Boek uw reis 'Rondreis Zuid-Afrika'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Rondreis Zuid-Afrika

Vineyard in South African Western Cape

Baie Baie Mooi

Deze rondreis brengt u van Zuid naar Noord, van de “moederstad” Kaapstad naar de parlementaire hoofdstad Pretoria (Tshwane). Geniet in het prachtige wijngebied met zijn Kaap-Hollandse bouwstijl, bewonder de spectaculaire landschappen in het halfwoestijn gebied van de Karoo met het struisvogelbolwerk Oudtshoorn. Maak een wandeling langs de groene, wilde kust in het NP Tsitsikamma en door het prachtige stadje Knysna. U maakt kennis met het gastvrije eSwatini (voorheen Swaziland) en de grote verscheidenheid aan ecosystemen; torenhoge bergen en laaggelegen savannes, regenwouden en weelderige riviervalleien. U gaat op safari in het Krugerpark en het Hluhluwe-Imfolozi NP op zoek naar de BIG FIVE en maak een boottocht op het meer van St. Lucia.

Kortom een afwisselende, veelzijdige reis om niet gauw te vergeten!

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis

Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol voor uw intercontinentale vlucht naar Kaapstad (rechtstreekse vlucht). Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad wordt u begroet door de lokale Nederlands/Afrikaans sprekende gids en volgt transfer naar het centraal gelegen Old Bank Hotel**** in Kaapstad (of gelijkwaardig) waar u 3 nachten verblijft. Overnachting en ontbijt.

Dag 2
Stadstour Kaapstad

Na het ontbijt gaan we de “moederstad” van Zuid-Afrika verkennen. De stad is een bonte mengelmoes van oud Kaap-Hollandse architectuur, Victoriaanse gebouwen, Art Deco en kinderkopjes in de straten van Bo-Kaap met zijn moskeeën en minaretten. We bezoeken o.a. Bo-Kaap (maleisische wijk), de Company’s Gardens, Castle of Good Hope en V&A Waterfront. Als de weersomstandigheden het toelaten, nemen we de kabelbaan naar de top van de Tafelberg (1086 meter) en gaat u genieten van een fenomenaal uitzicht op de stad, de stranden en de bergketen de 12 Apostelen. Na terugkeer in het hotel heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Uiteraard kan uw reisleider u van allerlei nuttige tips en leuke ideeën voorzien of wellicht iets gezamenlijk met u ondernemen. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 3
Vrije dag of dagexcursie Kaap de Goede Hoop (optioneel)

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen. Laat u overal heen rijden met de Hop on Hop off bus, de karakteristieke “rode bus” in Kaapstad. Breng een bezoek aan één van de vele musea of het Two Oceans Aquarium. Verken de omgeving van Greenmarket Square en Longstreet. Maar u kunt er ook voor kiezen deel te nemen aan de dagtocht naar Kaap de Goede Hoop. We rijden langs de kust van de Atlantische Oceaan via Clifton en Camps Bay naar Hout Bay. Daarna rijden we verder over een werkelijk technisch huzarenstukje: Chapmans Peak Drive, één van de mooiste landschapsroutes en kustwegen ter wereld (als het weer het toelaat), naar Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Onderweg maken we een stop om te lunchen (inclusief). Op de terugweg brengen we een bezoek aan de Pinguïnkolonie op Boulders Beach. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 4
Stellenbosch – Hermanus – Montagu (320 km)

Na het ontbijt verlaten we Kaapstad en rijden naar het, temidden van de wijnlanden gelegen, Stellenbosch, ontdekt door Simon van der Stel, gouveneur van Kaap de Goede Hoop in 1679. Tijdens een wandeling door de oude kern zult u ontdekken wat Stellenbosch zo uitermate leuk maakt, de combinatie van het ouderwetse, de omringende natuur en het levendige van een studentenstad. De Dorpstraat is een nationaal monument met oude gebouwen variërend van Kaap-Hollands, Gregoriaans tot Victoriaans en vrijwel allemaal nog in zeer goede staat. Vervolgens rijden we naar kustplaats Hermanus, de meest bekende plek om walvissen te spotten in Zuid-Afrika (juni-november). Maar ongeacht welk jaargetijde, Hermanus is beslist een bezoek waard. Het schilderachtige centrum en de kilometers lange stranden trekt veel bezoekers. We eindigen de dag in Montagu, een klein liefelijk stadje met Victoriaanse en Kaap-Hollandse huisjes, bekend als één van de beste wijnproducenten van Zuid-Afrika en het gelijknamige bedrijf Montagu, dat gedroogde vruchten en noten verkoopt. Diner, overnachting en ontbijt: Monte Vista Boutique hotel (of gelijkwaardig).

