Boek uw reis 'Wandelreis Andalusië'

Vult u onderstaand formulier in om uw boeking aan te vragen. Meer informatie bij het plaatsen van een boeking leest u hier.
Download boekingsformulier
Vult u liever uw boeking op papier in? Download het boekingsformulier en vul deze in.

Wandelreis Andalusië

Spanje is een land waar ontzettend veel gewandeld wordt. Niet zo gek, want het land beschikt over prachtige natuurgebieden. We maken onder begeleiding van een ervaren lokale Nederlandstalige wandelgids ontspannen wandelingen door het groene hart van Andalusië in de Nationale Parken El Torcal de Antequera, Sierra de Grazalema en El Caminito del Rey. Het programma wordt afgewisseld met een rondleiding door Ronda, de grootste ‘witte stad’ van Spanje, een bezoek aan Mijas, een parel in de bergen en een verblijf in Fuengirola.

De wandelroutes zijn toegankelijk, categorie makkelijk tot medium. Mocht u een keer niet willen meewandelen dan kunt u ervoor kiezen om de dag zelf in te vullen of bij de bus te blijven om de wandelaars bij het eindpunt weer te ontmoeten.

Programma van dag tot dag

Klik op de dag voor een omschrijving.

Dag 1
Heenreis - Málaga – Antequera

Transfer van de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol gevolgd door vlucht naar Málaga. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Antequera, 47 km ten noorden van Málaga, gelegen aan de voet van de bergketen El Torcal en El Arco Galizo Chimenea, 575 m boven zeeniveau. De stad wordt gedomineerd door het grote Moorse fort op de top van een kleine heuvel. De stad zelf bestaat uit een wirwar van straatjes met voornamelijk witte gebouwen. Het zorgt ervoor dat Antequera zijn middeleeuwse uitstraling heeft weten te behouden. Diner, overnachting en ontbijt. Hotel Antequera Hills **** of gelijkwaardig, (2 nachten).

Dag 2
El Torcal de Antequera

Wandelafstand ca. 3,5 km, duur 2-3 uur, terrein kronkelende rotspaden Na het ontbijt vertrekken we met de bus naar het begin punt van onze wandeling door het natuurreservaat El Torcal de Antequera. Het reservaat is 1171 hectare groot met veel kalksteenformaties en ligt bovenop een grote heuvel, of beter gezegd; El Torcal is één grote heuvel. Sinds 1929 is El Torcal een beschermd natuurgebied en in 1989 kwam het park op de lijst met beschermde vogelgebieden en natuurreservaten. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 3
El Caminito del Rey

Wandelafstand: 7,2 km/trail 3 km, duur ca. 2-3 uur: onderweg korte en lange trappen. Geschikt voor alle doelgroepen. Terrein: brede bospaden en delen over een planken pad boven de kloof. Op een klein uur rijden van Antequera liggen de schitterende wandelpaden van de ‘El Caminito del Rey’, ‘het pad van de koning’, welke na een grondige renovatie sinds 2015 weer te bezoeken is. Tegen de steile rotswanden van de Gaitanes-kloof ligt ruim 3 kilometer aan looppaden en bruggen, met na elke bocht een nieuw adembenemend uitzicht. Deze route van de Caminito hoort absoluut thuis tussen de bezienswaardigheden van Andalusië. Na deze bijzondere ervaring rijden we naar ons hotel in Ronda. Diner, overnachting en ontbijt. Hotel Sevilla **** of gelijkwaardig (3 nachten).

Dag 4
Ronda

Vanochtend maken we onder leiding van een lokale Nederlands sprekende gids een rondwandeling door Ronda. Ronda wordt gezien als grootste “witte stad” van het land. Dit vanwege de witte huizen, de rijke geschiedenis en indrukwekkende ligging. De stad dateert deels uit de Islamitische tijd en deels uit de 15de eeuw. De Puente Nuevo oftewel de ‘nieuwe brug’, is hét symbool en de ziel van Ronda. Het is de grootste van de drie bruggen die over de 120 meter diepe Tajo Kloof hangen. De Puente Nuevo is maar liefst 98 meter hoog en verbindt de twee stadsdelen van Ronda met elkaar. De rivier Guadalevin stroomt onder de brug door en geeft het geheel een magisch effect. In het historische centrum met zijn oude pleinen, smalle straatjes en de charmante witgekalkte huizen gaat u terug in de tijd. Er hangt een Europese sfeer in combinatie met Arabische invloeden. Hier zijn ook de meeste culturele bezienswaardigheden zoals het pittoreske plein de la Duquesa de Parcent en het paleis Mondragon. We bezoeken het Casa Juan Bosco wat in het begin van 1900 door een welgestelde familie, welke lid was van de religieuze congregatie van de Salesianen van Don Bosco, gebouwd is als opvanghuis voor bejaarde paters en zieken van de orde. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan de Iglesia de Santa Maria de la Mayor niet. Deze kerk is één van de vele opvallende monumenten waar Ronda zijn charme aan ontleedt en waarvan de bouw meer dan 200 jaar in beslag genomen heeft. We bewonderen het Arabische en regionale keramiek en genieten van het uitzicht vanuit de grillige tuinen. De middag en avond kunt u naar eigen inzicht doorbrengen of op verkenning gaan met uw reisleider. Een spectaculaire plek is het 19-eeuwse stadspark Alameda del Tajo. Met zijn prachtige promenades en panoramische balkons boven de kliffen is dit echt een must-visit. De wandelpaden worden omringd door eeuwenoude bomen, standbeelden, bloemen en planten. De Arabische baden zijn zeker ook een bezoek waard. Overnachting en ontbijt.

