 2810 ,-

Boek deze reis
Reisdata
 • 18/09/2024 - 02/10/2024

Opstapplaatsen
 • Beilen
 • Assen
 • Groningen
 • Drachten
 • Leeuwarden
 • Heerenveen
 • Geen bustransfer

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: Mediahuis Noord, De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.