Dag 5
Oudtshoorn – Knysna (340km)

We rijden door de semi-woestijn van de Kleine Karoo, waar de bekende Route 62 door heen loopt via Calitzdorp naar Oudtshoorn. Calitzdorp is de porthoofdstad van Zuid-Afrika. Het zonovergoten dorpje produceert volgens kenners de beste port. Het warme, droge en zonnige klimaat komt overeen met de Douro-vallei in Portugal. In Oudtshoorn brengen we een bezoek aan een struisvogelboerderij en zult u meer te weten komen over het fokken van van deze gigantische vogels. Dankzij de talloze struisvogelboerderijen is het een belangrijke toeristische plaats alsmede de grootste stad in de kleine Karoo omgeven door de Swartberg Mountains in het Noorden en de Langeberg en Outeniqua Mountains in het zuiden. We rijden over de Outeniqua Pass en volgen de “Tuinroute” naar Knysna gelegen aan een prachtige lagune welke uitkomt in de Indische Oceaan. Lunch, diner, overnachting en ontbijt: Blackwaters River Lodge**** (of gelijkwaardig).

Dag 6
NP Tsitsikamma – Port Elizabeth (290 km)

Na het ontbijt vervolgen we onze weg via de bekende “Tuinroute”. De naam Tuinroute is vanwege de uitbundige flora die het hele jaar bloeit. De route ligt tussen Kaapstad en Port Elizabeth, begint bij Stormsriver (Oost-Kaap) en eindigt bij Mosselbaai (West-Kaap). De route heeft veel te bieden; de lagunes van Wilderness, het meer van Sedgefield, de Heads van Knysna, prachtige stranden bij Plettenberg Bay en tot slot de geweldige natuur in het NP Tsitsikamma. Dit adembenemende eeuwenoude regenwoud ligt aan een ongerept stuk kust, wat dit het spectaculairste deel van de Tuinroute maakt. Hier is altijd een stormachtige zee. De Indische Oceaan beukt hier tegen de rotsachtige kusten en regelmatig ziet men dolfijnen langs de kust zwemmen. Dieren die in het park leven zijn o.a. vele vogelsoorten zoals de felgekleurde knysnaloerie, otters, das, bosbok, blauwe duiker, dassies en bavianen. Hoogtepunt van Tsitsikamma is de “Storms River Mouth”: een grote riviermond waarover een lange touwbrug hangt met houten planken: de Storms River Bridge. We eindigen de dag in Port Elizabeth gelegen in de Oost-Kaap en is één van de grootste steden in Zuid-Afrika. De stad, vaak ingekort tot PE en bijgenaamd “The Friendly City”, strekt zich over 16 kilometer langs de Algoa Baai uit en is één van de belangrijkste zeehavens van Zuid-Afrika. Lunch, diner, overnachting en ontbijt: Kelway Hotel**** of gelijkwaardig.

Dag 7
Port Elizabeth – Durban (binnenlandse vlucht) - St. Lucia (260 km)

In de loop van de ochtend transfer naar de luchthaven van PE voor uw binnenlandse vlucht naar Durban. Vandaar rijden we in noordoostelijke richting naar St. Lucia, omringd door het iSimangaliso Wetlands Park en gelegen aan een prachtige monding, één van de grootste in Afrika en strekt zich uit over 85 kilometer. Diner, overnachting en ontbijt: Forest Lodge**** (of gelijkwaardig).

Dag 8
Hluhluwe, Zululand (100 km)

In de ochtend is er tijd om het plaatsje te verkennen en wellicht een strandwandeling te maken. Het meer van St. Lucia en haar omgeving is een moerasgebied van mondiaal belang. Tijdens een boottocht op het meer zien we met een beetje geluk nijlpaarden, krokodillen en verschillende vogelsoorten. In de loop van de middag komen we aan bij ons hotel in Hluhluwe. Lunch, diner, overnachting en ontbijt: Anew Hotel*** (of gelijkwaardig).