Dag 5
Sierra de Grazalema

Wandelafstand keuze ca. 5 - 10 km, duur 2-3 uur, terrein zand- en wandelpaden Na het ontbijt brengt de bus ons naar het startpunt van de wandeling door het beschermde Natuurpark Sierra de Grazalema, gelegen ca. 35 km ten westen van Ronda. Het park is door Unesco in 1977 tot ‘biosfeerreservaat’ verklaard. Het is een niet te groot natuurreservaat en bekend om zijn spectaculaire ruige kalkstenen landschap van kliffen, grotten en kloven. Er zijn veel natuurlijke bronnen in het gebied. Het park wordt doorkruist door een aantal rivieren waaronder de Majaceite rivier, de meest zuidelijke forellenrivier van Europa. Er zijn prachtige goed bewaarde bossen met kurkeiken, kastanjebomen en de zeldzaam voorkomende pinsapo, de Spaanse zilverspar. Op de golvende hellingen zijn uitgestrekte olijf- en boomgaarden. Het park is een speciaal beschermingsgebied voor vogels. De overvloed aan rotsen biedt huisvesting aan een grote kolonie vale-en Egyptische gieren, verschillende adelaarssoorten en kuddes Spaanse steenbokken. Onderweg komen we prachtige witte dorpjes tegen waaronder Grazalema waar u, op het Plaza de España, de prachtige 18e eeuwse Iglesia de la Aurora en een middeleeuwse fontein aantreft. Diner, overnachting en ontbijt.

Dag 6
Mijas - Fuengirola

Na het ontbijt verlaten we Ronda en rijden we naar Mijas, een witte parel in de bergen met Arabische invloeden. De steile weg naar dit dorpje is omgeven door rode bloemen in blauwe potten die schitteren aan de witte muren (historisch-artistiek erfgoed sinds 1969). Het dorpje is vooral bekend om de kleine stierenarena, de oude Arabische muur, de kerkjes en het drukbezochte Santuario de la Virgen de la Peña, het Heiligdom van de patroonheilige van het dorp. We maken een rondwandeling en er is tijd voor koffie en/of lunch. Vervolgens rijden we naar ons hotel aan de Costa del Sol, direct aan de Middellandse Zee gelegen en op slechts 500 meter wandelen via de boulevard naar het stadscentrum. Diner, overnachting en ontbijt. Hotel Occidental Fuengirola**** of gelijkwaardig (2 nachten).

Dag 7
Fuengirola

Deze dag is ter vrije besteding. Relax en geniet van de faciliteiten van het hotel of ga op verkenning met uw reisleider. Fuengirola is net als veel andere kustplaatsen in Andalusië van oorsprong een vissersdorp. Tegenwoordig is het een badplaats met een mooie boulevard van ruim 8 kilometer. Het centrum straalt gezelligheid uit met de smalle autovrije straatjes en op ieder hoek een tapasbar, terras of een restaurant. Diner, overnachting en ontbijt

Dag 8
Terugreis

Afhankelijk van de vertrektijd van uw vlucht naar Amsterdam transfer naar de luchthaven van Málaga. Na aankomst in Amsterdam transfer naar uw opstapplaats. U kunt terugkijken op een prachtige wandelreis door het groene hart van Andalusië.

Wat is inbegrepen

Inbegrepen:

 • Transfer vanaf de door u gekozen opstapplaats naar Schiphol
 • Retourvlucht Málaga
 • Luchthavenbelastingen en taxen
 • 20 kg bagage vrij
 • Alle ritten in een comfortabele touringcar met airco, volgens programma vanaf aankomst dag 1 in Málaga tot dag 6 na aankomst in Fuengirola
 • Transfer Fuengirola – luchthaven Málaga
 • 7 overnachtingen in de genoemde hotels (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoonskamer
 • 7 x ontbijt
 • 6 x diner
 • Stadstour Ronda, halve dag, inclusief entreegelden volgens programma o.l.v. lokale Nederlandstalige gids
 • Rondwandeling Mijas
 • Wandeltochten volgens programma onder leiding van een lokale Nederlandstalige wandelgids
 • Nederlandstalige reisbegeleiding gedurende de gehele reis

Niet inbegrepen:

 • Toeslag éénpersoonskamer € 375,00
 • Boeking- en administratiekosten € 27,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5,- per persoon

Contact of vragen?

€ 1760 ,-

Boek deze reis
Reisdata
 •     21/05/2024 - 28/05/2024
 • 22/10/2024 - 29/10/2024

Opstapplaatsen
 • Beilen
 • Assen
 • Groningen
 • Drachten
 • Leeuwarden
 • Heerenveen

Wie is Mondial Tours

Mondial Tours werkt hoofdzakelijk samen met uitgeverijen, waardoor er exclusieve reizen ontstaan voor u als lezer. Door een samenwerking met het blad dat u leest, kunnen wij prachtige reizen mogelijk maken. Momenteel hebben wij een samenwerkingsverband met de volgende uitgeverijen/(dag)bladen: Mediahuis Noord, De Persgroep Nederland, Plus Magazine, TopGear Magazine Nederland en Senior Vakantie Plan.

Mondial Tours werkt in Zwitserland, Duitsland en Nederland met in totaal 160 uitgeverijen samen. Wij kunnen met trots zeggen dat we al meer dan 30 jaar gespecialiseerd zijn in het waarmaken van prachtige reizen voor lezers.