Dag 9
NP Hluhluwe-Imfolozi – eSwatini (voorheen Koninkrijk Swaziland) (280 km)

In de vroege ochtend maken we een gamedrive in open terreinwagens door het NP Hluhluwe-Imfolozi, het oudste wildreservaat van Zuid-Afrika. Voorheen bestond het reservaat uit twee verschillende parken namelijk Hluhluwe Park in het noorden en Imfolozi Park in het zuiden. Doordat ze zijn samengevoegd en verbonden door het Corridor Reserve, is Hluhluwe-Imfolozi met 96.000 ha nu één van de grootste parken van Zuid-Afrika. Het is hier minstens net zo mooi als in het Krugerpark én een stuk minder druk. Het landschap is heel divers met veel bomen en planten die door de inheemse Zulu nog gebruikt worden voor voedsel en medicijnen. Ooit was dit gebied het exclusieve jachtdomein van de beroemde Zulu koning Shaka. Hluhluwe-Imfolozi heeft veel groot en klein wild; leeuw, giraffe, olifant, zebra, witte en zwarte neushoorn, cheeta, buffel, nijlpaard, nijlkrokodil, wrattenzwijnen, impala, nyala, waterbok, gnoe, kudu, duiker, jachtluipaard, hyena, blue wildebeest, genet, bushbaby en diverse bokken. Hluhluwe-Imfolozi is bekend geworden vanwege het succesvol redden van de witte (breedlip) neushoorn die, vanwege de jacht, met uitsterven werd bedreigd. Gelukkig zijn er weer meer dan 2000 witten en zwarte neushoorns. Naast de witte neushoorn wort ook de zwarte (puntlip) neushoorn beschermd. Daarna steken we de grens over en gaan het officieel bekende “Koninkrijk Eswatini” binnen. Dit kleine binnenland heeft een rijk historisch en cultureel erfgoed. Eswatini omvat een verscheidenheid aan ecosystemen met torenhoge bergen en laaggelegen savannes, regenwouden en weelderige riviervalleien. Lunch, diner, overnachting en ontbijt: Happy Valley Hotel**** of gelijkwaardig.

Dag 10
Omgeving Nationaal Park Kruger (250 km)

Na een gemoedelijk ontbijt rijden we langs traditionele dorpjes en door het prachtige berglandschap. We brengen een bezoek aan het cultureel dorp Mantenga en maken kennis met de gastvrije Swazi’s. Tijdens een rondleiding leert u over de geschiedenis en de cultuur van het land en de traditionele manier van leven van de stam. In de loop van de dag gaan we weer over de grens naar Zuid-Afrika en rijden naar ons hotel in de omgeving van NP Kruger alwaar we 3 nachten verblijven. Lunch, diner, overnachting en ontbijt: Ndhula Luxury Tented Lodge**** (of gelijkwaardig).

Dag 11
Safari in National Park Kruger

Verheug u op vandaag want we gaan de hele dag op safari in open safariwagens. Dit paradijs is erg groot en we vertrekken dan ook al voor zonsopgang. In het zuiden van het park treft u de grootste concentratie wilde dieren aan. De zwarte en witte neushoorns, hyenahonden en leeuwen, maar ook grote aantallen giraffen, impala’s, gnoes en zebra’s. Maakt u zich geen zorgen over de inwendige mens. Zowel het ontbijt als de lunch worden in een Camp gebruikt. In de namiddag verlaat u het Kruger National Park en rijden we terug naar onze lodge. Het Krugerpark is de koning van alle Zuid-Afrikaanse wildparken en één van de beste wildobservatiegebieden van heel zuidelijk Afrika. Het strekt zich uit over de provincies Limpopo en Mpumalanga en langs de grens met Mozambique. Het park is 60 km breed en meer dan 350 km lang met een oppervlakte van 21.497 km2. Het park vervult de dromen van veel bezoekers die graag indrukwekkende kuddes wild zien draven over de met acacia begroeide savannes. Ook is het de thuishaven van de Grote Vijf: olifant, luipaard, leeuw, zwarte neushoorn en buffel. Lunch, diner, overnachting en ontbijt.

Dag 12
Vrije dag of Panorama Route (optioneel)

Vandaag een relaxte dag zodat u kunt genieten van de lodge en zijn omgeving of u kunt er voor kiezen deel te nemen aan de optionele dagexcursie “Panorama Route”. In de ochtend verlaten we de lodge en rijden in de richting van de beroemde Panorama Route. We brengen een bezoek aan de langs de Panorama Route gelegen Blyde River Canyon, welke tot de meest indrukwekkende natuurschoonheden van het land behoort. Deze kloof is 26 kilometer lang en één van de grootste ter wereld. De beboste hellingen vormen op sommige plaatsen een steile afdaling van 750 meter. De weg gaat langs de rand van de kloof, met spectaculaire uitkijkpunten. Het beroemdste uitkijkpunt is God’s Window. U kunt door een waas van vochtige hitte heen, helemaal tot aan het Krugerpark kijken. Bezienswaardig zijn ook de Bourke’s Luck Potholes. Deze rotsformaties liggen bij de samenvloeiing van de rivieren de Treur en de Blyde en werden gevormd door woeste draaikolken. Op de route liggen ook de Three Rondavels, hier begint de kloof onderaan de Blydepoort Dam, blauw glinsterend in de zon. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 13
Pretoria – Terugvlucht (400 km)

Vanuit de Kruger regio gaan we naar de parlementaire hoofdstad van Zuid-Afrika. Onderweg doorkruizen we verschillende provincies die qua natuur erg van elkaar verschillen. Aangekomen in Pretoria (Tshwane) maken we een stadstour. De compacte stad heeft goede musea, elegante gebouwen, lommerrijke parken en boulevards, omzoomd door jacaranda´s. Pretoria wordt ook wel “The Jacaranda City” genoemd. Ongetwijfeld zult u onder de indruk zijn van de prachtige parlementsgebouwen (Union Building) vanwaar u tevens geniet van een prachtig uitzicht op de stad. Een ander hoogtepunt is het Voortrekker Monument. Het zwaar granieten monument werd opgericht ter nagedachtenis van de Voortrekkers, die de Engelse Kaapkolonie tussen 1835 en 1854 verlieten en de binnenlanden van Zuid-Afrika introkken. Afhankelijk van de vluchttijd late lunch of vroeg diner vervolgens rijden we naar de luchthaven van Johannesburg OR Tambo om in te checken voor de terugvlucht. Late lunch/vroeg diner.

Dag 14
Aankomst Amsterdam

Na aankomst in Amsterdam transfer naar de door u gekozen opstapplaats. U kunt terug kijken op een fantastische en veelzijdige rondreis door het kleurrijke Zuid-Afrika!

Wat is inbegrepen

 • Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol v.v.
 • Intercontinentale rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – Kaapstad, Johannesburg – Amsterdam*
 • Binnenlandse vlucht conform programma
 • Alle luchthavenbelastingen en veiligheidstoeslagen
 • 20 kg ruimbagage
 • Alle transfers, busritten en excursies in een comfortabele touringcar met airconditioning
 • Alle entreegelden, volgens programma
 • 12 x overnachting in een tweepersoonskamer met douche/toilet in de genoemde hotels/lodges of gelijkwaardig
 • 12 x ontbijt
 • 11 x diner, waarvan 1 x in Gold Restaurant met entertainment
 • 7 x lunch (dag 5, 6, 8, 9, 10, 11 en 13)
 • Stadstour Kaapstad incl. Tafelberg
 • Gehele dag durende safari in open jeeps NP Kruger
 • Bezoek Tsitsikamma NP
 • Bezoek struisvogelboerderij Oudtshoorn
 • Ochtend safari in open jeeps NP Hluhluwe-Imfolozi
 • Boottocht St. Lucia
 • Bezoek cultureel dorp Mantenga
 • Koffergelden (1 koffer p.p.)
 • Lokale Afrikaans-/Nederlandssprekende lokale gids
 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis

Niet inbegrepen

 • Boeking- en administratiekosten € 27,50 per boeking
 • Consumentenbijdrage SGR € 5,- per persoon

Optioneel – wijs op reis met Mondial Tours

 • Reis- en annuleringsverzekering

Excursies

Dagexcursie Kaap de Goede Hoop

€ 87,-

“Kaap de Goede Hoop”, inclusief lunch

Dagexcursie Panorama Route

€ 60,-

“Panorama Route”, inclusief lunch

Contact of vragen?

€ 3485 ,-

Als u als 1 persoon reist geldt er een éénpersoonstoeslag van € 495,-

Boek deze reis
Reisdata
 • Volgeboekt 06/03/2024 - 19/03/2024
 • 06/11/2024 - 19/11/2024

Opstapplaatsen
 • Beilen
 • Assen
 • Groningen
 • Leeuwarden
 • Drachten
 • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: Mediahuis Noord, De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.